Se Cassie bipedal -roboten genomföra en 5K -körning

0 Shares

Vad hände nyss? I det som utan tvekan är ett stort steg mot skapandet av cyborgar i Terminator-stil som kommer att jaga mänskligheten till utrotning, har en bipedal maskin som heter Cassie just blivit den första roboten som sprang fem kilometer, en prestation den lyckades på 53 minuter, på en enda laddning, och utan bindning.

TechCrunch noterar att Cassie är grunden för leveransbot Digit, skapad av Agility Robotics, en spin-off från Oregon State University. Det började livet som Cassie the Robot leveransstrut redan 2017.

Ett team från Dynamics Robotics Laboratory i OSU’s College of Engineering använde tidigare en simulator för att träna Cassie att gå upp och ner för trappor utan att använda LIDAR eller en kamera. Nu har samma team tränat det för att köra med hjälp av en djupförstärkningsinlärningsalgoritm, som gjorde det möjligt för systemet att förstå hur man flyttar sin vikt under körning för att hålla sig upprätt utan band.

“Lärande av djupförstärkning är en kraftfull metod inom AI som öppnar upp färdigheter som att springa, hoppa över och gå upp och ner för trappor”, säger studenten Yesh Godse.

De 53 minuter och 3 sekunder som det tog Cassie att genomföra körningen innehöll cirka 6,5 ​​minuters felsökning för att ta itu med en överhettad dator och efter att det tagit en sväng för snabbt som slog roboten av benen.

Cassie hade en mänsklig kontroller under hela loppet, så vi behöver inte börja oroa oss för Black Mirror-liknande robotar som patrullerar jordens ödemarker ännu. OSU robotikprofessor och Agility Robotics grundare Jonathan Hurst har en mer optimistisk syn: ”Inom en inte så avlägsen framtid kommer alla att se och interagera med robotar på många ställen i deras vardag, robotar som arbetar tillsammans med oss ​​och förbättrar vår kvalitet på liv.”

0 Shares