Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Samsungs Android 14-uppdatering kommer senare i år

Google har skickat sitt operativsystem Android 14 till Pixel-enheter och företaget säger att programvaran kommer att träffa Samsung Galaxy-enheter och andra senare i år.

Android 14 beta är över och det nya operativsystemet är nu tillgängligt för alla kompatibla Pixel-telefoner, en lista som inkluderar Pixel 4A 5G och uppåt.

Nu när Android 14 är ute för Pixel-enheter kommer vi att börja se programvaran landa på icke-Pixel-telefoner, inklusive Samsungs Galaxy-familj av enheter.

I sitt tillkännagivande som bekräftar lanseringen av Android 14, säger Google att programvaran kommer att landa på enheter “från Samsung Galaxy, iQOO, Nothing, OnePlus, Oppo, Realme, Sharp, Sony, Tecno, vivo och Xiaomi” senare i år. Företaget kommer självklart att lämna de exakta releasedatumen till dessa OEM-tillverkare.

Samsung är för närvarande värd för en offentlig Android 14/One UI 6 beta för utvalda Galaxy-modeller. Enheter som deltar inkluderar Galaxy S23, Galaxy S23+, Galaxy S23 Ultra, Galaxy S22, Galaxy S22+, Galaxy S22 Ultra, Galaxy S21, Galaxy S21+, Galaxy S21 Ultra, Galaxy A54, Galaxy A53 och Galaxy A34.

Företaget har inte sagt när det planerar att dra programvaran ur beta, men en tipsare som släppte tidig information om företagets planer för Android 14 säger Samsung planerar att släppa sin första stabila Android 14/One UI 6-uppdatering i oktober.

Samsungs första Android 14-beta kom till Galaxy S23-serien så det är möjligt att flaggskeppen kommer att vara först i kön för den officiella versionen av Android 14.

Det koreanska företagets version av Android kommer att se annorlunda ut än den version som Google släppte för Pixel-enheter eftersom den även inkluderar Samsungs One UI-skinn.

One UI 6 är tänkt att ge många visuella förändringar och prestandaförbättringar till Samsung Galaxy-telefoner och surfplattor och du kan lära dig mer om dessa ändringar i vår fullängdsguide.