Samsung Galaxy Note 4 Lollipop Release Breakdown

0 Shares

Samsungs Galaxy Note 4 Android Lollipop -utgåva fortsätter att göra framsteg under veckorna efter den första lanseringen, även om Samsung fortfarande inte är i närheten av mållinjen. Med det i åtanke vill vi titta närmare på Samsung Galaxy Note 4 Lollipop-uppdateringen, dess release och ge dig en allsidig titt på vad vi tror att du behöver veta om den viktiga uppdateringen när vi går in i mars.

I februari, flera veckor efter att den började lansera en Galaxy S5 Lollipop -uppdatering, började Samsung lansera en Galaxy Note 4 Android 5.0 Lollipop -uppgradering. Tidpunkten för uppdateringen kom som en överraskning eftersom den slogs ut av Galaxy S4 och Galaxy Note 3 Lollipop -uppdateringar. Historiskt sett har nuvarande flaggskepp fått stora Android -uppdateringar före tidigare flaggskepp.

Samsung Galaxy Note 4 Android 5.0 Lollipop -uppdateringen representerar enhetens första stora uppgradering sedan lanseringen i oktober och det är en stor. Samsungs Galaxy Note 4 Android 5.0 -uppdatering levererar massor av nya funktioner, förbättringar, korrigeringar och förändringar som ska hjälpa till att blåsa nytt liv i Samsungs nuvarande flaggskepps Galaxy Note -modell.

Nexus6vsNote4-1

Under veckorna sedan den första utgåvan förra månaden har vi sett massor av nya utvecklingar. Vi har sett Samsung Galaxy Note 4 Lollipop -utgåvan ta upp lite ånga och vi har till och med sett några detaljer komma fram för USA. Det går fortfarande långsamt och det betyder att många Galaxy Note 4 -användare är nyfikna på det nuvarande läget för lanseringen och dess framtid. Det kan vara mycket matsmältning, särskilt för dem som inte följer med dagligen.

Idag vill vi bryta ner allt vi tror att du behöver veta om Galaxy Note 4 Android 5.0 Lollipop release. Denna uppdelning innehåller en titt på de framsteg som uppdateringen har gjort, en inblick i vad som kommer att komma i framtiden, en titt på vad vi förväntar oss och några råd som vi har velat skicka till Galaxy Note 4 -användare någon gång.

Om du överhuvudtaget är intresserad av uppgraderingsprocessen för Samsung Galaxy Note 4 Lollipop, kommer detta att vara en bra resurs när utrullningen går vidare till andra enheter och regioner.

Galaxy Note 4 Lollipop Release vid stillastående

Samsung Galaxy Note 4 Lollipop -uppdateringen är för närvarande lite stillastående. Samsung rullade ut det till tre enheter inklusive SM-910F, SM-910C och SM-910S även om alla tre uppdateringarna fortfarande är extremt begränsade. Hittills har Galaxy Note 4 Lollipop -uppdateringen bara lyckats rulla ut till användare i Polen, Tyskland och en operatör i Korea.

Efter den första upploppet har alla tre utrullningarna varit vilande och det är inte klart när, eller var, Galaxy Note 4 Lollipop -uppdateringen kommer att rulla ut nästa. Samsungs Android -uppdateringar är alltid långsamma och de är alltid oförutsägbara och slumpmässiga. Så det finns egentligen inget talande sätt att veta vart det ska ta vägen. Du måste bara vara tålmodig eftersom Samsung arbetar bakom kulisserna för att få dessa utrullningar att röra på sig.

Not-4-briefing

Det tar vanligtvis några veckor innan vi ser att uppdateringar tar fart, så vi räknar med ett stort tryck under mars månad, förutsatt att allt går bra i Samsungs laboratorier.

För referens, ta en titt på Samsung Galaxy S5 Lollipop -uppdateringen. Det har rullat ut sedan december och först nyligen har det börjat få massor av ånga i USA och på marknader runt om i världen. Det kommer att ta lite mer tid innan den stora Galaxy Note 4 Lollipop -pushen börjar eftersom det bara har gått några veckor sedan lanseringen startade.

De flesta bärare tysta

Samsung och de flesta av sina Galaxy Note 4 -bärarpartners är tysta. Vi har letat efter information och vi har bara kunnat hitta två tydliga Galaxy Note 4 Lollipop-uppdateringar för bärarmärkesmodeller.

Franska operatören SFR hävdade att den skulle börja rulla Galaxy Note 4 Lollipop -uppdateringen i februari, men det hände inte. Företagets lanseringsdatum, liksom alla lanseringsdatum för Android-uppdateringar, fungerar som ETA: er snarare än konkreta releasefönster. Carrier -utgivningsdatum är beroende av Samsungs testning och transporttest så att vi ofta ser förseningar.

Nexus6vsNote4-4

Kanadensiska operatören Rogers har också bekräftat Galaxy Note 4 Lollipop -uppdateringen även om det står att dess release är “To Be Determined”. Detta kan innebära att det fortfarande är veckor om inte månader kvar.

De vanliga misstänkta som Optus och Vodafone i Australien har varit tysta om Galaxy Note 4 Lollipop -uppdateringen och dess släpp. Det är okarakteristiskt för dem. Vi föreställer oss att de kan hålla tillbaka information tills vi kommer lite närmare för att inte ställa orealistiska förväntningar men vi har inte kunnat bekräfta det. Om du har hittat operatörsinformation för Galaxy Note 4, var noga med att meddela oss och andra Galaxy Note 4 -ägare det.

US Galaxy Note 4 Lollipop Release

I USA har vi bara sett en detalj komma fram. T-Mobile har bekräftat en kommande Galaxy Note 4 Android 5.0-uppgradering. Det är den enda amerikanska operatören som har gjort det. Enligt T-Mobile är Galaxy Note 4 Android 5.0-uppdateringen för närvarande i ett skede som operatören kallar “Manufacturer Development.” Dess säger att detta betyder att “T-Mobile och tillverkaren av enheterna har kommit överens om att stödja en ny programuppdatering.” Så även om uppdateringen har kommit överens om har den inte skickats till T-Mobile för testning ännu.

Nexus6vsNote4-5

Det faktum att det är bekräftat är bra för T-Mobile-användare och ägare av andra Galaxy Note 4-modeller i USA eftersom det åtminstone betyder att uppdateringen kommer. Utgivningen kan dock ta lite tid, åtminstone på T-Mobile. Vi har inte hört något konkret om de andra Galaxy Note 4 -modellerna i USA och vi förväntar oss inte det.

Var vänlig förbered

Om du äger en SM-910F, SM-910C och SM-910S, eller om du bara vill komma igång, bör du börja förbereda din Samsung Galaxy Note 4 inför ankomsten av Android 5.0 Lollipop. Vi har sammanställt ett antal steg att ta inför Galaxy S5 Lollipop -uppdateringen och vi föreslår att du tar en titt på dem. De gäller också Galaxy Note 4.

Tips för lanseringsdatum för Galaxy Note 4

Vi har också sammanställt en lista med tips som hjälper dig när Samsung eller din operatör bestämmer sig för att driva upp uppgraderingen. Här är några tips som kan hjälpa er som blir oroliga inför utrullningen:

  1. De exakt Galaxy Note 4 Lollipop -släpptid är extremt oförutsägbar även om vi vanligtvis ser utrullning starta under arbetsveckan (måndag-fredag). Om din utrullning inte har börjat behöver du inte oroa dig för att kolla telefonen på helgen. Det är mycket sällsynt att Samsung eller dess operatörspartners börjar lansera på lördag eller söndag.
  2. Ha tålamod. I vissa fall tar Galaxy Note 4 Lollipop -utdrag några dagar att slutföra. Bärare i USA rullar gärna ut sina uppdateringar i omgångar så att de kan fånga potentiella problem. AT&T är välkänt för denna praxis. Så om du inte ser en uppdatering på dag ett, vet att du förmodligen kommer att få det inom en vecka. Utplaceringen tar vanligtvis inte mycket längre tid än så.
  3. Du behöver inte installera på dag ett. Bara för att du får en fråga betyder inte att du behöver byta Android 4.4 KitKat samma dag. Det finns faktiskt några anledningar till att du kanske inte vill installera på dag ett. Du kanske reser. Kanske är du rädd för buggar. Oavsett fallet kan det vara klokt att ge det några dagar innan installationen. På så sätt kan du samla feedback och fatta ett välgrundat beslut.
  4. Avsätt tid för uppdateringen. Detta är en enorm uppgradering för Galaxy Note 4. Vi pratar massor av MB. Det kommer att ta tid att installera. Det har också potential att kasta problem på ditt sätt. Du vill inte ha bråttom så se till att du installerar det när du har tid.
  5. Rotade/anpassade ROM -användare fortsätter med försiktighet. Även om strömanvändare sannolikt inte kommer att ha några problem med uppgraderingen, måste Galaxy Note 4 -användare som inte är lika engagerade i gemenskapen och användare som bara nyligen har rotat eller installerat anpassad programvara vara mycket försiktiga. Rådfråga utvecklaren och din community innan du installerar.

Galaxy Note 4 Lollipop Problem

Samsung Galaxy Note 4 Lollipop -uppdateringen är fortfarande mycket begränsad, men det betyder inte att vi inte har hört talas om några tidiga Galaxy Note 4 Lollipop -problem. En användare som blinkade den officiella Galaxy Note 4 Lollipop -programvaran till sin enhet säger att medan uppdateringen fungerar bra märker han spontan batteriladdning. Det här är ett problem som har plågat Galaxy S5 efter Lollipop -uppdateringen och det ser ut som att det kan plåga Galaxy Note 4 också.

Jag har dock stött på en hicka: Spontan laddning ur batteriet. Allt verkade bra fram tills nu … i genomsnitt ett par dagars standby och 4-5 timmar OST. Men i går kväll tappade det oförklarligt 25% batteri över en natt. Det är med mobildata och plats avstängd och ett allmänt beskärningsbeskuren system. Har tagit råd från dessa forum och har inaktiverat uppblåsthet och onödiga meddelanden. Har också installerat GSAM för att hålla koll på det. Ska ge det en vecka eller så för att se om jag kan begränsa det.

En annan Galaxy Note 4 -ägare i Korea upprepar hans känslor och säger att:

Gruvor på 5.0.1 här i Korea och dess Exynos -version och efter slickepulver går batteriet ur slumpmässigt och blir varmt och ibland hänger det på slumpmässiga appar. Jag gjorde en fabriksåterställning och samma problem kvarstår. Benchmarks har gått ner något också .. Hoppas att dessa buggar löser sig så fort som möjligt. Älskar det nya utseendet men hatar verkligen dessa buggar. Det sänker telefonens prestanda mycket. Och den termiska strypningen är löjlig. Sakerna värmer knappt och prestandan blir halverad.

Lägg till mer hängande på slumpmässiga systemappar. Tillfälliga kontakter slutade fungera och minskad batteriprestanda. Buggy minst sagt. Men inte illa för ett helt nytt system. Hoppas att en uppdatering eller två kommer snart för att finjustera den.

Detta betyder inte att alla Samsungs Galaxy Note 4 Lollipop -uppdateringar kommer att leverera dessa problem, även om Galaxy Note 4 -användare vill vara medvetna om dessa första klagomål under uppbyggnaden av uppdateringen. Vi förväntar oss fullt ut Galaxy Note 4 Lollipop -problem för vissa användare och för att klagomål om dessa problem kommer att ta sig upp när programvaran börjar sprida sig.

Korrigeringar för Galaxy Note 4 -problem

Om du har att göra med Galaxy Note 4 Lollipop -problem eller om du har att göra med problem med Android 4.4 KitKat, notera att vi har sammanställt en lista över möjliga korrigeringar för några av de mer vanliga Samsung Galaxy Note 4 -problemen.

Bästa Galaxy Note 4 -appar - 1

De av er som för närvarande använder Android 4.4 KitKat skulle vara klokt att kolla in dem så att du kan ta till dig informationen inför din Galaxy Note 4 Android 5.0 Lollipop -release. Vi uppmuntrar dig också att kolla in några av Lollipop -problemen som påverkar Samsung Galaxy S5 så att du kan få en känsla för de mer vanliga buggarna.

Om du är bekant med de vanliga problemen och korrigeringarna för dessa potentiella problem kommer du att vara i mycket bättre form när Galaxy Note 4 Lollipop -utgåvan dyker upp för din enhet. Håll utkik, mars borde vara upptagen.

0 Shares