Samsung Galaxy Watch och Galaxy Home Smart Speaker – Pris, specifikationer, funktioner, utgivningsdatum

0 Shares

Samsung har tillkännagett en ny Samsung Galaxy Watch, ett nytt märke för Samsungs smartklockor. Galaxy Watch presenterades vid evenemanget Samsung Galaxy Unpacked den 9 augusti.

Rykten har kvarstått ett tag att Samsung snart skulle kunna konservera sitt Gear-sortiment av smartklockor och anpassa dem till Galaxy-namnet som vanligtvis är reserverat för telefoner och surfplattor. Den nya Galaxy Watch påstår sig ha “flera dagars” batterilivslängd, plus fungerar med Samsungs Connected Health-plattform, tillmötesgående puls och sömnspårning, plus steg- och träningsdetektering.

Vi sammanfattar specifikationerna och designen för den nya Samsung-smartklockan, som avslöjades tillsammans med en ny Samsung Galaxy Note 9-telefon.

Samsung Galaxy Watch Specifikationer och funktioner

Galaxy Watch Design

 • Behåller cirkulär design och roterande ram från tidigare Galaxy-smartklockor
 • Finns i två storlekar – 46mm och 42mm
 • 46mm-versionen kommer endast i silver medan 42mm-versionen kommer i svart och rosaguld
 • 46mm-versionen väger en inte obetydlig 63g utan remmen, och den mindre 42mm-versionen väger 49g sans-rem
 • Den kommer att ha en Super AMOLED-skärm gjord med Cording Gorilla DX + -glas, vilket förhoppningsvis borde göra den extra stark

Galaxy Watch-funktioner

 • Erbjuder 5ATM och IP68 vattentäthet, vilket gör det “simningsklart”, enligt Samsungs ord
 • Erbjuder fristående LTE-anslutning, tillgänglig i 15+ länder med 30+ bärare – vilket ger mer val än Apple Watch LTE
 • 46mm-versionen har ett 472mAh-batteri och 42mm-versionen har ett 270mAh-batteri – vilket ger dig tillräckligt med ström för att hålla i mer än en dag

Samsung tillkännagav också en förbättring Connected Health-plattform. Detta fungerar med alla andra Samsung-enheter och funktioner:

 • Stresshantering genom att mäta hjärtfrekvensen
 • Träningsfunktioner – 39 övningar, varav 6 detekteras automatiskt
 • Sömnspårning – hur länge, mängden kvalitetssömn

Det koreanska företaget tillkännagav också en ny trådlös laddningsplatta som rymmer din Galaxy Watch och din Samsung-telefon

Bluetooth-endast Galaxy Watch kan förbeställa nu, med 42mm-versionen kostar $ 329,99 och 46mm-versionen kostar $ 349,99. Dessa förväntas ha en fullständig release den 24 augusti.

LTE Galaxy Watch kommer att finnas tillgänglig på AT&T, Samsung.com, T-Mobile och Verizon, tillsammans med andra större återförsäljare, senare under 2018.

Galaxy Home – Bixby smart högtalare

Detta var ett tillkännagivande vid evenemanget Samsung Unpacked.

 • AKG-utvecklade högtalare med 360-graders ljudspridning och en inbyggd subwoofer
 • Innovativ “Soundsteer” -funktion känner av var du befinner dig i rummet och kan rikta ljud mot dig, vilket ger en förbättrad lyssningsupplevelse
 • Den är röststyrd med åtta mikrofoner för att upptäcka röstinstruktioner långt ifrån

Det fanns ingen information om pris eller släppdatum med den här heller.

Mer om detta – Bästa nya bärbara tekniken för 2018

Galaxy Watch Design

Den 24 juli verkade emellertid dessa rykten ha bekräftats av Samsung själv efter att en annan oseriös produkt av misstag gjorde sin väg på Samsungs webbplats.

Cnet såg en rosa guldfärgad bärbar dator som heter Galaxy Watch på den amerikanska Samsung-webbplatsen och hävdar en 42 mm skärmdiameter och Bluetooth-anslutning.

Samsung Galaxy Watch

Upphovsman: Cnet

42mm-fodralet skulle föreslå att det finns flera storlekar, och med tanke på att användare av Gear S2 sa till Samsung att dess 30mm-fodral var för litet, verkar en skärmstorlek närmare 40mm mer sannolikt för en mindre variant.

Den uttryckliga listan över Bluetooth-anslutning kan också tyda på att det också finns en LTE-ansluten variant. Detta skulle sätta den i direkt konkurrens med den senaste Apple Watch.

Galaxy Watch levereras med den vanliga smartwatch-listan: hjärtfrekvensövervakning, NFC för Samsung Pay och fitnessspårning. Det finns också potential för Galaxy Watch att packa i några mer avancerade hälsoklipp, inklusive blodtrycksövervakning och förbättrad sömnspårning.

I synnerhet blodtrycksspårningen skulle representera en förändring i förmågan hos vanliga bärbara datorer, och med tanke på att Asus nyligen meddelade en klocka som påstod att mäta blodtrycket och Samsung registrerade ett patent för att spåra det på sina Gear Icon X trådlösa öronproppar det kan komma med Galaxy Watch.

Google WearOS

Det fanns rykten om att Galaxy Watch skulle köra Googles nya WearOS, snarare än Samsungs Tizen OS, som för närvarande används på alla andra bärbara datorer. Dessa visade sig dock vara osanna – Samsung har i stället fortsatt med sitt eget operativsystem.

WearOS skulle ha representerat en riktig avgång för Samsung, så det är kanske inte förvånande att den har hållit fast vid sina vapen på Tizen. Om Google verkligen ville satsa på bärbarhetsmarknaden, skulle det dock ha varit ett bra ställe att starta sitt nya operativsystem på Samsungs nya klocka.

Google riskerar att förlora verklig mark till Apple i smartwatch-insatserna, annars. Om Samsung kan komma nära att matcha sin telefons framgång på smartwatch-marknaden, skulle Google utan tvekan vilja se sin egen WearOS på Samsung-kundernas handleder över hela världen, men det ser osannolikt ut inom överskådlig framtid nu.

0 Shares