Samsung Galaxy S6 Android 5.1.1 Uppdateringsinformation Emerge

0 Shares

Samsung förbereder sig för en annan stor Lollipop-release före Android M-utgåvan senare i år. Samsung Galaxy S6 Android 5.1.1-uppdateringen är bekräftad och det finns en chans att vi bara är några dagar kvar från dess ankomst.

När Samsung Galaxy S6 och Galaxy S6 Edge först kom i april körde de Android Lollipop. Android Lollipop är det operativsystem som Google släppte tillbaka i november och det operativsystem som Samsung har rullat ut till Galaxy-enheter sedan december.

Samsungs Galaxy S6 och Galaxy S6 Edge kommer att köra Lollipop under överskådlig framtid även med dess ersättning, Android M, bekräftad för ankomst. Googles förväntas inte släppa Android M förrän Q3 tidigt vilket innebär att vi fortfarande är månader och månader borta från Samsungs Android M-release.

Galaxy-S6-4

Under tiden arbetar företaget hårt med en Android 5.1.1-uppdatering, en ny version av Lollipop som uppenbarligen kommer att anlända till Galaxy S6, Galaxy S6 Edge och Galaxy Note 4 åtminstone. Samsung pratar inte om Android 5.1.1 än men vi börjar läsa ordentligt på sina planer.

Uppdatering av Galaxy S6 Android 5.1.1

Samsung Galaxy S6 Android 5.1.1-uppdateringen bekräftades nyligen av Rogers men liksom Samsung har operatören varit tyst om uppdateringens innehåll. Idag har gardinen lyftts eftersom SamMobile erbjuder en glimt av Galaxy S6 Android 5.1.1-uppdateringen i köttet innan den släpptes.

Webbplatsen har läckt ut vad den hävdar är en tidig byggnad av Samsungs Android 5.1.1-uppdatering för Galaxy S6. Uppdateringen som visas i videon nedan kommer tydligen att komma till både Galaxy S6 och Galaxy S6 Edge.

Som förväntat kommer Galaxy S6 Android 5.1.1-uppdateringen att leverera ett antal ändringar till flaggskeppssmartphones. En av de största förändringarna är återlämnande av gästläge, en funktion som gör det möjligt för andra användare att använda gästkonton istället för administratörskontot. Den här funktionen är inriktad på de som ofta delar sin telefon med vänner och familj.

Galaxy S6 Android 5.1.1-uppdateringen kommer också att innehålla ändringar i Samsungs kameraprogram. Inkluderat är stöd för RAW och lägre ISO-värden för kameran. Det förväntas också ha exponeringskontroll i iOS-stil som gör det möjligt för användare att hantera sin exponering med enkla svep på skärmen.

Dagens video bekräftar några andra funktioner. Webbplatsen säger att det nu finns ett sätt att “inaktivera S Finder och Quick Connect-knapparna” precis under enhetens snabbinställningsmeny.

Det finns också två andra anmärkningsvärda förändringar. Samsung har lagt till en rörelseeffekt som erbjuder en ny twist på hemskärmens tapeter och det finns en liten tweak till teman UI. Tyvärr är det fortfarande inte klart vilka buggfixar som kommer att finnas ombord, men Android 5.1.1 levereras med ett antal korrigeringar för Lollipop-problem.

Så här fixar du Galaxy S6 Edge-problem.

Samsung har fortfarande inte bekräftat ett släppdatum för Galaxy S6 Android 5.1.1-uppdateringen men enligt Rogers kommer uppdateringen att landa för både Galaxy S6 och Galaxy S6 Edge i juni. Utgivningsdatum för programvara kan alltid ändras baserat på interna tester bakom kulisserna.

Samsungs Android-utrullningar är också extremt slumpmässiga och oförutsägbara, men de börjar vanligtvis med obetydliga internationella modeller innan de byter till varumärkesvarianter i regioner som USA. Amerikanska operatörer förväntas driva Android 5.1.1-uppdateringar till sina versioner av Galaxy S6 men ingen har bekräftat några detaljer.

Företagets Android 5.1.1-uppdatering förväntas träffa Samsung Galaxy Note 4 i juli, men vi har fortfarande inte sett att uppdateringsläckage eller någon relevant releaseinformation dyker upp. En sak är dock säker: Galaxy S6 och Galaxy S6 Edge kommer att få den här uppdateringen först.

0 Shares