Samsung Galaxy Android 4.4 KitKat -uppdateringar: 10 saker du behöver veta

0 Shares

Med Samsung Galaxy Android 4.4.2 KitKat -uppdateringar som fortfarande flyger runt och Android 4.4.3 KitKat och Android 4.4.4 KitKat -detaljer snurrar, vill vi bryta upp Samsung Galaxy Android 4.4 KitKat -uppdateringsläget för Galaxy S5, Galaxy S4, Galaxy S3, Galaxy Not 3 och Galaxy Note 2 användare.

För nästan ett år sedan meddelade Google en överraskning inför lanseringen av iPhone 5s och iOS 7 -utgåvan. Företaget, för att dra uppmärksamheten från Apple, tillkännagav Android 4.4 KitKat i september förra året innan det släpptes senare under året i november. Och sedan november har vi sett Android 4.4.2 KitKat trycka ut för ett antal användare, inklusive ägare till Samsungs populära Galaxy -smartphones.

Android 4.4.2 KitKat började först rulla ut till Samsung -användare redan i januari när uppdateringen slog ned för Samsung Galaxy Note 3. Flera veckor senare landade uppdateringen för Galaxy S4 och snart var Samsung och dess operatörspartners iväg till tävlingar. Vi har sett uppdateringen trycka ner för Galaxy Note 2, Galaxy S3 och ett antal andra Galaxy-märkta enheter, inklusive Galaxy S4 Active, Galaxy Mega och Samsung Galaxy S4 mini för att nämna några.

Mitt i Samsungs Android 4.4.2 KitKat -push släppte Google dock två nya Android KitKat -uppdateringar i form av Android 4.4.3 KitKat och Android 4.4.4 KitKat. Uppdateringarna är, trots att de är små, viktiga buggfixare och hanterar ett antal viktiga Android 4.4.2 KitKat -problem som dök upp i november.

Som vi har påpekat har Samsung Galaxy S5, Galaxy S4, Galaxy S3, Galaxy Note 3 och Galaxy Note 2 -användare, användare av Samsungs mest populära smartphones, klagat på ett sortiment av Android 4.4.2 KitKat -problem, problem de hoppet kommer att lösas med de senaste Android 4.4 KitKat -uppdateringarna.

Eftersom Android 4.4.2 KitKat -uppdateringar fortfarande saknas i aktion och uppmärksamhet nu på Googles senaste Android -uppdateringar, vill vi ta en titt på de 10 viktigaste sakerna Galaxy -användare behöver veta just nu om Android 4.4.2, Android 4.4. 3 och Android 4.4.4 KitKat.

Galaxy Note 3 rullar ut fortsätter

Samsung Galaxy S5 vs Galaxy Note 3 - 005 -XL

Tro det eller ej, Samsung Galaxy Note 3 Android 4.4.2 KitKat -uppdateringen är fortfarande aktiv. Det är faktiskt fortfarande väldigt aktivt. Galaxy Note 3 Android 4.4.2 KitKat -uppdateringen började nyligen rulla ut för Galaxy Note 3 på Vodafone Australia och för användare på Telstra och Optus, två andra operatörer i Australien. Dessa uppdateringar bekräftades för månader sedan så det är trevligt att se dem äntligen rulla ut,

Vi har också hört att SM-N900 Android 4.4.2 KitKat-uppdateringen har drivits till användare i Hong Kong, Taiwan och till användare i Ryssland. När det gäller SM-N9005 har den skickats till användare i Malaysia, Thailand, Filippinerna och Sri Lanka. Vi har sett en kraftig avmattning i juli månad som får oss att tro att Samsungs Android 4.4.2 KitKat -push kommer till ett slut.

Som det ska vara. Det här är en uppdatering som har drivits ut i sju månader. Det kan vara ett nytt rekord.

Galaxy Note 2 rullar ut fortsätter

Samsung Galaxy Note 2 Android 4.4.2 KitKat -uppdateringen ligger bakom Galaxy Note 3, men det gör fortfarande framsteg över hela världen. Under de senaste veckorna har vi sett uppdateringen skjuta ut till T-Mobile-användare i Tyskland och Österrike, till användare i Storbritannien, till användare på Orange i Frankrike och till Vodafone-användare i Portugal för att nämna några. Det finns också ett antal uppdateringar som verkar klara.

Samsung-Galaxy-Note-3-Video-021-575x383

Franska operatören SFR säger att uppdateringen kommer att börja rulla ut idag och att den kommer att leverera ett antal stora förbättringar. Vodafone säger att den ska pressa ut uppdateringen i juli, även om ett visst datum förblir osäkert och Telstra, i sin senaste uppdatering. Naturligtvis är nyheterna inte bra. Telstra säger att det försenade testversionen av uppdateringen och att uppdateringen är TBC eller “To Be Confirmed”.

T-Mobile Galaxy Note 2 Update MIA

AT&T, Sprint, US Cellular och Verizon har alla drivit ut Galaxy Note 2 Android 4.4.2 KitKat -uppdateringar. T-Mobile har däremot inte. T-Mobiles Galaxy Note 2 Android 4.4.2 KitKat-uppdatering är den enda saknade amerikanska uppdateringen och tyvärr vet vi fortfarande inte när operatören planerar att pressa ut firmware.

Uppdateringen har fortfarande inte dykt upp på Samsungs produktsidor, uppdateringar kommer vanligtvis att dyka upp där innan de släpps, och den har inte dykt upp på Samsungs webbplats för öppen källkod för utvecklare. Uppdateringar kommer vanligtvis att visas där timmar innan de släpps. Så det är inte klart när T-Mobile planerar att få bollen att rulla för Galaxy Note 2-användare.

Samsung Galaxy Note 3 Video - 020

T-Mobile Galaxy Note 2-användare bör veta att T-Mobile väldigt sällan meddelar uppdateringar i förväg. Så vi borde ta reda på när uppdateringen rullar ut den dag uppdateringen rullar ut. Det är bara så amerikanska transportörer rullar.

Med andra ord, sluta fråga T-Mobile om uppdateringen. Det kommer inte att ta dig någonstans. Det blir klart

Galaxy S4 Android 4.4.2 uppdateringar saknas fortfarande

Samsung Galaxy S5 vs Galaxy S4 vs Galaxy S3 - Funktioner

Uppdateringen av Samsung Galaxy S4 Android 4.4.2 KitKat gör fortfarande betydande framsteg med de senaste Android 4.4.2 KitKat -lanseringarna i Turkiet, Kenya och Sydafrika. Vi har också sett GT-i9505 Android 4.4.2 KitKat-uppdateringen flytta till regioner som Tyskland, Bulgarien, Baltikum och till och med i Makedonien. Samsungs Galaxy S4 Android 4.4.2 KitKat push har varit rasande i juli.

Det finns dock fortfarande arbete kvar. Transportörer i Australien har antingen inga datum som Telstra eller mycket vaga datum som Optus och Vodafone, som båda säger att de kommer att skjuta i juli.

Samsung-Galaxy-S5-vs-Galaxy-S4-vs-Galaxy-S3-Design-620x232

I USA är det den förra. Mindre operatörer som C Spire Wireless och MetroPCS har fortfarande inte meddelat planer på Galaxy S4 Android 4.4.2 KitKat -uppdatering, sex månader efter det att den släpptes. Det är minst sagt extremt konstigt.

Galaxy S4 -användare på dessa två bärare bör veta att det finns en god chans att deras enheter inte kommer att lämnas kvar på Android 4.3 Jelly Bean men vid det här laget är det inte klart vad som kommer att rulla ut. Med tanke på att vi fortfarande ser Android 4.4.2 KitKat push finns det anledning att tro att det kommer att vara uppdateringen som når dessa två enheter under de kommande veckorna.

De flesta bärare Tyst på Galaxy S3 Android 4.4.2 uppdateringar

Vi har fortfarande inte sett någon betydande Galaxy S3 Android 4.4 KitKat -uppdateringsåtgärd utanför USA. Galaxy S3 LTE Android 4.4 KitKat -uppdateringen har dykt upp i USA och i Kanada men den har fortfarande inte dykt upp internationellt. Och från där vi sitter verkar det som att endast en stor internationell operatör har bekräftat uppdateringen.

Vodafone Australia är en av de enda operatörerna, utanför Nordamerika, som har bekräftat uppdateringen av Galaxy S3 LTE Android 4.4 KitKat för ankomst. Det kommer inte att säga när det kommer att rulla ut eller vilken version men det är klart att det har planer för Galaxy S3.

android_kitkat-575x383

Android KitKat fortsätter att lanseras.

Sångbärare som SFR, Telstra, Optus och andra har inte vidarebefordrat sina planer och det är oklart om de planerar att leverera Android 4.4.2 KitKat, en annan version av KitKat eller ingenting alls.

Galaxy S3 Android 4.4 KitKat -uppdateringen står stilla och Samsung har av någon anledning fortfarande inte klarat upp situationen. Användare kommer att behöva vara tålmodiga eftersom företaget sällan utfärdar viktiga detaljer om större Android -uppgraderingar.

US Galaxy S3 uppdaterar MIA

I USA har vi sett flera bärare skjuta ut Android 4.4.2 KitKat -uppdateringen inklusive AT&T och Sprint. Det saknas dock flera uppdateringar, inklusive T-Mobile Galaxy S3 Android 4.4.2 KitKat-uppdateringen.

Vi har fortfarande inga detaljer om de saknade uppdateringarna, som inkluderar US Cellular’s, MetroPCS ‘och andra, och dessa amerikanska operatörer kommer sannolikt inte att spilla bönorna förrän släppningsdagen. Vi förväntar oss fullt ut att alla dessa uppdateringar kommer att skjuta ut någon gång på vägen men det är klart att transportörer helt enkelt inte kommer att erbjuda några konkreta detaljer om testprocessen.

De vill inte ställa några förväntningar.

Uppdatering av Android 4.4.3 KitKat

Så sammanfattningsvis lever Android 4.4.2 KitKat bra i Samsungs land. Men hur är det med Android 4.4.3 KitKat och Android 4.4.4 KitKat, de senaste uppdateringarna från Google? Tja, på riktigt Samsung -sätt har företaget inte bekräftat något för sina enheter. Galaxy -användare kommer sannolikt att flyga blinda när vi går djupare in på året.

Här är den övergripande mager för dem som missade det. Android 4.4.4 KitKat har ersatt Android 4.4.3 KitKat och det är klart att företagen har gått över till Android 4.4.4 KitKat. Med andra ord, framöver är det troligt att vi kommer att se Samsung och andra tillverkare hoppa över Android 4.4.3 KitKat -uppdateringar för Android 4.4.4 KitKat.

Android 4.4.4 KitKat levererar samma buggfixar som Android 4.4.3 och kommer att ha en patch ombord för en OpenSSL -sårbarhet. Android 4.4.3 KitKat har inte den korrigeringen och det är, såvitt vi vet, den enda viktiga skillnaden mellan de två.

Det finns en god chans att Samsung kommer att klara av sina egna korrigeringar och förbättringar för sitt TouchWiz -användargränssnitt, men det förblir obekräftat vid denna tidpunkt. Tillverkare laddar ofta upp dessa uppdateringar med korrigeringar och som vi har påpekat är Android 4.4.2 KitKat full av problem som är både Android- och TouchWiz -relaterade.

Galaxy S5 & Galaxy S4 Android 4.4.4 KitKat -uppdateringar?

Det ryktades om en Galaxy S5 Android 4.4.3 KitKat-uppdatering för juni medan en Galaxy S4 LTE-A Android 4.4.3 KitKat-uppdatering ryktades för juli. Sedan det ryktet uppstod för flera veckor sedan har vi inte hört något om dessa två uppdateringar.

Galaxy S5 Review - 1

Det är inte att säga att de inte kommer, men det antyder en övergång till Android 4.4.4 KitKat. Företag som Motorola och Sony hoppade över Android 4.4.3 KitKat till förmån för Android 4.4.4 KitKat och det skulle verkligen vara konstigt om Samsung drev ut den äldre Android 4.4.3 KitKat -uppdateringen till sin flaggskeppssmartphone och en av dess nyare Galaxy S4 -varianter.

Om dessa enheter får uppdateringar av Android 4.4 KitKat inom en snar framtid, förväntar vi oss att de är Android 4.4.4.

Android 4.4.4 KitKat-detaljer för andra icke-existerande

När det gäller enheter som Galaxy Note 3, Galaxy Note 2, vanliga Galaxy S4 och Galaxy S3 har vi inte hört någonting. Återigen är det klart att användare kämpar med Android 4.4.2 KitKat -problem på dessa enheter men vi är inte säkra på om Android 4.4.4 KitKat kommer att vara den uppdatering som framstår som frälsaren.

För närvarande måste användare som hanterar problem försöka hitta tillfälliga lösningar för sina Android 4.4.2 KitKat -problem och hoppas att Samsung inte drar ut Android 4.4.4 KitKat -uppdateringar inom en snar framtid.

Framtiden är vidöppen

Samsung har fortfarande inte bekräftat några detaljer utöver Android 4.4.2 KitKat. Det finns inga detaljer om Android 4.4.3 och Android 4.4.4 KitKat och det talas fortfarande inte om Android L. Det betyder att framtiden för alla dessa enheter fortfarande är mycket vidöppen.

Google rekommenderar 18 månaders programvarusupport. Samsung levererar vanligtvis 24 månader. Med dessa tidsramar i åtanke kommer Galaxy S5, Galaxy S4 och Galaxy Note 3 nästan säkert att få någon Android 4.4 KitKat -uppdatering som Samsung beslutar att lansera, vare sig det är Android 4.4.3 KitKat eller Android 4.4.4 KitKat.

Android-L-Nexus5

Dessa enheter kommer också förmodligen att få den kommande Android L -uppdateringen, en stor Android -uppdatering som kommer att komma senare i år. Samsung har inte bekräftat men de är nya nog för att det är troligt.

När det gäller Galaxy Note 2 och Galaxy S3 är deras situation extremt grå. Det är möjligt att de får Android 4.4.3 KitKat eller Android 4.4.4 med tanke på hur små de är men Android L är en annan historia.

Galaxy S3 är nu två år gammal och Galaxy Note 2 avslutar sin andra födelsedag. Det finns inga garantier när det gäller Android L och Galaxy S3 och Galaxy Note 2 -användare kommer att behöva mildra förväntningarna framöver.

0 Shares