Samsung presenterar Odyssey Neo G9-skärm med Mini LED-teknik

0 Shares

Neo G9 går med i Odyssey-familjen och är nästa generations böjda spelmonitor med Quantum Mini LED-teknik.

Samsung har förbättrat den ursprungliga Odyssey G9 genom att göra den till världens första Mini LED-böjda spelmonitor med Quantum Matrix-teknik.

För de som inte är medvetna är Mini -lysdioder krympta konventionella lysdioder som används för att avge ljus. De fler lysdioderna i en display möjliggör fler dimningszoner, som har kontroll över de ljusare och mörkare delarna av en bild. Detta gör att en skärm kan innehålla djupare svartnivåer, ljusare vitt och förbättrat kontrastförhållande. För mer information om vad mini -lysdioder är, kolla in vår förklaringsartikel i länken före.

Skärmen är imponerande 49 tum med bildförhållandet 32: 9.Kredit: Samsung

Tack vare 2000-nitens toppljusstyrka och perfekta svarta nivåer som erbjuds av Mini-LED-tekniken har Odyssey Neo G9 ett svindlande kontrastförhållande på 1 000 000: 1. Detta borde få bilder att se mer stämningsfulla och levande ut, med en mer märkbar skillnad mellan ljusare och mörkare färger.

I likhet med Odyssey G9 erbjuder Neo G9 också en upplösning på 5120 × 1440 på en ultrabred 49-tums skärm med ett bildförhållande på 32: 9. Du får också en onödigt snabb uppdateringsfrekvens på 240 Hz och en svarstid på 1 ms.

En widescreen-skärm av denna storlek är inte för alla, men vi älskade hur 1000R-krökningen gav en fantastisk uppslukande upplevelse när vi granskade standarden Odyssey G9 redan 2020.

Dessutom ger Neo G9 stöd för både FreeSync Premium Pro och G-Sync för att eliminera skärmavbrott. Den stöder också VRR (Variable Refresh Rate) via sin HDMI 2.1-port.

Samsung Odyssey Neo G9 är nästa i raden i Odyssey -serien av skärmar. Kredit: Samsung

Låter som en fantastisk uppgradering, eller hur? Samsung Odyssey Neo G9 kommer dock att kosta svindlande $ 2499,99 när förbeställningar startar torsdagen den 29 juli. Det är nästan $ 1000 dyrare än standardmodellen, så du betalar verkligen mycket till förmån för Mini-LED-panelen.

Odyssey Neo G9 släpps globalt den 9 augusti, så det är inte länge att vänta om du är desperat att lägga till den här skärmen i din spelinstallation.

0 Shares