Samsung Gear Live vs LG G Watch: Android Wear -jämförelse

0 Shares

Tillbaka i mars avslöjade Google ett helt nytt Android-baserat mobilt operativsystem för bärbara enheter som en smartklocka. Det kallas Android Wear, och idag på Google I/O detaljerade företaget äntligen vad köpare kan förvänta sig och massor av imponerande funktioner som kan påverka potentiella användare.

Android Wear syftar till att snabbt ge information till din handled som hjälper användare att interagera med sina smartphones som aldrig förr, samtidigt som de gör exakta saker utan att någonsin ta en telefon ur en ficka eller handväska. Medan de flesta användare tålmodigt har väntat på mer information om Moto 360, meddelade Google idag två andra Android Wear -klockor.

Läs: 10 vackra Moto 360 -koncept Visa upp Android Wear

Både LG G Watch och den just tillkännagivna Samsung Gear Live kommer att vara de första två smartwatch-alternativen för att köra Android Wear, och de kommer att vara tillgängliga för förbeställning senare idag från Google Play Store. Det finns några viktiga detaljer och funktionsskillnader på var och en, så läs vidare för mer information.

Gear-Live

Under de senaste två månaderna har några detaljer sipprat ut om LG G Watch och den kommande Moto 360, men det var inte förrän förra veckan vi hörde att Samsung också kunde ha något på gång. Samsung hade dock inte bara en planerad, utan de släpper den före Moto 360.

Både LG G Watch och Samsung Gear Live Android Wear smartwatches kommer att finnas tillgängliga idag i Google Play Store, och de börjar leverera den 7 juli. Alla officiella detaljer lämnades i eftermiddag av LG och från Samsungs webbplats.

Design

Medan båda enheterna har samma rektangulära formfaktor, är det faktiskt det enda dessa två enheter har gemensamt. Klart att de kommer att köra samma Android Wear -operativsystem, men det verkar som om de alla har lite olika planer. Många konsumenter kan välja att vänta på Moto 360 och dess runda design, men för dem som inte gör det här är några saker om vad som är tillgängligt först.

LG G Watch har faktiskt en något större skärm på 1,65 tum jämfört med att Samsung Gear Live är 1,63 tum. Det är inte mycket, men det är all fastighet du har. Båda är lika breda men Samsung Gear Live är 10 mm högre och råkar också vara en anständig mängd tunnare. G Watch är 37,9 x 46,5 x 9,95 mm, medan Gear Live kommer in på 37,9 x 56,4 x 8,9 mm.

LG_G_Watch_500

Samsung Gear Live har mycket mer aluminium på framsidan när det sveper runt till plastremmarna, och vi hör att de inte kommer att ha aluminiumalternativ för att det ska se ut som en riktig klocka eller ett smycke. LG: s G Watch har en plastyta med en aluminiumring runt botten, som kommer i svart eller vitt och guld.

Specifikationer

Som vi sa ovan har dessa två smartwatch -alternativ faktiskt en hel del skillnader. LG G Watch har en större skärm, men det är faktiskt en lägre upplösning. LG G Watch 1,65-tums LCD-skärm har en upplösning på 280 x 280, medan Samsungs Gear Live kommer in på 1,63 tum med en 320 x 320 AMOLED-panel.

Det är inte heller den enda viktiga skillnaden. En annan viktig aspekt av en liten dator som sitter på din handled är batteritiden, och av vilken anledning som helst blir Samsung också slagen av LG här också. LG G Watch har ett stort 400 mAh batteri, medan Samsung bara har lagt till ett 300 mAh batteri inuti Gear Live. AMOLED -skärmen kan vara mer effektiv, men låt oss inse det, LG G Watch kommer sannolikt att få en avsevärt bättre batteritid.

Skärmdump 2014-06-25 kl. 146.59

Det finns ett område Gear Live har ovanför LG G Watch, och det är en pulsmätare. Precis som Samsung Galaxy S5 och nya Gear Fit har Samsung Gear Live en pulsmätare och monitor under. Det betyder att det sannolikt bättre kommer att stödja det kommande Google Fit-projektet, samt tillgång till S-Health-appen från Samsung för dess andra bärbara enheter och smartphones.

Dessa detaljer åt sidan dessa klockor har båda en smartphone-liknande lista med specifikationer. Det inkluderar en Snapdragon 400 -processor 512 MB RAM och 4 GB internminne. Både Samsung Gear Live och LG G Watch är IP67 -certifierade damm- och vattenbeständiga.

Batteri-liv

Som nämnts ovan kommer en viktig aspekt som potentiella köpare vill överväga är batteriet mellan båda dessa enheter. LG G Watch och Gear Live är mycket lika i storlek och specifikationer, men tyvärr har Samsung Gear Live bara ett 300 mAh batteri jämfört med 400 i LG G Watch.

Skärmdump 2014-06-25 kl. 146.47

När användare måste ta av enheten och hitta en laddare kan det bli besvärligt för vissa, men vi kan inte kommentera hur batteritiden faktiskt är på någon av enheterna. Android Wear är extremt effektivt, och Samsung pratar alltid om sina AMOLED -skärmar som att sippa på batteriet, men det är svårt att motivera den stora skillnaden när det finns så lite utrymme för förändring.

Pris och släppdatum

Som vi nämnde ovan kommer båda dessa nya Android Wear smartwatch-alternativ att finnas tillgängliga för förbeställning senare idag från Google Play Butik, men de skickas inte förrän den 7 juli. Vi hör också att Samsungs Gear Live kommer att finnas tillgängligt den 7 juli på Amazon, och från Best Buy -butiker och BestBuy.com

Samsung Gear Live kommer att kosta $ 199, medan de som väljer att ta LG-vägen och fånga den helt nya G Watch kommer att sälja för $ 229.

0 Shares