Samsung Galaxy Note 8 vs Samsung Galaxy S9: vilket är bättre?

0 Shares

Det kommer sannolikt att finnas många läsare som funderar på att köpa en bra high-end smartphone och har tittat på de alternativ som Samsung-folk nu har att erbjuda. Sanningen är att av detta lär vi oss det Galaxy Note 8 är den säkraste satsningen nu, även om Galaxy S9 är precis runt hörnet.

Det är just denna situation som får oss att genomföra en av de stora jämförelserna vi förväntade oss då var: Samsung Galaxy Note 8 vs Samsung Galaxy S9. Tja, oavsett om du föredrar det ena eller det andra, eller om du vill veta om du ska vänta eller köpa en nu, är det bästa du kan göra att läsa raderna nedan för att se skillnaderna mellan dem.

Samsung Galaxy Note 8 eller Samsung Galaxy S9

Design

När vi tänker på estetiken hos dessa två enheter kommer vi snabbt att ta reda på vad de har gemensamt och vad som gör dem olika. Båda har en kropp utan sidokanter, men medan Galaxy S9 är lite mer böjd och modern kan vi notera att Galaxy Note 8 har mer räta vinklar och faktiskt ser lite slankare ut, även om den också är större och tung.

Skärm

Skärmen är en aspekt där någon av dessa telefoner skulle sticka ut från konkurrenterna. Utan vidare måste vi säga att Samsung nu har de bästa skärmarna på marknaden i sina Super AMOLEDs. Den enda skillnaden i detta avseende är att Galaxy S9 kommer med en 6-tumsskärm, medan 6,3-tums Galaxy Note 8 är något större.

Hårdvara

Medan Galaxy Note 8 inkluderar Samsung Exynos 9 Octa 8895-processorn förväntas Galaxy S9 komma i en av sina versioner med Samsung Exynos 9 Octa 9810 och den andra med Qualcomm Snapdragon 845. Man kan säga att även om för de flesta användare upplevelsen kommer att vara liknande i båda terminalerna, Galaxy S9 har en liten fördel.

kameror

När det gäller fotografering tror vi att det inte kommer att finnas många skillnader mellan Galaxy Note 8, som var det koreanska företagets första smartphone som inkluderade en dubbel bakre sensor, och Galaxy S9, som vi vet kommer att följa efter. Sanningen är att detta är en teknik som Samsung precis har antagit, och vi tror att likheterna kommer att vara anmärkningsvärda i detta avseende.

programvara

Något liknande händer med programvaran, och Galaxy Note 8 kommer snart att uppdateras till Android 8.0, så när Galaxy S9 kommer ut på marknaden med samma Oreo kommer de två att vara helt lika. Naturligtvis har vi redan kommenterat att Samsung testar programvaran Galaxy S9, så du kan se hur Android Oreo kommer att se ut på dessa två enheter.

Batteri

En av de viktigaste frågorna som vi måste överväga i dessa fall. Om Galaxy Note 8 innehåller ett 3 300 mAh-batteri som ger oss tillräcklig men inte för mycket autonomi, förväntas Galaxy S9 förbättras i det här avsnittet. De flesta rykten tyder på att ett annat koreanskt flaggskepp skulle kunna ha ett 3500 mAh batteri, så det skulle dominera i denna avdelning.

ytterligare element

Naturligtvis finns det några ytterligare element som vi måste ta hänsyn till som kan tippa skalan till förmån för en av dessa två terminaler, och specifikt mot Galaxy Note 8. Sanningen är att, som ofta är fallet med Note familjen, den här enheten har S-Pen, en penna från Samsungs folk som låter dig styra din datorskärm mycket mer exakt.

Pris £

Även om det är svårt för användaren att välja en eller annan mobiltelefon baserat på deras slutpriser vid dessa kostnadsnivåer, måste vi säga att Galaxy Note 8 nu finns tillgänglig på Amazon för cirka 1 000 euro. Det är förmodligen lite högre pris än Galaxy S9 och närmare Galaxy S9 Plus, så Galaxy S9 kan vara lite billigare.

Ansökan

Tja, om du inte vet om du ska köpa Galaxy Note 8 nu eller vänta på Galaxy S9, måste du veta om du gillar den större skärmen och S-Pen eller den mer eleganta stilen på Note 8, ta det tidigare . Nu, om inget av dessa element gör en betydande skillnad för dig, du måste vänta på Galaxy S9, som kommer att ha en nyare processor, bättre skärmanvändning, möjligen en bättre plats för fingeravtrycksläsareoch en överraskning, varför inte?

Andra mycket vanliga användares tvivel och förfrågningar om denna typ av ämnemåste relatera direkt till följande: Galaxy S8 + vs Note 8, S8 vs S8 Plus jämförelse, Note 8 vs S8 +, Galaxy S8 vs Galaxy Note 8, Samsung Galaxy Note 8 vs S8, S8 Plus eller Note 8, Samsung S8 vs note 8 eller skillnader mellan s8 plus och not 8. Alla andra frågor du har i detta avseende behöver du bara ställa oss så kan vi naturligtvis hjälpa till i detta avseende.

Behåller du din Samsung Galaxy Note 8 eller Samsung Galaxy S9?

0 Shares