Samsung lanserar 200 megapixel sensor för mobiltelefoner

0 Shares

Sensorer är nu tillgängliga för tillverkare att använda i sina kommande smartphones

DE Samsung tillkännagav en 200 megapixel bildsensor avsedd för smartphonekameror, det är den högsta upplösningssensorn som någonsin gjorts. DE ISOCELL HP1 den har 0,64 μm pixlar och kan kombinera 16 av dem samtidigt för motsvarande en 12,5 megapixel sensor med 2,56 μm pixlar.

Samsung kallar HP1:s pixelmatchningsteknik “Camaleon cell“. Inställningen 12,5 megapixel 4 gånger 4 är avsedd för användning i svagt ljus, men den kan också ta 200 megapixel fullupplösta bilder eller använda en två gånger två (kombinations) teknik för 50 megapixel bilder.

Samsung-sensor kan matcha i 4 eller 2 pixlar

Två-och-två kombinerat läge låter HP1 också fånga 8K-video. Samsung säger att det är kapabelt att fotografera 8K utan att beskära, även om standard 8K (7680 x 4320) är mindre än 50 megapixlar.

ISOCELL GN5

Samsung introducerar också en ny sensor som heter ISOCELL GN5. Det är en 50 megapixel sensor med 1,0 μm pixlar, den säger att det är den första 1,0 μm pixelsensorn som integrerar sin Dual Pixel Pro-teknik. Detta gör att den i princip ser ut som en mindre version av 1,4 μm pixel GN2, som var den största mobilkamerasensorn tillgänglig när den gjorde sin debut på Xiaomis Mi 11 Ultra i år.

GN5-sensordrift

Samsung har inte sagt när någon av de nya sensorerna kommer att gå i massproduktion, men prover är för närvarande tillgängliga för smartphonetillverkare.

Avatar av André Luiz

Grundare och chefredaktör för Tekimobile Media. Förutom att vara entreprenör arbetade han i 20 år med elektronik och telekom tills han bestämde sig för att ägna sig 100 % åt innehållsproduktion.

0 Shares