Samsung tillkännager Tizen OS-förbättringar och öppnar upp det för andra TV-märken

Samsung höll sin Samsung Developer Conference 2021 (SDC21) igår, där de tillkännagav ett antal nya mjukvaruprodukter i hela deras ekosystem. Samsungs SmartThings-plattform kommer snart att vara helt integrerad med Matter-standarden, Bixby kommer att kunna bearbeta kommandon på enheten och Samsungs programvara Tizen kommer snart att finnas tillgänglig på fler enheter.

Tizen OS får ett par uppdateringar som möjliggör nya funktioner i Samsungs smarta TV-apparater, till exempel:

  • Videokommunikation baserad på partnerskap med Google för att låta användare njuta av bättre videosamtal på TV-apparater via AI-aktiverade fokus- och zoomfunktioner.
  • Samsung Health på Smart TV som ansluts med en webbkamera för att analysera rörelser och ge feedback i realtid under ett träningspass.
  • Mer realistiskt spelande tack vare HDR10+, med automatiserade inställningar för låg latens och HDR-kalibrering.

Utöver detta tillkännagav Samsung Tizen TV Platform Licensing, som ska ge tredjeparts-TV-tillverkare tillgång till Samsungs Tizen OS för sina egna smarta TV-apparater.

Den andra nyheten handlar om Samsungs SmartThings-plattform, som snart kommer att integreras med Matter industristandardprotokoll. Detta bör tillåta SmartThings-kompatibla enheter att samverka med ett bredare utbud av smarta hemprodukter över olika ekosystem.

Och slutligen, Bixby, som är Samsungs röstassistent, får snart några uppgraderingar som kommer att möjliggöra användningen av AI på enheten och djupa neurala nätverk för att bearbeta kommandon på själva enheterna. Samsung förväntar sig att denna förändring kommer att få Bixby att svara upp till 35 % snabbare.

Relaterade Artiklar

Back to top button