Samsung Galaxy Note 4 Lollipop Release Breakdown

0 Shares

Samsungs Galaxy Note 4 Android Lollipop -utgÄva fortsÀtter att göra framsteg under veckorna efter den första lanseringen, Àven om Samsung fortfarande inte Àr i nÀrheten av mÄllinjen. Med det i Ätanke vill vi titta nÀrmare pÄ Samsung Galaxy Note 4 Lollipop-uppdateringen, dess release och ge dig en allsidig titt pÄ vad vi tror att du behöver veta om den viktiga uppdateringen nÀr vi gÄr in i mars.

I februari, flera veckor efter att den började lansera en Galaxy S5 Lollipop -uppdatering, började Samsung lansera en Galaxy Note 4 Android 5.0 Lollipop -uppgradering. Tidpunkten för uppdateringen kom som en överraskning eftersom den slogs ut av Galaxy S4 och Galaxy Note 3 Lollipop -uppdateringar. Historiskt sett har nuvarande flaggskepp fÄtt stora Android -uppdateringar före tidigare flaggskepp.

Samsung Galaxy Note 4 Android 5.0 Lollipop -uppdateringen representerar enhetens första stora uppgradering sedan lanseringen i oktober och det Àr en stor. Samsungs Galaxy Note 4 Android 5.0 -uppdatering levererar massor av nya funktioner, förbÀttringar, korrigeringar och förÀndringar som ska hjÀlpa till att blÄsa nytt liv i Samsungs nuvarande flaggskepps Galaxy Note -modell.

Nexus6vsNote4-1

Under veckorna sedan den första utgÄvan förra mÄnaden har vi sett massor av nya utvecklingar. Vi har sett Samsung Galaxy Note 4 Lollipop -utgÄvan ta upp lite Änga och vi har till och med sett nÄgra detaljer komma fram för USA. Det gÄr fortfarande lÄngsamt och det betyder att mÄnga Galaxy Note 4 -anvÀndare Àr nyfikna pÄ det nuvarande lÀget för lanseringen och dess framtid. Det kan vara mycket matsmÀltning, sÀrskilt för dem som inte följer med dagligen.

Idag vill vi bryta ner allt vi tror att du behöver veta om Galaxy Note 4 Android 5.0 Lollipop release. Denna uppdelning innehÄller en titt pÄ de framsteg som uppdateringen har gjort, en inblick i vad som kommer att komma i framtiden, en titt pÄ vad vi förvÀntar oss och nÄgra rÄd som vi har velat skicka till Galaxy Note 4 -anvÀndare nÄgon gÄng.

Om du överhuvudtaget Àr intresserad av uppgraderingsprocessen för Samsung Galaxy Note 4 Lollipop, kommer detta att vara en bra resurs nÀr utrullningen gÄr vidare till andra enheter och regioner.

Galaxy Note 4 Lollipop Release vid stillastÄende

Samsung Galaxy Note 4 Lollipop -uppdateringen Àr för nÀrvarande lite stillastÄende. Samsung rullade ut det till tre enheter inklusive SM-910F, SM-910C och SM-910S Àven om alla tre uppdateringarna fortfarande Àr extremt begrÀnsade. Hittills har Galaxy Note 4 Lollipop -uppdateringen bara lyckats rulla ut till anvÀndare i Polen, Tyskland och en operatör i Korea.

Efter den första upploppet har alla tre utrullningarna varit vilande och det Àr inte klart nÀr, eller var, Galaxy Note 4 Lollipop -uppdateringen kommer att rulla ut nÀsta. Samsungs Android -uppdateringar Àr alltid lÄngsamma och de Àr alltid oförutsÀgbara och slumpmÀssiga. SÄ det finns egentligen inget talande sÀtt att veta vart det ska ta vÀgen. Du mÄste bara vara tÄlmodig eftersom Samsung arbetar bakom kulisserna för att fÄ dessa utrullningar att röra pÄ sig.

Not-4-briefing

Det tar vanligtvis nÄgra veckor innan vi ser att uppdateringar tar fart, sÄ vi rÀknar med ett stort tryck under mars mÄnad, förutsatt att allt gÄr bra i Samsungs laboratorier.

För referens, ta en titt pÄ Samsung Galaxy S5 Lollipop -uppdateringen. Det har rullat ut sedan december och först nyligen har det börjat fÄ massor av Änga i USA och pÄ marknader runt om i vÀrlden. Det kommer att ta lite mer tid innan den stora Galaxy Note 4 Lollipop -pushen börjar eftersom det bara har gÄtt nÄgra veckor sedan lanseringen startade.

De flesta bÀrare tysta

Samsung och de flesta av sina Galaxy Note 4 -bÀrarpartners Àr tysta. Vi har letat efter information och vi har bara kunnat hitta tvÄ tydliga Galaxy Note 4 Lollipop-uppdateringar för bÀrarmÀrkesmodeller.

Franska operatören SFR hÀvdade att den skulle börja rulla Galaxy Note 4 Lollipop -uppdateringen i februari, men det hÀnde inte. Företagets lanseringsdatum, liksom alla lanseringsdatum för Android-uppdateringar, fungerar som ETA: er snarare Àn konkreta releasefönster. Carrier -utgivningsdatum Àr beroende av Samsungs testning och transporttest sÄ att vi ofta ser förseningar.

Nexus6vsNote4-4

Kanadensiska operatören Rogers har ocksĂ„ bekrĂ€ftat Galaxy Note 4 Lollipop -uppdateringen Ă€ven om det stĂ„r att dess release Ă€r “To Be Determined”. Detta kan innebĂ€ra att det fortfarande Ă€r veckor om inte mĂ„nader kvar.

De vanliga misstÀnkta som Optus och Vodafone i Australien har varit tysta om Galaxy Note 4 Lollipop -uppdateringen och dess slÀpp. Det Àr okarakteristiskt för dem. Vi förestÀller oss att de kan hÄlla tillbaka information tills vi kommer lite nÀrmare för att inte stÀlla orealistiska förvÀntningar men vi har inte kunnat bekrÀfta det. Om du har hittat operatörsinformation för Galaxy Note 4, var noga med att meddela oss och andra Galaxy Note 4 -Àgare det.

US Galaxy Note 4 Lollipop Release

I USA har vi bara sett en detalj komma fram. T-Mobile har bekrĂ€ftat en kommande Galaxy Note 4 Android 5.0-uppgradering. Det Ă€r den enda amerikanska operatören som har gjort det. Enligt T-Mobile Ă€r Galaxy Note 4 Android 5.0-uppdateringen för nĂ€rvarande i ett skede som operatören kallar “Manufacturer Development.” Dess sĂ€ger att detta betyder att “T-Mobile och tillverkaren av enheterna har kommit överens om att stödja en ny programuppdatering.” SĂ„ Ă€ven om uppdateringen har kommit överens om har den inte skickats till T-Mobile för testning Ă€nnu.

Nexus6vsNote4-5

Det faktum att det Àr bekrÀftat Àr bra för T-Mobile-anvÀndare och Àgare av andra Galaxy Note 4-modeller i USA eftersom det Ätminstone betyder att uppdateringen kommer. Utgivningen kan dock ta lite tid, Ätminstone pÄ T-Mobile. Vi har inte hört nÄgot konkret om de andra Galaxy Note 4 -modellerna i USA och vi förvÀntar oss inte det.

Var vÀnlig förbered

Om du Àger en SM-910F, SM-910C och SM-910S, eller om du bara vill komma igÄng, bör du börja förbereda din Samsung Galaxy Note 4 inför ankomsten av Android 5.0 Lollipop. Vi har sammanstÀllt ett antal steg att ta inför Galaxy S5 Lollipop -uppdateringen och vi föreslÄr att du tar en titt pÄ dem. De gÀller ocksÄ Galaxy Note 4.

Tips för lanseringsdatum för Galaxy Note 4

Vi har ocksÄ sammanstÀllt en lista med tips som hjÀlper dig nÀr Samsung eller din operatör bestÀmmer sig för att driva upp uppgraderingen. HÀr Àr nÄgra tips som kan hjÀlpa er som blir oroliga inför utrullningen:

  1. De exakt Galaxy Note 4 Lollipop -slÀpptid Àr extremt oförutsÀgbar Àven om vi vanligtvis ser utrullning starta under arbetsveckan (mÄndag-fredag). Om din utrullning inte har börjat behöver du inte oroa dig för att kolla telefonen pÄ helgen. Det Àr mycket sÀllsynt att Samsung eller dess operatörspartners börjar lansera pÄ lördag eller söndag.
  2. Ha tÄlamod. I vissa fall tar Galaxy Note 4 Lollipop -utdrag nÄgra dagar att slutföra. BÀrare i USA rullar gÀrna ut sina uppdateringar i omgÄngar sÄ att de kan fÄnga potentiella problem. AT&T Àr vÀlkÀnt för denna praxis. SÄ om du inte ser en uppdatering pÄ dag ett, vet att du förmodligen kommer att fÄ det inom en vecka. Utplaceringen tar vanligtvis inte mycket lÀngre tid Àn sÄ.
  3. Du behöver inte installera pÄ dag ett. Bara för att du fÄr en frÄga betyder inte att du behöver byta Android 4.4 KitKat samma dag. Det finns faktiskt nÄgra anledningar till att du kanske inte vill installera pÄ dag ett. Du kanske reser. Kanske Àr du rÀdd för buggar. Oavsett fallet kan det vara klokt att ge det nÄgra dagar innan installationen. PÄ sÄ sÀtt kan du samla feedback och fatta ett vÀlgrundat beslut.
  4. AvsÀtt tid för uppdateringen. Detta Àr en enorm uppgradering för Galaxy Note 4. Vi pratar massor av MB. Det kommer att ta tid att installera. Det har ocksÄ potential att kasta problem pÄ ditt sÀtt. Du vill inte ha brÄttom sÄ se till att du installerar det nÀr du har tid.
  5. Rotade/anpassade ROM -anvĂ€ndare fortsĂ€tter med försiktighet. Även om strömanvĂ€ndare sannolikt inte kommer att ha nĂ„gra problem med uppgraderingen, mĂ„ste Galaxy Note 4 -anvĂ€ndare som inte Ă€r lika engagerade i gemenskapen och anvĂ€ndare som bara nyligen har rotat eller installerat anpassad programvara vara mycket försiktiga. RĂ„dfrĂ„ga utvecklaren och din community innan du installerar.

Galaxy Note 4 Lollipop Problem

Samsung Galaxy Note 4 Lollipop -uppdateringen Àr fortfarande mycket begrÀnsad, men det betyder inte att vi inte har hört talas om nÄgra tidiga Galaxy Note 4 Lollipop -problem. En anvÀndare som blinkade den officiella Galaxy Note 4 Lollipop -programvaran till sin enhet sÀger att medan uppdateringen fungerar bra mÀrker han spontan batteriladdning. Det hÀr Àr ett problem som har plÄgat Galaxy S5 efter Lollipop -uppdateringen och det ser ut som att det kan plÄga Galaxy Note 4 ocksÄ.

Jag har dock stött pĂ„ en hicka: Spontan laddning ur batteriet. Allt verkade bra fram tills nu … i genomsnitt ett par dagars standby och 4-5 timmar OST. Men i gĂ„r kvĂ€ll tappade det oförklarligt 25% batteri över en natt. Det Ă€r med mobildata och plats avstĂ€ngd och ett allmĂ€nt beskĂ€rningsbeskuren system. Har tagit rĂ„d frĂ„n dessa forum och har inaktiverat uppblĂ„sthet och onödiga meddelanden. Har ocksĂ„ installerat GSAM för att hĂ„lla koll pĂ„ det. Ska ge det en vecka eller sĂ„ för att se om jag kan begrĂ€nsa det.

En annan Galaxy Note 4 -Àgare i Korea upprepar hans kÀnslor och sÀger att:

Gruvor pĂ„ 5.0.1 hĂ€r i Korea och dess Exynos -version och efter slickepulver gĂ„r batteriet ur slumpmĂ€ssigt och blir varmt och ibland hĂ€nger det pĂ„ slumpmĂ€ssiga appar. Jag gjorde en fabriksĂ„terstĂ€llning och samma problem kvarstĂ„r. Benchmarks har gĂ„tt ner nĂ„got ocksĂ„ .. Hoppas att dessa buggar löser sig sĂ„ fort som möjligt. Älskar det nya utseendet men hatar verkligen dessa buggar. Det sĂ€nker telefonens prestanda mycket. Och den termiska strypningen Ă€r löjlig. Sakerna vĂ€rmer knappt och prestandan blir halverad.

LÀgg till mer hÀngande pÄ slumpmÀssiga systemappar. TillfÀlliga kontakter slutade fungera och minskad batteriprestanda. Buggy minst sagt. Men inte illa för ett helt nytt system. Hoppas att en uppdatering eller tvÄ kommer snart för att finjustera den.

Detta betyder inte att alla Samsungs Galaxy Note 4 Lollipop -uppdateringar kommer att leverera dessa problem, Àven om Galaxy Note 4 -anvÀndare vill vara medvetna om dessa första klagomÄl under uppbyggnaden av uppdateringen. Vi förvÀntar oss fullt ut Galaxy Note 4 Lollipop -problem för vissa anvÀndare och för att klagomÄl om dessa problem kommer att ta sig upp nÀr programvaran börjar sprida sig.

Korrigeringar för Galaxy Note 4 -problem

Om du har att göra med Galaxy Note 4 Lollipop -problem eller om du har att göra med problem med Android 4.4 KitKat, notera att vi har sammanstÀllt en lista över möjliga korrigeringar för nÄgra av de mer vanliga Samsung Galaxy Note 4 -problemen.

BĂ€sta Galaxy Note 4 -appar - 1

De av er som för nÀrvarande anvÀnder Android 4.4 KitKat skulle vara klokt att kolla in dem sÄ att du kan ta till dig informationen inför din Galaxy Note 4 Android 5.0 Lollipop -release. Vi uppmuntrar dig ocksÄ att kolla in nÄgra av Lollipop -problemen som pÄverkar Samsung Galaxy S5 sÄ att du kan fÄ en kÀnsla för de mer vanliga buggarna.

Om du Àr bekant med de vanliga problemen och korrigeringarna för dessa potentiella problem kommer du att vara i mycket bÀttre form nÀr Galaxy Note 4 Lollipop -utgÄvan dyker upp för din enhet. HÄll utkik, mars borde vara upptagen.

0 Shares