Samsung lanserar Galaxy Z Fold 3 och Flip 3 i Brasilien

0 Shares

Samsung meddelade idag (15) i Brasilien, den officiella lanseringen av Galaxy Z Fold 3 och Galaxy Flip 3 — dess två sista poster på marknaden för hopfällbara smartphones. De sticker ut för sin design och även för att de, även med gångjärn, är vattentäta.

Det är svårt att tro, men det har gått nästan två år sedan den ursprungliga Galaxy Fold släpptes i september 2019. Den första hopfällbara telefonen plågades av alla möjliga hållbarhetsproblem, men den markerade ett viktigt steg i Samsungs strävan att bryta in hopfällbara enheter. Även med dessa hårdvaruproblem, hjälpte Galaxy Folds innovativa hårdvara fortfarande att framstå som en av de viktigaste smartphonelanseringarna på flera år.

Månaderna efter Galaxy Fold visade Samsungs avsevärda förbättring på extremt kort tid. Galaxy Z Flip kommer till scenen i februari 2020 med sin design, vilket ger Samsungs vikningsteknik till en ny formfaktor till ett mycket lägre pris.

Samsung släppte Z Flip 5G i augusti med vissa specifikationsförbättringar, följt av Galaxy Z Fold 2 i september, med betydande skillnader från sin föregångare. Den erbjöd en skärm med mer användbara ytor, massiva specifikationsuppdateringar och en design med avsevärda hållbarhetsförbättringar.

Galaxy Z Fold 3

Samsung tillkännager Galaxy Z Fold 3 och Flip 3 i Brasilien 2

När det kommer till designen på båda telefonerna är dessa subtila utvecklingar från deras föregångare. När det gäller Z Fold 3 behåller det mycket av det som fungerade från Z Fold 2 samtidigt som det gör en massa mindre förbättringar. Täckskärmen på 6,2 tum har samma storlek och bildförhållande som Z Fold 2, men är nu skarpare med 2268 x 832 upplösning och har en mycket snabbare uppdateringsfrekvens på 120Hz.

Den interna displayen har också samma storlek på 7,6 tum, men folk kommer att märka att det inte längre finns ett hål för selfiekameran. Det beror på att den nu är gömd under skärmen, vilket gör att Samsung kan nå en skärm helt fri från hack eller urskärningar utan att förlora någon funktionalitet.

Den har också 2208 x 1768 upplösning, 120Hz uppdateringsfrekvens och ny Eco-displayteknik som gör den 29% ljusare samtidigt som den använder mindre ström. Det finns ytterligare en stor uppgradering av Z Fold 3:s interna display, och det är det faktum att den stöder S Pen. Samsung erbjuder två S Pen-modeller speciellt designade för Z Fold 3, båda med en infällbar “Pro tip” för att förhindra skador på skärmen samtidigt som de erbjuder en välbekant skriv-/ritupplevelse.

Samsung tillkännager Galaxy Z Fold 3 och Flip 3 i Brasilien 3

När det gäller alla andra specifikationer har de allt det bästa av året. Z Fold 3 och Flip 3 har en Qualcomm Snapdragon 888-processor, 5G-stöd, stereohögtalare med Dolby Atmos och en ipx8 vattentäthetsklassificering.

Z Fold 3 får en trio av 12MP bakre kameror, 12GB RAM, 256 eller 512GB lagring, en batterikapacitet på 4400 mAh och 25W trådbunden laddning med 10W trådlös laddning.

Galaxy Z Flip 3

Samsung tillkännager Galaxy Z Fold 3 och Flip 3 i Brasilien 4

För Galaxy Z Flip 3 syns den stora designförändringen med frontskärmen. 1,9-tums AMOLED-panelen är fyra gånger så stor som tidigare Z Flip-modeller, vilket gör att användare kan se mer av sina meddelanden och meddelanden, använda en handfull förgjorda widgets och till och med använda Samsung Pay.

Den är fortfarande inte lika stor som Motorola RAZR:s frontskärm, men det är ett stort steg framåt jämfört med den praktiskt taget oanvändbara tidigare. Den 6,7-tums huvudskärmen har fortfarande ett fysiskt urtag för selfie-kameran, men uppdateringsfrekvensen på 120Hz gör den i nivå med andra flaggskepp.

Z Flip 3 har två 12MP bakre kameror, 8GB RAM, 128 eller 256GB lagring, en batterikapacitet på 3300mAh och 15W trådbunden laddning med samma 10W trådlös laddningshastighet.

Samsung tillkännager Galaxy Z Fold 3 och Flip 3 i Brasilien 5När det gäller hållbarhet har båda telefonerna en ‘Armor Aluminium’-ram, Corning Gorilla Glass Victus och en ny skyddsfilm som lovar 80 % bättre hållbarhet än tidigare hopfällbara telefoner.

Priser

Efter de priser som Apple tog ut igår har de nya enheterna också rejäla priser, men de är billigare än sina föregångare, vilket inte betyder så mycket i slutändan.

Galaxy Z Fold 3 kommer att kosta R$ 12 799 (256 GB) och R$ 13 799 (512 GB). Galaxy Z Flip 3 kommer för R$ 6 999 (128 GB) och R$ 7 499 (256 GB). För jämförelseändamål lanserades Galaxy Z Fold 2 för 14 tusen R$; Z Flip, R$ 8 999.

0 Shares