Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Samsung lanserar appen “Handtvätt” för Galaxy Watch för att hjälpa användarna att hålla reda på vanor för handtvätt

COVID-19-pandemin har redan resulterat i ganska betydande förändringar i vårt sätt att leva vårt dagliga liv. Vikten av att tvätta händerna regelbundet för att minska risken för att få viruset är mycket hög. För att hjälpa användare har Samsung släppt en ny “Handtvätt” -app för Galaxy Watch som kommer att uppmana användare att rengöra händerna.

Appen har utvecklats av utvecklare vid Samsung Research Institute-Bangalore, eller SRI-B: s UX- och bärbara team. Dess primära syfte är att regelbundet påminna användare om att tvätta händerna i minst 20 sekunder, som rekommenderas av WHO. Det erbjuder också långsiktig spårning av användarnas dagliga tvättvanor, vilket hjälper användare att bygga hälsosammare vanor övertid.

När en användare startar handtvättssekvensen börjar en timer på Galaxy-klockan i 25 sekunder. 5 sekunder för att sätta på kranen och sätt tvål, 20 sekunder för att tvätta händerna. I slutet kommer klockan att ge en haptisk feedback. Klockan kommer också att ge en påminnelse om när en användare missade sin handtvätt och även i klockans ansikte kommer det att visa hur mycket tid som har gått sedan den senaste handtvätten.

Små verktyg som dessa kan hjälpa till att förbättra våra hälsosamma vanor mycket och dess fantastiska Samsung släpper ut dessa under pandemin. Användare kan installera appen “Handtvätt” för sin Galaxy Watch direkt från Galaxy Store.

Källa