Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Samsung introducerar NVIDIA Tegra 2-baserad Galaxy Tab 10.1 och ny supertelefon, Galaxy S II debuterar

Inklusive Apple har vi täckt sex stora aktörer inom avancerad smarttelefon SoC-utrymme: Apple, Intel, NVIDIA, TI, Samsung och Qualcomm. Alla dessa sex kommer inte att överleva i längden. Vi kommer att se förvärv, dåligt utförande och arkitektonisk ineffektivitet alla bidrar till att förminska denna lista. Processen kommer att ta ett tag, men i det långa loppet tror jag inte att marknaden kommer att kunna stödja så många spelare i SoC-utrymmet. Idag tror jag att vi kan ha sett det första tecknet på svaghet från en av spelarna.

Samsungs Galaxy S-linje av smartphones och Galaxy Tab använde båda Samsungs egen Hummingbird SoC. På sin presskonferens före Mobile World Congress tillkännagav Samsung Galaxy Tab 10.1 och en ny Samsung-superfon kommer båda att använda NVIDIAs Tegra 2 SoC istället för något av Samsungs egen skapelse.

Allt är inte förlorat för Samsung SoC-gruppen eftersom den också meddelade att den kommande Galaxy S 2 kommer att använda Samsungs nyligen tillkännagivna Orion SoC.

Jag kan inte betona hur stor vinst det här är för NVIDIA. Att ha mobilarmen till en av dina konkurrenter använder en Tegra 2 i en surfplatta och telefon är enormt. Medan LG var först ut genom porten tog Motorola med sig den polska och namnet NVIDIA som behövdes i en partner. Samsung kommer sannolikt att ta det till nästa nivå.

Flytten är också vettig för Samsung. Genom att gå med NVIDIA får Samsung tillgång till referensplattformen för Honeycomb och kommer sannolikt att komma ut på marknaden tidigare än om det hade väntat.

Galaxy S II

Samsung tillkännagav också Galaxy S II baserad på Samsungs egen SoC-design.


Galaxy S II har en 4,3-tums Super AMOLED Plus-skärm och är endast 8,49 mm tunn. Telefonen fortsätter Galaxy S-traditionen att vara otroligt lätt på 116g.

Galaxy S II har ett 1650 mAh-batteri och Samsung lovar förbättrad standby- och samtalstid jämfört med den ursprungliga Galaxy S.

Telefonen stöder även NFC, HSPA+ 21,1 Mbps, Bluetooth 3.0, 1080p full HD-inspelning/uppspelning, en 8 MP bakåtvänd kamera med LED-blixt och WiFi Direct för trådlös synkronisering. Galaxy S II kommer att köra Android 2.3.

Mer info när vi får det.