Se upp för dessa Android-appar som gör obehöriga köp

0 Shares

Dessa Android-appar som gör obehöriga köp

Vi tillbringar inte en lugn vecka utan att bli uppmärksammad från olika hörn av cyberrymden om en ny fara som kan påverka våra mobiler. Nu är det McAfee som rapporterar upptäckten av en serie av appar , som har installerats mer än 700 000 gånger, och som gör köp online utan att användaren vet .

Denna skadliga programvara är gömd i åtta Android-applikationer, åtminstone i de som upptäckts, eftersom det fortfarande är okänt om det kan finnas i några fler. Programmet kapar aviseringshanteraren för att stjäla inkommande SMS-meddelanden som Android Joker skadlig programvara gör, utan att ens ha sms:et läsbehörighet. Men faran med dessa drabbade appar för offret är inte bara att användarens textmeddelanden kan ses och andra skrymslen och vrår av smarttelefonen kan nås, utan den är också kapabel att genomföra obehöriga köp med användarens egna pengar. offer.

appar infectadas

Lyckligtvis verkar det som att de har eliminerats innan de når Europa men det skadar inte att du håller dig på varsel om du ser dem dyka upp i vår applikationsbutik. McAfee hävdar att apparna redan hade setts av Google Play Butik i Sydostasien och Arabiska halvön innan Google tog bort dem.

Vilka applikationer bör du undvika?

Infekterade applikationer använd påståendet om personalisering och väck uppmärksamhet med många färger. De visas i butiker som fotoredigerare, tapetappar, pussel, tangentbordsteman och andra kamerarelaterade appar. För att hindra Google från att identifiera dem som farlig , de laddas upp “rena” till Play Store och den skadliga koden läggs till genom olika uppdateringar.

Det här är apparna du bör undvika:

  • com.studio.keypaper2021
  • com.pip.editor.camera
  • org.my.favorites.up.keypaper
  • com.super.färg.hårtork
  • com.ce1ab3.app.photo.editor
  • com.hit.camera.pip
  • com.daynight.tangentbord.bakgrund
  • com.super.star.ringsignaler

Det betyder inte att alla appar för fotoredigering, tapetnedladdning eller tangentbordstema är farliga, vilket är fallet med de nämnda. Du måste bara veta mycket väl vad du laddar ner.

Nästan alla av dem var fulla av negativa kommentarer från användare som anspelade på obehöriga köp på Android innan McAfee slog larm, som redan förutsåg att något inte fungerade särskilt bra med dem. Av denna anledning är det alltid så viktigt att innan du laddar ner en app, ta en titt på vad andra användare säger om den.

0 Shares