Samsung släpper vitbok med 6G-kommunikationssystem

0 Shares

Det har bara gått en kort tid sedan 5G började massmarknadsföring över hela världen och Samsung undersöker redan nästa generations kommunikationssystem, nämligen 6G. De har släppt ett vitboksdokument som täcker olika aspekter av 6G, som kandidatteknik, nya tjänster, krav etc.

Dokumentet definierar tre kategorier av krav för 6G-tjänster – prestanda, arkitektoniska och pålitliga. Några av de prestandaexempel som Samsung nämner är datahastigheten på 1000 Gbps och en luftfördröjning på mindre än 100 mikrosekunder, vilket är magnituder före 5G.

Samsung introducerade också exempel på kandidattekniker som användning av terahertz (THz) frekvensband, nya antenntekniker, avancerad duplexteknik, spektrumdelning etc.

Enligt tidningen förväntas forskning om 6G vara klar 2028, med massmarknadsföring förväntad redan 2030. För att kolla in Samsungs 6G-vitbok, klicka här.

Sunghyun Choi, chef för Advanced Communications Research Center, kommenterade 6G-vitboken:

Medan 5G-kommersialisering fortfarande är i sitt inledande skede är det aldrig för tidigt att börja förbereda sig för 6G eftersom det vanligtvis tar cirka tio år från forskningsstart till kommersialisering av en ny generation av kommunikationsteknik. Vi har redan lanserat forskning och utveckling av 6G-teknologier genom att bygga på den erfarenhet och förmåga vi har samlat på oss från att arbeta med flera generationer av kommunikationsteknik, inklusive 5G. Framöver är vi engagerade i att leda standardiseringen av 6G i samarbete med olika intressenter inom branschen, den akademiska världen och myndigheterna.

Källa

0 Shares