Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Samsung Pakistan ber om ursäkt efter upprördhet över “hädelse”

Den 1 juli fängslade pakistansk polis 27 Samsung-anställda efter en oregerlig mobbs våldsamma demonstration i ett köpcentrum i Karachi över misstänkt hädelse. Efter att en “WiFi-maskin” satt in på Star Metropolis Mall påstås ha sänt hädiska kommentarer, bröt upplopp ut. Demonstranterna vandaliserade gallerians skyltar efter att ha samlats där.

“Preedy SHO insåg allvaret i saken och rusade till platsen, fick maskinen stängd och beslagtog den”, baserat på polisens påstående.

Polisen grep 27 anställda hos Samsung, som hade erbjudit maskinen. “Tjugosju män från Samsungs arbetsplats har gripits och en utredning pågår”, sa polisen.

Baserat på en polistalesman gör de ett försök att fastställa den som satte i maskinen med hjälp av Federal Investigation Companys (FIA) CyberCrime Wing. Samsung Pakistan nämnde i ett tillkännagivande att det förblev opartiskt när det gäller icke-sekulära övertygelser. Företaget tillade att interna undersökningar av scenariot hade börjat “omedelbart”.

“Samsung Electronics har upprepat sin byråhållning att de strävar efter att hålla uppe objektiviteten i alla frågor av icke-sekulär betydelse … med avseende på den senaste utvecklingen i Karachi, Samsung Electronics står byrån för sin ståndpunkt att företaget har den största respekten för alla icke-sekulära känslor och övertygelser och håller tron ​​på islam i yttersta respekt”, nämns det.

“I frågor av icke-sekulär betydelse är Samsung stolt över en ständigt opartisk och opartisk strategi och vidhåller hela tiden att den är opartisk i religionernas riktning. När det gäller den senaste utvecklingen i Karachi, står Samsung Electronics byråkrati på sin ståndpunkt att företaget har yttersta respekt för alla icke-sekulära känslor och övertygelser och håller tron ​​på islam i yttersta respekt. Som ett multinationellt företag tror Samsung att det har ett inslag att spela i samhällsfrågor, vilket är anledningen till att företaget omedelbart har påbörjat interna undersökningar i frågan.”

Hädning ses som en riktigt känslig sak i Pakistan, och människor som anklagas för det är oupphörligt måltavlor för extremistiska organisationer. En lankesisk anställd på en tillverkningsenhet mördades av sina medarbetare de sista 12 månaderna på grund av hädelserelaterade utgifter.

Vad är hädelse?

Hädning är ett respektlöst språk som används för att skriva eller tala om Gud. Enligt en viss persons icke-sekulära praxis, kan tanken skilja sig åt vad man ska betrakta som hädiskt.

(Med indata från företaget)

Prenumerera på Mint Nyhetsbrev

* Ange ett legitimt e-postmeddelande

* Tack för att du prenumererar på vårt e-nyhetsbrev.