Samsung Galaxy Note 5 Hands-On & Impressions

0 Shares

Samsung Galaxy Note 5 Àr Àntligen officiell och kommer att finnas tillgÀnglig över hela vÀrlden frÄn och med den 21 augusti. Den hÀr nya telefonen förbÀttrar nÀstan alla aspekter jÀmfört med originalet, levererar en vacker 5,7-tums skÀrm och premiumdesign som liknar Galaxy S6 och ser bara bra ut. Efter att ha tillbringat tid med den nya Samsung Galaxy Note, hÀr Àr det som sticker ut.

Tidigare idag tog Samsung scenen och presenterade den nya Galaxy Note 5 och en stor 5,7-tums böjd Galaxy S6 Edge Plus. TvÄ förstklassiga smarttelefoner som företaget hoppas kommer att hjÀlpa till att hÄlla Samsung-enheter i anvÀndarens fickor och ta pÄ sig iPhone 6s.

LÀs: Galaxy Note 5: 11 saker du kommer att Àlska

Efter att ha spenderat lite tid pÄ att testa Galaxy Note 5 vid Samsungs Ärliga Unpacked-evenemang tidigare idag har vi mycket att sÀga om det. Visst har Samsung gjort nÄgra uppoffringar för att fÄ en mer premiumdesign, men det har fortfarande mycket att erbjuda potentiella köpare. HÀr Àr vÄr praktiska video och första intryck av den nya Galaxy Note 5.

Not 5 Tillbaka Silver

Den övergripande designen och idén bakom Not 5 liknar mycket sina föregÄngare, men designmaterialen Àr vÀldigt olika. I bÄda utseenden och hur det kÀnns, hoppar det bÀttre Àn nÄgon annan not. Tillsammans med den nya metalldesignen finns flera förbÀttringar över hela linjen.

Med Galaxy Note 5 fÄr köpare samma 5,7-tums skÀrm med hög upplösning, S-Pen-pennan, Android 5.1.1 Lollipop med alla Samsungs förÀndringar och mer, men det Àr inte allt. Den hÀr nya anteckningen har en aluminiumdesign, en mycket bÀttre kamera, trÄdlös laddning, en förbÀttrad S-Pen och till och med fingeravtryckslÀsaren Àr bÀttre. Inget mer svep, och precis som Galaxy S6 eller iPhone Àr bara en kran allt som krÀvs.

Innan vi gÄr in pÄ alla specifikationer och fler tankar, hÀr Àr vÄr snabba praktiska video som ger köpare en titt pÄ telefonen och den nya trÄdlösa snabbladdningsfunktionen.

Som vi nÀmnde i videon ovan Àr Samsung Galaxy Note 5 ganska smarttelefonen. Det ser bÀttre ut, kÀnns bÀttre, löper extremt snabbt och flytande och Àr ganska imponerande. Ja köpare som har Àgt tidigare versioner kommer att förlora micro-SD-kortplatsen för utbyggbar lagring och batteriet Àr nÄgot mindre (mer om det nedan) men detta Àr utan tvekan den bÀsta noten hittills.

Samsungs nya Galaxy Note 5 och dess böjda skÀrmkusin Àr tvÄ av de mest kraftfulla Android-smartphones som nÄgonsin slÀppts, och tro det eller inte, kameran Àr faktiskt bÀttre Àn Galaxy S6. En telefon som har den bÀsta kameran i nÄgon smartphone vi har anvÀnt Àn. HÀr Àr alla detaljer.

Samsung Galaxy Note 5 Specifikationer

 • 5,7-tums 2560 x 1440 Quad-HD S-AMOLED-skĂ€rm
 • Samsung Exynos 8-kĂ€rnig processor med 4 GB RAM
 • 32 eller 64 GB lagringsalternativ (inget Micro-SD-stöd)
 • 16 megapixel f / 1.9 kamera med optisk bildstabilisering
 • 5 megapixel framĂ„tvĂ€nd kamera
 • Android 5.1 Lollipop med Samsung TouchWiz
 • Premium Galaxy S6-liknande allt glas och aluminium design
 • FörbĂ€ttrad fingeravtryckssensor
 • 3000 mAh batteri
 • Snabb trĂ„dlös laddning
 • S-Pen Stylus
 • 153,2 x 76,1 x 7,6 mm och 171 g

Samsung Galaxy Note 5 Àr nÄgot mindre och lÀttare Àn sin föregÄngare, men har fortfarande ett liknande utseende som gör Note-fans glada. PÄ ett sÀtt ser det ut och kÀnns som en mycket större Galaxy S6, och det Àr i princip vad det Àr, Àven om det har nÄgra knep i Àrmen med den bÀttre kameran och S-Pen-pennan. SkÀrmen ser helt enkelt fantastisk ut, och det kan bara vara den bÀsta smartphone-skÀrmen jag nÄgonsin har anvÀnt. Det Àr sÄ ljust, klart och skarpt. NÀr köpare anvÀnder det förstÄr de det. Detta slÄr allt annat jag har anvÀnt för sent.

Note 5 S-Pen Stylus Àr mycket förbÀttrad och fjÀderbelastad

Not 5 S-Pen Stylus Àr mycket förbÀttrad och fjÀderbelastad

Med varje iteration av Note har Samsung ökat vad du faktiskt kan göra med S Pen, och Note 5 Àr inte annorlunda. De flesta av förbÀttringarna kommer i form av hur snabbt du kan anvÀnda den, eller skriva medan skÀrmen Àr avstÀngd. De har ocksÄ förbÀttrat noggrannhet och minskat latens nÀr du skriver pÄ skÀrmen, men det mÀrktes knappast för mig. Pennan kÀnns bÀttre och Àr bekvÀmare, men den kommer aldrig att kÀnnas som en penna eftersom den Àr sÄ tunn. Det tar lite att vÀnja sig vid, men nÀr du vÀl behÀrskar det finns det mÄnga fördelar med att anvÀnda S-Pen.

En sak vi behöver prata om Àr intern lagring och batteri. Not 5 levereras endast med 32 eller 64 GB lagringsutrymme, och det verkar inte finnas ett 128 GB-alternativ som vi fick med Galaxy S6. Företaget tog ocksÄ bort micro-SD-kortplatsen för anvÀndarutbyggbar lagring. Detta har varit ett stort klagomÄl med Galaxy S6-Àgare, och tyvÀrr kommer Note-köpare att ha samma problem. Allt du fÄr Àr förvaringen inuti.

Not 5 lagring

Batteriet Ă€r ocksĂ„ mindre i Ă„r. Samsung gick frĂ„n ett 3 220 mAh-batteri pĂ„ Galaxy Note 4 ner till ett 3000 mAh-batteri med Not 5. Du skulle tro att de skulle förbĂ€ttra detta omrĂ„de, inte ta ett steg tillbaka. Med detta sagt stöder Galaxy Note 5 Samsung snabb laddning vilket gör att den kan ladda frĂ„n 0-50% pĂ„ mindre Ă€n 30 minuter pĂ„ laddaren och till och med en av vĂ€rldens första “snabb trĂ„dlös laddning”. Not 5 stöder tvĂ„ former av trĂ„dlös laddning, men om du köper Samsungs laddare fĂ„r du snabb trĂ„dlös laddning, liknande hastigheterna hos traditionella vĂ€ggladdare. En trĂ„dbunden laddning kommer fortfarande att vara snabbare, men nu Ă€r trĂ„dlös laddning mer Ă€n bara nĂ„got bekvĂ€mt. Det Ă€r ocksĂ„ snabbt.

Samsung tillkÀnnagav fyra fÀrger hÀr vid evenemanget, och nytt i Galaxy Note-sortimentet Àr ett Titanium Silver. Det ser fantastiskt ut, som du kan se pÄ vÄra bilder nedan, men troligen Àr Pearl White och Sapphire Black de enda tvÄ vi kommer att se frÄn transportföretag i USA. Guldet Àr lite extremt, men det kan erbjudas som det var pÄ Galaxy S6.

AnmÀrkning 5 svartvitt

Precis som Galaxy S6 fokuserade Samsung kraftigt pÄ kameran. Den nya Galaxy Note 5 har en liknande 16 megapixel f1.9-kamera som Àr extremt snabb, skarp och kapabel i svagt ljus. Den har ocksÄ en förbÀttrad 5 megapixel frontkamera. Denna kamera borde vara bÀttre Àn Galaxy S6 pÄ grund av en större sensor, ytterligare förbÀttringar, Ànnu bÀttre optisk bildstabilisering och mer. Vi lyckades ta nÄgra snabba bilder men kunde inte lÀmna omrÄdet, och galleriet nedan Àr alla foton tagna med Galaxy Note 5.

Avslutningsvis Àr detta samma Samsung Galaxy Note som alla kÀnner och Àlskar, bara bÀttre. De har förbÀttrats i nÀstan alla kategorier förutom batteriet, Àntligen gjort en premiumdesign som köpare kommer att Àlska och levererat en vÀl avrundad och vackert utformad smartphone.

Showens överraskning Àr dock att Galaxy Note 5 Àr tillgÀnglig för förbestÀllning just nu och kommer att finnas tillgÀnglig över hela vÀrlden frÄn och med den 21 augusti, och detsamma gÀller dess syskon Galaxy S6 Edge Plus. Det finns mycket att gilla och mycket att gÄ över, men jag hade bara kort tid med det. Jag ser fram emot att gÄ igenom mer information om den imponerande nya kameran, testa de trÄdlösa laddningshastigheterna och testa alla nya S-Pen-funktioner i en fullstÀndig recension som kommer snart. HÄll dig uppdaterad för mer information, och om du har nÄgra frÄgor kan du kommentera oss nedan.

0 Shares