Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Samsung PC3700: DDR466-minne för massorna

Under de senaste åren har det varit en stor sak när Samsung introducerar ett minne med högre hastighet. Detta har mindre att göra med den faktiska prestandan hos det nya Samsung-minnet än med datorindustrins snabba acceptans av den högre minneshastigheten; högre hastighetsminne från Samsung legitimerar snabbt den nya hastighetsklassificeringen. Nya Samsung speed-introduktioner hittar också snabbt in i system från alla de stora systemtillverkarna. I andra änden av spektrumet hittar Samsung-moduler snabbt in i minnet för specialbyggda eller “white-box”-system.

Som medlem i JEDEC, industristandardkommittén, är Samsungs minnesintroduktioner nära knutna till godkända JEDEC-standarder. Där DDR400 har varit standard DDR med högsta hastighet ett tag, representerar Samsungs introduktion av DDR466 nästa, och förmodligen sista, standard för DDR-minneshastighet. DDR466 är bara en delvis godkänd JEDEC-standard, och spekulationer kvarstår om att DDR533 sannolikt aldrig kommer att se dagens ljus som en minnesspecifikation med den kommande introduktionen av DDR2. Detta är naturligtvis mycket relaterat till marknadens acceptans av DDR2, eftersom det aldrig var tänkt att det skulle finnas en DDR400- eller DDR466-standard heller.

DDR466 är alltså nästa standard DDR-minneshastighet, och Samsung-modulerna representerar standard 3-4-4 timings och standardspänning. Anpassade minnestillverkare, som Corsair, Geil, Kingmax, Kingston, Mushkin, OCZ och andra, använder speciellt utvalda “standard” minneschips för att skapa vilken hastighet de än väljer, men utgångspunkten för allt minne är ett standardchip tillverkat enligt vissa JEDEC-standarder .

Samsung-moduler har också fått ett gott rykte, tidigare, för att avsevärt överträffa sina specifikationer. Med det i åtanke såg vi fram emot att sätta den senaste Samsung DDR466 genom prestandatesterna.