Samsung skulle kunna lansera en ” dubbelfällbar ” telefon i år tillsammans med Galaxy Z Fold och …

0 Shares

Samsung är enligt uppgift redo att avslöja en dubbelfällbar telefon på den globala marknaden. Det sydkoreanska konsumentelektronikföretaget kommer också att ge efterföljare till sina vikbara telefoner – Galaxy Z Fold och Galaxy Z Flip, senare i år.

Enligt en rapport från Nikkei Asia letar Samsung efter en mekanism för att använda två gångjärn för den nämnda dubbla hopfällbara telefonen. Samsung har redan lämnat in patent för designen. Det kommer att bli den tredje smarttelefonen från varumärkets hopfällbara sortiment och rapporten föreslår att den bara kommer att debutera i slutet av detta år.

LÄS OCH: Huawei Mate X2 debuterar med fällbar design, Kirin 9000 SoC och 5G

Bildkälla: 9to5google

Samsung sägs utforma den dubbla vikbara telefonen med ett bildförhållande på 16: 9 eller 18: 9. Detta kommer att säkerställa att stora appar och videospel körs med önskade upplösningar. Tvärtom hade den tidigare Galaxy Z Fold och Z Flip ett 25: 9-skärmförhållande medan det utvecklades vilket tvingade utvecklare att redesigna sina appar.

Det Seoul-baserade företaget har tidigare avslöjat att det skulle kunna släppa sina smartphones i Galaxy Note-serien i år med hänvisning till chipbrist. Som sådan är det oklart hur det skulle hantera, än mindre öka produktionen av vikbara. Om det gör det bör det dock hjälpa det att nå en bredare global marknad. Detta kan också betyda att Samsung förbereder sig för att sätta de hopfällbara telefonerna i konkurrens med Apples kommande iPhones snarare än med Galaxy Note-serien telefoner som tidigare.

LÄS OCH: Bästa dubbla skärmtelefoner att köpa 2021

Eftersom Samsung verkar vara på ett ambitiöst mål medan bristen på marker redan påverkar de halvledarberoende företagen negativt. Industriella experter är nyfikna på hur Samsung kommer att hantera denna situation. Ändå är det ganska uppenbart att Samsung förutser vikta telefoner som framtiden för smartphoneindustrin.

0 Shares