Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Samsung tar med interaktiv yoga till sina smarta TV-apparater

Samsung India har samarbetat med hälso-tech startup, Wellnesys Technologies, för att erbjuda en unik och interaktiv yogaupplevelse till konsumenter genom sina smarta tv-apparater. Detta samarbete markerar en global förstagång, som kombinerar världens första AI-aktiverade yogamatta från YogiFi med Samsungs avancerade TV-teknik.

Förbättra yogaupplevelsen

Genom att utnyttja detta exklusiva partnerskap strävar Samsung efter att ge konsumenter möjligheten att utöva yoga på ett tekniskt kunnigt sätt. Användare kan få tillgång till ett brett utbud av yogainnehåll på sina Samsungs smarta TV-apparater, inklusive guidade klasser, personliga sessioner, feedback i realtid och hälsoövervakning via YogiFi-appen.

Förbättra hållning och inriktning

Den AI-aktiverade mattan från YogiFi är utrustad med sensorer som upptäcker felaktiga ställningar under yogaträning. Det ger sedan omedelbar feedback till användarna, vilket gör det möjligt för dem att göra korrigeringar och förbättra sin anpassning. Denna funktion är särskilt fördelaktig för personer med stillasittande livsstil, eftersom den hjälper dem att bibehålla korrekt hållning medan de utför yogaövningar.

Riktigt yogainnehåll

YogiFi-appen erbjuder en omfattande samling av yogaprogram, bestående av tre nivåer – nybörjare, medelnivå och avancerad. Varje nivå inkluderar en noggrant kurerad uppsättning yoga-asanas för att ge användarna en holistisk yogaupplevelse.

Som en del av Samsungs initiativ Make for India arbetade SRI-Delhi (Samsung R&D Institute India-Delhi) nära med YogiFi för att göra appen tillgänglig på Samsungs smarta TV-apparater.

Tillgänglighet

YogiFi-appen kommer att vara tillgänglig på alla 2023 Samsungs smarta TV-modeller, som Neo QLED 4K och 8K TV, OLED TV och Crystal 4K UHD TV serie. Dessutom kommer den snart att göras tillgänglig på tidigare års TV-modeller också, enligt företagets tillkännagivande.

Dipesh Shah, chef för Indien Consumer Experience Team på Samsung, talade om tillkännagivandet:

På Samsung inser vi den växande betydelsen av holistisk hälsa och välbefinnande i konsumenternas liv. Vårt samarbete med YogiFi för att förbättra tillgängligheten till yoga är i linje med vår vision om att skapa en fridfull uppkopplad värld där enheter och innovation ger personliga och intuitiva upplevelser med flera enheter. Genom att göra det möjligt för konsumenter att utöva yoga “the tech way” på Samsungs TV-apparater i bekvämligheten av sina hem, kan de nu njuta av fördelarna med omedelbar feedback, vilket främjar en djupare och mer tillfredsställande yogapraktik.

Muralidhar Somisetty, grundare och VD, Wellnesys India, kommenterar lanseringen:

Vårt uppdrag på YogiFi är att globalt integrera AI-driven yoga i individers dagliga liv och främja fysiskt och mentalt välbefinnande. Genom vårt partnerskap med Samsung, en pionjär inom tv-branschen, strävar vi efter att förbättra yogaupplevelsen hemma för varje individ, och förstärka räckvidden och effekten av vårt uppdrag att odla en hälsosam gemenskap med stärkt immunitet.