Samsung räknar med att Galaxy Z Fold 3 är perfekt för videosamtal, men vi är inte så säkra

Samsung har gjort säkra påståenden om sin senaste vikbara smartphone, Galaxy Z Fold 3, som har framställts som ett idealiskt verktyg för arbete och lek.

Vid gårdagens Galaxy Unpacked -evenemang hävdade Samsung att de olika möjligheterna att dela upp fastigheter på skärmen gör sin nya vikbara perfekt anpassad för samarbets- och videokonferensanvändningsfall.

Till exempel kan användare stötta upp enheten på ett bord eller i knät, med sina medarbetare visas på den nedre halvan av den fällbara skärmen och presentationsmaterialet ovan.

Även om Galaxy Z Fold 3 i stort sett är imponerande ur designmässig synvinkel och kameran under skärmen verkligen är fin, är inte allt med Samsungs videokonferensförslag vettigt.

Samsung Galaxy Z Fold 3 videosamtal

Huvudfrågan kretsar kring varför, med tanke på 4MP f/1.8 -kameran på den inre skärmen är den lägsta kvaliteten på någon kamera på enheten, skulle folk välja att använda den för videosamtal.

I vår praktiska analys noterade vi att den inre kameran presterar särskilt sämre än kameran på framsidan, vilket ger bilder som är mycket mindre skarpa. Andra har rapporterat ett mått på förvrängning orsakad av ljuskällor i bakgrunden och när videon är i rörelse.

Dessa problem orsakas troligtvis av tekniken som gör kameran under skärmen möjlig. Pixlarna som sitter ovanpå objektivet, även om de är mycket mindre tätt packade än på huvudskärmen, verkar ha en slags vridningseffekt när kameran under är aktiv.

Visserligen tillämpas en komprimeringsnivå av videokonferenstjänster i alla fall, vilket begränsar kvaliteten på allas videoflöde, men kameran på den inre skärmen kommer troligtvis att vara ett steg ner – särskilt om du är van vid en 4K -webbkamera.

Den andra frågan har att göra med sannolikheten för ett scenario där någon skulle vilja använda Galaxy Z Fold 3 i stående orientering.

Även om den 7,3-tums inre skärmen är ganska stor, kommer innehållet att visas relativt litet på skärmen, särskilt om användaren sitter upprätt vid ett bord eller ett skrivbord. Detta är en av de uppenbara anledningarna till att folk vanligtvis videosamtalar i mobilen med sin enhet i handen, nära ansiktet.

Även om ökningen av hybridarbete visserligen kommer att kräva att människor arbetar från nya platser och på resande fot, i ett scenario där någon har ledigt utrymme att ställa upp vid ett skrivbord, är det inte troligt att deras bärbara dator eller surfplatta också är till hands?

Utöver en önskan att visa upp sin nya under-display-teknik har Samsung erbjudit liten motivering för förekomsten av den inre skärmkameran, annat än dess användbarhet i videokonferensscenarier. Men med allt i beaktande är det osannolikt att det kommer till nytta så ofta.

Relaterade Artiklar

Back to top button