Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Samsung visar 2 000 nit-skärm för mobiltelefoner

Det finns fortfarande inget datum för tillämpningen av dessa skärmar på smartphones, men företaget säger att det kommer att ske snart

Galaxy S-linjen är redan känd för att ha smartphones med de ljusaste skärmarna på marknaden, med Galaxy S22 Ultra med nästan 1 300 nits maximal ljusstyrka. Däremot demonstrerade Samsung Display-avdelningen CES 2023 en smartphone OLED-panel som uppnådde en toppljusstyrka större än 2 000 nits.

FORTSÄTTER EFTER ANNONSERING

Luminansmärket UDR (Ultra Dynamic Range) 2000 har certifierats av UL Solutions och representerar toppen av Samsungs mobila displayteknik. Toppvärdet för ljusstyrka matchar också de nyligen tillkännagivna S95C och S90C quantum dot OLED-TV:erna.

Samsung Display har också garanterat en ljusstyrka på UDR 1 500 nits på sin nya panel. Samsung hävdar att den nya UDR-panelen visar mer realistiska och fylliga färger som kommer att märkas särskilt vid utomhusbruk.

Det återstår att se vilken Samsung-telefon som kommer att debutera med den nya UDR-smarttelefonskärmen, även om chansen är stor att det blir den kommande Galaxy S23-serien. Samsung Display levererar redan OLED-paneler till Apple, vars iPhone 14 Pro-serie har en maximal ljusstyrka på upp till 2 000 nits för HDR-innehåll.