Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Samsung Galaxy S21-problem: 5 saker du behöver veta

Användare av Samsung Galaxy S21, Galaxy S21+ och Galaxy S21 Ultra stöter på en mängd olika buggar, prestandaproblem och mjukvarufel.

Samsungs flaggskeppssmartphones har fått utmärkta recensioner, men de är långt ifrån perfekta. Vi fortsätter att höra om ett sortiment av Galaxy S21-problem när vi går djupare in i året.

Kom ihåg att Galaxy S21-serien fortfarande är ganska ny. Samsung arbetar fortfarande med att lösa problem som har funnits i månader och vi kommer att fortsätta att se nya problem dyka upp när människor lägger mer körsträcka på sina telefoner.

Köp Samsung Galaxy S21 5G för bara 149,99 USD med inbyte

I den här guiden kan du lära dig om det aktuella läget för Galaxy S21-problem, potentiella korrigeringar för dessa problem, platser att hitta feedback och vad som händer härnäst när det gäller Android-programuppdateringar för dessa enheter.

Galaxy S21-problem

Användare av Galaxy S21, Galaxy S21+ och Galaxy S21 Ultra stöter på många buggar och prestandaproblem. Detta gäller särskilt för användare som nyligen installerade Samsungs Android 12-uppdatering.

Galaxy S21-användare rapporterar onormal batteriladdning, installationsproblem, meddelandeproblem, problem med första- och tredjepartsappar, UI-fördröjning, laddningsproblem, dataproblem, skärmuppdateringsproblem, problem med kameraappen (appen har kraschat flera gånger på Galaxy S21 i vår ägo), Wi-Fi-problem, ljudproblem och mer.

Den här listan kommer att växa allt eftersom fler människor köper Galaxy S21-serien och när Samsung driver ut nya mjukvaruuppdateringar till dessa telefoner.

Var man hittar feedback

Om du äger en Galaxy S21, Galaxy S21+ eller Galaxy S21 Ultra, eller om du funderar på att köpa en, se till att du håller ett öga på feedback från Galaxy 21-användare.

Det finns flera ställen att hitta feedback om Galaxy S21-serien, Android 12/One UI 4-uppdateringen och Android 11/One UI 3-uppdateringen. Vi rekommenderar att du håller ett öga på XDA-utvecklare, Galaxy S21 Reddit och Android Reddit.

Om du bor i USA vill du också hålla ögonen på de officiella AT&T-, Verizon- och T-Mobile-forumen om du äger en Galaxy S21-modell på ett av dessa nätverk.

Vi rekommenderar också att leta runt på sociala medier som Twitter och YouTube för feedback om Galaxy S21:s nuvarande prestanda.

Vi kommer också att förse dig med den senaste informationen om Android-uppdateringar för Galaxy S21 så håll utkik efter ny information när vi kryssar genom året.

Förbered för programuppdateringar

Samsung och dess operatörspartner kommer att fixa många av dessa kvardröjande problem, men mjukvaruuppdateringar ger ofta sina egna problem så du vill vara extremt försiktig.

När du startar din Galaxy S21 finns det en chans att du uppmanas att ladda ner en ny version av Android. Återigen kan nya uppdateringar orsaka problem så du vill förbereda din enhet för övergången till en ny Android-version.

Det finns inget sätt att förutsäga hur en ny version av programvaran kommer att påverka din Galaxy S21s prestanda. Vissa av er kommer att se en prestandahöjning, andra kommer att stöta på problem. Det är just därför du bör lägga lite tid på att förbereda din telefon för flytten.

Vi har satt ihop en spelplan som tar dig steg-för-steg genom processen vi alltid använder innan vi installerar ny programvara på våra Android-enheter.

Om det här är din första Galaxy-telefon eller om du helt enkelt inte vet var du ska börja, ta en titt på den guiden.

Hur man åtgärdar Galaxy S21-problem

Om du stöter på en bugg eller prestandaproblem på din Galaxy S21, finns det en god chans att du kommer att kunna åtgärda det som är fel på din telefon.

Om du stöter på ett problem, ta en titt på vår lista över korrigeringar för vanliga Galaxy-problem. Vi har också släppt en guide som kan hjälpa dig att fixa batterilivsproblem.

Om du inte hittar det du letar efter i våra guider bör du kolla in XDA:s Galaxy S21-forum, operatörssupportforum (AT&T, T-Mobile, Verizon, till exempel) och Galaxy S21 Reddit för potentiella korrigeringar .

Du kan också komma i kontakt med Samsung eller din leverantör på sociala medier som Twitter. Samsung har också en kundsupportlinje som kan hjälpa.

Vad kommer härnäst

Samsung skjuter månatliga säkerhetskorrigeringar till Galaxy S21-serien och dessa uppdateringar inkluderar ibland buggfixar för kvardröjande problem.

Programvarustöd för Galaxy S21, Galaxy S21+ och Galaxy S21 Ultra kommer att hålla i flera år. Samsung ger för närvarande fyra (eller fler) års support till flaggskeppsenheter som Galaxy S21-serien.

Om din operatör erbjuder ett Android-uppdateringsschema, håll ett öga på det för mer information. Operatörer som Rogers, Fido och Telus i Kanada och Vodafone i Australien håller sina kunder informerade om kommande Android-programuppdateringar.

Om din operatör har ett liknande schema tillgängligt, kanske du vill bokmärka det och hålla utkik efter detaljer om inkommande programuppdateringar för din Galaxy S21-modell.

Samsung skickade nyligen Android 12 och One UI 4.0 till Galaxy S21-serien och föga överraskande har vi sett ett gäng klagomål om programvarans prestanda. Lyckligtvis rullar Samsung redan ut buggfixar.

Företaget lanserade nyligen en ny Galaxy S21 Android 12-uppdatering som fixar en 120Hz skärmuppdateringsbugg som påverkar Snapdragon Galaxy S21-användare.

Företaget kommer att lansera ytterligare mjukvaruuppdateringar så håll utkik efter buggfixar för Android 12-problem inom en snar framtid.

För mer om Samsungs Galaxy S21 Android 12-uppdatering, ta en titt på vår guide.

5 skäl att vänta på Galaxy S22 & 3 skäl att inte göra det

Vänta på ännu bättre prestanda

Vänta på ännu bättre prestanda

Du kan förvänta dig att Galaxy S22-serien bygger på grunden som Galaxy S21-serien lämnar efter sig och erbjuder förbättrad prestanda inom ett antal nyckelområden.

Som vanligt kan du förvänta dig att Galaxy S22 kommer med en Exynos-processor på vissa marknader och en Qualcomm-chipset på andra.

Inget är bekräftat, men det finns en god chans att Galaxy S22 använder Qualcomms nästa generations Snapdragon-processor. Det borde vara processorn som driver Galaxy S22-serien på de flesta marknader.

Till en början såg det ut som att chippet skulle heta Snapdragon 898, men det heter faktiskt Snapdragon 8 Gen 1.

Processorn har redan dykt upp i Galaxy S22 benchmarks vilket är ett bra tecken.

Qualcomm ska enligt uppgift använda Samsungs 4nm-process för att producera den nya processorn även om företaget kan använda TSMC för att hjälpa till med produktionen.

När det gäller Exynos-sidan, testar Samsung enligt uppgift en ny version av processorn med AMD-grafik. Den ska enligt uppgift heta Exynos 2200.

Liksom Snapdragon har vi sett Exynos 2200 dyka upp i tidiga benchmarks. Processorn har visat sig på Galaxy S22 Ultra.

Nya processorer bör hjälpa Galaxy S22-serien att leverera ännu bättre prestanda inom nyckelområden som hastighet, batteritid, spel och multitasking.

Batterierna Galaxy S22+ och Galaxy S22 Ultra har klarat 3C-certifieringen. Galaxy S22+ är listad med ett 4 370 mAh batteri (troligen en kapacitet på 4 500 mAh) medan Galaxy S22 Ultra är listad med ett 4 855 mAh batteri (troligen 5 000 mAh kapacitet).

Galaxy S22-batteriet har också fått certifiering i Sydkorea och det är listat på 3 590 mAh vilket förmodligen betyder 3 700 mAh.

Galaxy S22 och Galaxy S22+ har också besökt FCC i USA med Galaxy S22+ listad med samma 4 370 mAh batteri.

Digitimes säger också att Samsung “omprövar att adoptera ångkammare för sina nya smartphones för 2022.” Detta kan hjälpa enheterna att fungera på topp under längre perioder.

Rapporten nämner inte Galaxy S22-serien, men det finns verkligen en chans att flaggskeppsenheterna använder denna teknik.

Vi har också hört att Samsung för närvarande testar förbättrad laddningskraft på Galaxy S22. Informationen kommer från läckaren Ice Universe. Han säger att företaget försöker få laddningseffekten över 25W till 45W eller 65W snabbladdning.

I en ny tweet säger Ice Universe att han är 100 % säker på att företaget kommer att ta med 45W trådlös laddning till Galaxy S22 Ultra.

Twitter-läckaren FrontTron hävdar också att Samsung planerar att testa 65W-laddning på Galaxy S22-serien.

En annan rapport pekar på 25W laddning över hela linjen, men vi skulle ta det med en nypa salt med tanke på vad vi har hört hittills.

Om du är en avancerad användare och inte är nöjd med vad som finns där ute just nu, kanske du vill luta dig tillbaka och vänta på Galaxy S22-serien.