Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Samsung One UI 5 Watch för att ge bättre hälso- och säkerhetsfunktioner

Samsung har tillkännagivit One UI 5 Watch, en ny mjukvaruuppdatering för Galaxy Watch-enheter som kommer att finnas tillgänglig senare i år, troligen tillsammans med Watch 6 under Q3 2023. Uppdateringen kommer att erbjuda användarna en mer personlig och intuitiv hälsoupplevelse, säger företaget .

Det kommer också att hjälpa användare att förbättra deras sömnkvalitet, en viktig men ofta försummad aspekt av det övergripande välbefinnandet, och erbjuder olika funktioner för fitness och säkerhet.

Samsungs One UI 5 Watch förbättrar sömnupplevelsen

Samsung inser vikten av sömn och har fokuserat på tre nyckelelement för att hjälpa användare att få bättre sömn: att förstå personliga sömnmönster, bygga upp hälsosamma vanor och skapa en sömnvänlig miljö.

För att hjälpa användare att förstå sina sömnmönster bättre har Samsungs One UI 5 Watch ett nytt Sleep Insights UI som tydligt visar användarens sömnpoäng och relaterade mätvärden som sömnfaser, snarkningstimmar och blodsyrenivåer. Klockan ger också sömncoaching skräddarsydd för åtta olika sömntyper, vilket gör det bekvämare och motiverande för användare att spåra sina vanor när som helst, var som helst.

Att skapa en bekväm sömnmiljö är dessutom avgörande för kvalitetssömn, och även små distraktioner kan ha betydande effekter. För att minimera distraktioner använder Samsungs One UI 5 Watch en infraröd sensor istället för ett grönt LED-ljus för att upptäcka sömn och gör det möjligt för användare att stänga av anslutna enheter via SmartThings. Klockan har även viloläge, som tystar aviseringar och dämpar telefonens och klockans skärmar.

Förbättrad träningsupplevelse i ett användargränssnitt 5

Samsungs One UI 5 Watch innehåller också en personlig pulszon för skräddarsydda löpverktyg, som ställer in fem optimala träningsintensitetsnivåer baserat på individuella fysiska förmågor. Denna funktion gör det möjligt för användare att ställa in sina träningsmål baserat på deras förmåga, från att bränna fett till kraftfull konditionsträning.

Klockan stöder även olika utomhusaktiviteter som vandring, cykling, promenader och löpning, och Galaxy Watch Pro-användare kan komma åt GPX-fildatabasen och få rekommendationer för nya rutter via Samsung Health-appen.

Förbättrade säkerhetsfunktioner på One UI 5 Watch

Samsung inser vikten av säkerhet och har inkluderat flera funktioner i One UI 5 Watch för att förbättra användarsäkerheten. SOS-funktionen möjliggör direkt kommunikation med ett larmnummer för att vidarebefordra bärarens plats och medicinsk information, och falldetekteringsfunktionen är nu aktiverad som standard för användare i avancerade åldrar.

Tillgänglighet

Samsungs One UI 5 Watch kommer att finnas tillgänglig på den kommande Galaxy Watch-serien senare i år, med ytterligare uppdateringar som kommer att tillkännages snart.

Användare av Galaxy Watch5- och Galaxy Watch4-serierna i USA och Korea kan registrera sig för betaprogrammet från maj till och med Samsung Members app.

Hon Pak, vice VD och chef för Digital Health Team, MX Business på Samsung Electronics, sa när han talade om tillkännagivandet:

Samsung strävar efter att tillhandahålla en heltäckande hälsoupplevelse och hjälpa användare att uppnå sina hälsomål. Vi tror att en god natts sömn är avgörande för detta. Den nya One UI 5 Watch återspeglar vårt pågående engagemang för att hjälpa människor att förbättra kvaliteten på sin sömn, så att de kan vakna upp varje dag helt utvilade och redo för dagen.