Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Samsung Odyssey Neo G9 57” Dual UHD-spelmonitor lanserad i Indien; ny Odyssey Ark 55″ 4K UHD-skärm tillkännagavs

Vid Gamescom 2023-evenemanget avslöjade Samsung de senaste tilläggen till sin Odyssey-bildskärmsserie: 57-tums Odyssey Neo G9 och 55-tums 2023 Odyssey Ark.

Samsung Odyssey Neo G9 57″ spelskärm

Odyssey Neo G9 57” (G95NC) är en ny spelskärm som är den första som har en Dual Ultra-High-Definition (DUHD)-skärm. Den har vunnit Best of Innovation Award på CES 2023. Skärmen på 57 tum har en 1000R krökning, liknande två 32-tums UHD-skärmar sida vid sida.

Skärmen använder Quantum Matrix Technology och Quantum Mini LED-belysning för överlägsen kontrast, exakta färger och minskad blomning i mörka områden. Den kombinerar dessa tekniker med VESA Display HDR 1000 för att leverera levande HDR-innehåll med en maximal ljusstyrka på 1 000 nits.

Skärmen erbjuder en uppdateringsfrekvens på 240Hz och 1ms GTG-svarstid för smidigt spel. AMD FreeSync Premium Pro-teknik förbättrar stabiliteten och bildkvaliteten ytterligare.

För anslutning erbjuder den VESA-certifierad DisplayPort 2.1, HDMI 2.1 och en USB-hubb. Detta möjliggör DUHD-upplösning vid uppdateringshastigheter upp till 240Hz med mindre kabeltrassel.

Skärmen fungerar också som en multitasking-lösning med sin breda skärm och avancerade funktioner. Den kan ersätta flera bildskärmar och erbjuder bild-i-bild- och bild-för-bild-lägen för effektiv multitasking.

Monitorns Auto Source Switch+ förenklar anslutningen av nya enheter, medan dess ergonomiska design, Core Lighting+ och CoreSync förbättrar användarupplevelsen.

Samsung Odyssey Ark 55” (2023) spelskärm

Samsung har uppgraderat Odyssey Ark 55” spelmonitor, världens första 55-tums 1000R böjda spelskärm. Bygger på framgångarna från sin föregångare, den nya Odyssey Ark (G97NC).

Skärmen erbjuder en uppdateringsfrekvens på 165 Hz och 1ms GTG-svarstid, vilket ger spelare en konkurrensfördel och smidigt spel. Cockpit-läget introducerar en vertikal orientering som erbjuder nya perspektiv för utforskning.

2023 Odyssey Ark introducerar Samsung Multi View-funktionen, som låter användare se upp till 4 ingångar samtidigt. Det förbättrar funktionerna för delad skärm, ger bekvämlighet och kommando på en skärm, även med externa enheter. Den nya DP-ingången stöder även 4K UHD-strömmar för underhållning av hög kvalitet.

Odyssey Ark fungerar nu som ett centraliserat nav för olika datorbehov. Switch-funktionen för tangentbord, video, mus (KVM) möjliggör sömlös multitasking över flera enheter med en enda mus- och tangentbordsinställning.

Snabba specifikationer: Odyssey Ark 55″ (2023)
  • Display: 55-tums 1000R böjd spelskärm; 4K (3840 x 2160)
  • Uppgraderingar: Förbättrad baserat på spelarnas feedback
  • Bildkvalitet: Fantastisk bild och formfaktor
  • Spelprestanda: Professionell nivå med 165Hz uppdateringsfrekvens och 1ms GTG-svarstid
  • Cockpitläge: Erbjuder vertikal orientering för nya perspektiv
  • Anslutning: Samsung Multi View tillåter upp till 4 ingångar på skärmen samtidigt
  • Delad skärm: Förbättrade funktioner för kommando och bekvämlighet
  • Ingångsalternativ: Stöder ingång från tre HDMI-portar och DP1.4-anslutning samtidigt
  • 4K UHD-stöd: Ny DP-ingång för högkvalitativa 4K UHD-strömmar
  • KVM Switch-funktion: Styr flera enheter med en enda mus och tangentbordsinställning
Prissättning och tillgänglighet

57-tums Samsung Odyssey Neo G9 kommer ut på marknaden i oktober, med en prislapp på 2 499,99 USD (cirka 2 06 095 Rs). Det kommer att stå att ta tag i samsung.com och vissa återförsäljare i USA. Odyssey Ark 2023 kommer också att släppas i oktober.

Indien prissättning och tillgänglighet

I Indien kommer Odyssey Neo G9-skärmen att finnas tillgänglig på Samsungs officiella onlinebutik Samsung Shop, Amazon och alla ledande butiker till ett pris av Rs. 2,25,000.

Den kommer att vara tillgänglig utan kostnad EMI med en omedelbar kundvagnsrabatt på Rs. 10000 vid köp från Samsung E-butik mellan 24 och 31 augusti och Rs. 3500 på kredit- och betalkort från ledande banker.

I en kommentar till lanseringen sa James Fishler, Senior Vice President, Display & Home Entertainment Divisions, Samsung Electronics America:

Som pionjärer inom spelskärmsteknologin strävar vi oavbrutet efter att omdefiniera funktionerna hos spelmonitorer. Vårt mål är att tillgodose de växande behoven hos dagens spelare som längtar efter större skärmar med ultrahög upplösning för sina senaste videospel.

Vi är stolta över att erbjuda ett oöverträffat utbud av skärmalternativ, allt från stationära skärmar till stora skärmar, vilket gör det möjligt för spelare att anpassa sin idealiska uppsättning. Våra Neo G9 57” och 2023 Ark-modeller ger spelare en filmisk, uppslukande spelupplevelse och överlägsen bildkvalitet som passar alla spelstilar.