Samsung Galaxy S21 och Xiaomi Mi 10T Lite är en del av Android Enterprise Recommended

0 Shares


Googles Android Enterprise Recommended (AER)-program är ett initiativ som certifierar Android-enheter för användning i företag eller kommersiella sektorer. Nu har även Samsung Galaxy S21 och Xiaomi Mi 10T Lite kommit in i listan över certifierade enheter.

Enligt en rapport från , är de två smartphones nu en del av AER-programmet som innehåller mer än 150 enheter från flera toppmärken som Motorola, OnePlus, OPPO, LG och mer. För att bli certifierad måste varje smartphone uppfylla en viss uppsättning krav, som att uppfylla en lägsta hårdvaruspecifikation, ta emot regelbundna Android-säkerhetsuppdateringar efter 90 dagars lansering med upp till 3 års Google-korrigeringar och andra kriterier.

2020 fick Samsung Galaxy Note 20, Galaxy S20 och Galaxy Tab S7 AER-programcertifiering efter att ha fått uppdateringen Android 11. Nu har det senaste flaggskeppet för den sydkoreanska teknikjätten också anslutit sig till dess led för kommersiellt bruk. Hiroshi Lockheimer, senior vice president för plattformar och ekosystem på Google, sa: “För er som är intresserade av att använda S21 på jobbet, kommer ni att bli glada att höra att det är en Android Enterprise Recommended-enhet.

Samsung

Speciellt har Googles Enterprise Solutions Directory ännu inte listat någon av de tre modellerna i Galaxy S21-serien, även om samma sak gällde för de certifierade modellerna från föregående år.

Tillsammans med Galaxy S21 fick Xiaomi MI 10T Lite också AER-certifiering för företag. Smarttelefonen lanserades i september 2020 och finns nu på Googles lista över godkända företag. Det är det kinesiska företagets enda andra icke-Android One-enhet som får AER-certifiering, efter förra årets Redmi Note 9 Pro.

0 Shares