Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Samsung Galaxy S7 och S7 edge recension: del 2

Med del ett av vår Galaxy S7-recension stod det klart att Galaxy S7 var åtminstone en mild förbättring av Galaxy S6 på vissa sätt, men det fanns fortfarande många områden att undersöka. Vid den tiden var vi mitt i övergången till vår nya 2016 benchmark-svit, vilket innebar att det var nödvändigt att testa Galaxy S7 igen.

Vår 2016 benchmark-svit försöker verkligen driva våra tester i allmänhet till en ny nivå av djup och ännu viktigare, mer fokuserad på den övergripande användarupplevelsen. När jag reflekterar över värdet av AnandTech ur ett testperspektiv är det uppenbart för mig att medan en del av vårt värde är att köra riktmärken över ett brett utbud av telefoner, är en annan del av vårt värde att kunna köra tester som andra inte skulle kunna att springa överhuvudtaget.

Med vår nya testsvit för 2016 försöker vår utökade svit av benchmarks fokusera på de senare för att gå djupare i recensioner på ett meningsfullt sätt. Jag tycker definitivt om att undersöka arkitektoniska detaljer genom mikrobenchmarks, men för allmänna recensioner behövde vårt standardtestarbetsflöde fokuseras på användarupplevelsen på ett djupare sätt. Med detta i åtanke kan vi komma in på data som vi saknade med del 1 av recensionen. Naturligtvis, om du inte har läst del 1 av Galaxy S7-recensionen, rekommenderar jag starkt att du läser den först bara för att få en bättre introduktion till grunderna i Galaxy S7.

Batteri-liv

Naturligtvis, nu när vi har hela vår svit av riktmärken kan vi börja titta närmare på hur enheter presterar. Även om vi har gått igenom några av resultaten innan det är förmodligen rättvist att säga att vår diskussion om batteritiden på Galaxy S7 var bedrövligt ofullständig med del 1 av recensionen. Det är också värt att notera att internt arbetade vi fortfarande med vårt 2016 webbsurftest vid den tiden så det var inte nödvändigtvis komplett och tillräckligt konsekvent och korrekt. Under tiden sedan dess har vi kunnat få alla buggar att lösa och få ett test som ger användbar data som våra tidigare tester inte gjorde.

Eftersom batteritiden är en kritisk del av våra tester är det viktigt för oss att få detta rätt, och för att få användbara relativa jämförelser måste vi se till att varje enhet testas på samma sätt för att undvika fördomar på ett eller annat sätt . För att uppnå detta har alla enheter alla möjliga bakgrundstjänster inaktiverade, samt synkronisering och automatiska appuppdateringar. För att försöka göra en jämn jämförelse ställer vi också in skärmen till 200 nits ljusstyrka på en 100 % genomsnittlig bildnivåskärm, även känd som en tom vit skärm. Men ett område som vi inte nödvändigtvis kan kontrollera 100 % av tiden är omgivningstemperatur, enhetsorientering eller materialkontakt. Även om tester som inte når TDP-gränserna inte kommer att se några effekter, kommer TDP-begränsade tester att se ett delta här, men det är svårt att uppskatta hur stor påverkan som finns här.

Med denna baslinje i åtanke kan vi gå vidare till de faktiska resultaten. Som framgår av diagrammet ovan för WiFi-webbsurfning i vårt nya test är det värt att nämna att uppgifterna här har ändrats eftersom ändringar i testet har påverkat resultaten, i allmänhet minskat batteritiden eller hållit den på samma nivå. Galaxy S7 gör det ganska respektabelt här, även om Snapdragon 820-versionen definitivt visar antingen arkitektonisk eller implementeringsineffektivitet här jämfört med Exynos 8890. Ett delta på cirka 10% betyder att Exynos 8890 GS7 använder cirka 1,38W i genomsnitt här medan Snapdragon 820 GS7 använder cirka 1,51W i detta test förutsatt att batterikapaciteten är nominell. Om du subtraherar en uppskattad visningseffekt är delta som kan tillskrivas icke-visningsfaktorer ungefär 30 % här. Intressant nog är HTC 10 något mer effektiv här med sin LCD med högre densitet, med AMOLED-skärmen som förbrukar ungefär 10 % mer ström trots närvaron av webbsidor med mörkt tema för att försöka få lite balans här. Galaxy S7 edge är i stort sett toppen här, men uppnår sin batteritid genom ren batteristorlek snarare än effektivitet.

När vi går vidare till LTE kan vi verkligen börja se fördelarna med batterilivslängden som Snapdragon 820 ger. Det visar sig att som kommunikationsföretag är Qualcomm bra på att göra radioapparater. Ett av de mest uppenbara sätten att detta visar är vid makten, eftersom Snapdragon 820 i princip har samma batteritid oavsett om du använder LTE eller WiFi, vilket inte nödvändigtvis är fallet med andra enheter. Tyvärr har vi inte kunnat testa Galaxy S7 med Exynos 8890 under jämförbara förhållanden för LTE så vi kan inte riktigt se hur kraften hos S820-modemet står sig i jämförelse med Exynos Shannon-modem, men vi fortsätter att se att Galaxy S7 S820 ligger en bit efter HTC 10 när det gäller batteritid på grund av användningen av en AMOLED-skärm i hög APL-arbetsbelastning. Skillnaden är dock inte i närheten av vad den var förr och är tillräckligt nära för att egentligen inte göra någon stor skillnad. Galaxy S7 edge presterar bra här, men på basis av dess batteristorlek snarare än effektivitet.

I intresset av att inte bara lita på våra egna webbsurfningstester för att försöka få ett grepp om hur batteritiden är i generella datorsituationer, fortsätter vi att använda PCMarks batterilivstest för att se hur prestanda är i ett riktmärke som inte t försök att utjämna mängden utfört arbete per tidsenhet. Här verkar Galaxy S7 faktiskt vara lite bättre än HTC 10, men detta beror troligen på de tidigare nämnda binning-skillnaderna och vissa skillnader i guvernör eftersom deltat i kraft och prestanda inte är så mycket. Galaxy S7 edge utökar ledningen här, återigen mest på grund av det större batteriet eftersom de två enheterna i allmänhet är ganska lika varandra.

När vi går vidare till strypprestanda har vi gått över till GFXBenchs Manhattan-test på oändlig nedgång istället för T-Rex för i år eftersom vissa enheter från vissa leverantörer har en tendens att nå vsync på T-Rex vilket gjorde att det var svårt att se hur mycket strypning inträffade under testets varaktighet. Efter en del tester är det uppenbart att för det mesta strypbeteendet inte nödvändigtvis ändras av Manhattan heller, så det finns inte mycket behov av att behålla T-Rex för tester med hög TDP. Basemark OS II:s batterilivstestning är också ganska tveksam vid denna tidpunkt, så vi kommer inte längre att rapportera dessa poäng eftersom metodiken inte är i nivå med våra förväntningar för 2016 och framåt.

När det gäller Manhattan fortsätter vi att se en del av det sinusformade beteendet som ses i T-Rex-strypning eftersom det verkar som att Samsungs strypalgoritmer tenderar mot ett mer underdämpat beteende än kritiskt dämpat som HTCs. Men av någon anledning ser det ut som att Galaxy S7 edge slutar med liknande oscillerande strypbeteende. Intressant nog, även om Galaxy S7 spenderar mer tid på högre prestanda än HTC 10, klarar den av att hålla längre, vilket sannolikt beror på den lägre APL för detta innehåll i kombination med påtvingade energisparlägen och högre hållbara hudtemperaturer på grund av glasbaksidan med heatpipe-kylning för att hjälpa till att distribuera värme. Givetvis klarar Galaxy S7 edge att hålla längre än båda på grund av sin större storlek och batteri.

Sammantaget har Galaxy S7 hyfsad batteritid, medan S7 edge har bra batteritid på grund av dess relativt stora batteri jämfört med dess skärmstorlek. Förbättringarna här kommer inte nödvändigtvis att blåsa bort dig om du inte skaffar Exynos 8890-varianten, men det är bra att se att vi äntligen är tillbaka till att förbättra batteritiden med lanseringen av Snapdragon 820 jämfört med Snapdragon 810 och 808:s ganska nedslående energieffektivitet på grund av användningen av en högeffektsimplementerings- och processnod. Jag är inte säker på att Snapdragon 820 verkligen är den bästa designen vi har sett på 14LPP när den är mer i nivå med 14LPE SoCs för effektivitet, men den är tillräckligt bra för att den inte i grunden äventyrar en enhet.