Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Samsung sägs arbeta med 320MP och 440MP sensorer

Samsung är känt för sitt utbud av kamerasensorer för smartphones, till exempel den imponerande 200 MP-kameran som finns i Galaxy S23 Ultra.

Revegnus (@Tech_Reve), en teknikläckare, avslöjade på X (tidigare Twitter) att Samsung enligt uppgift främjar utvecklingen av fyra innovativa kamerasensorer.

Serien inkluderar en 440 MP HU1-sensor, en okänd 320 MP-sensor, en 200 MP HP7-sensor med 0,7 mikron pixlar och en 50 MP ISOCELL GN6-sensor med 1,6 mikron pixlar.

440 MP sensor: Även om det är osäkert om den här sensorn kommer att användas i smartphones, är det möjligt att den är avsedd för icke-smarttelefonapplikationer som bil- eller industrisektorer. Samsungs ambition att lansera kamerasensorer med mänskligt öga-ekvivalent upplösning (500MP till 600MP) uttalades 2020, vilket gör 440MP-sensorn till ett betydande steg mot detta mål.

320 MP-sensor: Läckaren föreslog att den här sensorn kan hitta sin väg in i Galaxy S26 Ultra. 320MP-sensorerna stöds av MediaTeks Dimensity 9200-chipset, vilket antyder deras potential som nästa steg efter 200MP-kameror.

200 MP HP7-sensor: I likhet med Galaxy S23 Ultras 200MP HP2-sensor verkar den här ryktade HP7-sensorn lovande. Även om något större pixlar förväntas, vilket ger förbättrad bildkvalitet, noteras det att den här sensorn kanske inte finns i en Samsung-telefon på grund av dess höga kostnad.

50 MP ISOCELL GN6-sensor: Den här sensorn kan markera Samsungs inträde på en-tumskameramarknaden, i linje med Sonys IMX989-sensor i pixelstorlek. Noterbart är en-tumssensorn eftertraktad för överlägsna kameratelefoner. Läckaren förutspår dock kinesiska tillverkare som potentiella användare, snarare än Samsung.

ISOCELL GN6-sensorns lansering väntas, vilket potentiellt ger smartphonemärken ett alternativ till Sonys monopol på entumssensorer. Fler alternativ skulle kunna leda till kostnadsminskningar och förbättrad innovation inom smartphonekamerautrymmet.

Medan vi fortfarande är månader från lanseringen av Galaxy S24-serien har tidiga rykten börjat cirkulera. De första indikationerna tyder på en mindre uppgradering för Galaxy S24 Ultra, med förbättringar av 10x zoomsensorn och tillägget av en 50 MP telefotokamera.

Källa 1, 2