Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Samsung Galaxy Chromebook, detta är det asiatiska företagets nya satsning

Det finns inte så många Chromebooks på marknaden idag, än mindre en förstklassig premiumprodukt. Google lanserade PixelBook Go förra året, men det var inte vad användarna förväntade sig att se. Lyckligtvis har nu det koreanska företaget Samsung lanserat en perfekt produkt mellan specifikationer och design på CES 2020 i Las Vegas. Vi pratar om det nya samsung galaxy chromebook.

Företag brukar inte satsa på den här typen av datorer, så det är bra att det koreanska företaget har tagit hand om alla de användare som vill använda Googles ChromeOS-system på en bärbar dator speciellt designad för detta ändamål.

Detta är den nya Samsung Galaxy Chromebook

Galaxy Chromebook är den första Samsung Chromebook som bär namnet Galaxy.. 2-i-1 kommer i två färgvarianter: Fiesta Red och Mercury Grey. Utan tvekan är denna första, den du kan se på fotografierna, ganska slående. Tyvärr har företaget inte delat med sig av Mercury Grey-färgen för att se hur den ser ut.

Samsung-Galaxy-Chromebook-2-i-1

Den kommer i en aluminiumkropp designad för att klara daglig användning och en 4K UHD AMOLED-pekskärm med smala ramar så små som 3,9 mmdärför är detta den perfekta Chromebook om du vill ha det bästa som finns på marknaden idag och använder operativsystemet ChromeOS.

4K AMOLED-pekskärmen med 3840 x 2160 pixlar har måtten 13,3 tum, perfekt för att vara något mycket bärbart, vilket är vad som eftersträvas med den här typen av produkter. Inuti hittar vi Intels 10:e generationens Core i5-processor, upp till 16 GB LPDDR3 RAM och upp till 1 TB SSD-lagring.

samsung-galaxy-chromebook-tangentbord

För att kunna ringa videosamtal har vi en kamera på endast 1MP placerad ovanför skärmen och en annan kamera 8MP placerad ovanför tangentbordet ifall vi vill ta bilder i surfplatteläge.

Dessutom har Galaxy Chromebook en penna, liknande Galaxy Note-serien, som passar in i en kortplats precis bredvid USB Type-C-porten till vänster, vilket möjliggör flytande skrivning och ritning på skärmen. Den kan också användas för att navigera i systemet, något som kommer att uppskattas.

» Du kanske är intresserad: De bästa Linux-applikationerna för Chromebook

Vi har Google Assistant, 2W stereohögtalare ger totalt 4W, en fingeravtrycksläsare för ökad säkerhet och ett bakgrundsbelyst tangentbord. Den har också WiFi 6-anslutning för supersnabb anslutning. Galaxy Chromebook har 2 USB-C-portarett 3,5 mm-uttag för mikrofon och ljud och en UFS- och MicroSD-kortplats.

Till sist, Galaxy Chromebook kommer att börja på $999och den kommer att finnas tillgänglig i slutet av detta kvartal 2020. Vi måste kontrollera hur bra det fungerar att arbeta i miljöer där maximal portabilitet behövs eftersom vi också har en bra prestanda tack vare hårdvaran.

Nyhetsbrev ikon

Vill du få den bästa informationen om teknik?.

Njut av varje veckas enastående nyheter direkt i din inkorg för att alltid vara informerad.