Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Samsung Galaxy Android 14 Beta-problem: 5 saker att veta

Samsung har drivit sin Android 14 och One UI 6 beta för att välja Galaxy-enheter, vilket betyder att vi börjar lära oss om problemen som plågar programvaran.

Företagets officiella releasedatum för Android 14/One UI 6 är veckor bort, men Galaxy-användare kan ge det nya operativsystemet ett försök just nu.

Samsungs Android 14 beta är tillgänglig för Galaxy S23, Galaxy S23+ och Galaxy S23 Ultra i Tyskland, Sydkorea och USA. Det kommer att spridas till andra regioner och andra enheter under de kommande veckorna.

Betaversionen av Android 14 låter Galaxy-användare prova mjukvarans nya funktioner och det kommer också att hjälpa Samsung squash buggar och prestandaproblem inför den slutliga releasen.

Om du överväger ett steg bort från Android 13, vet att betaprogramvara inte är för alla. Betaversionen av Android 14/One UI 6 är en pre-release-mjukvara och tidig programvara kan vara extremt buggig.

Om du diskuterar en övergång till Samsung Android 14 beta bör du vara bekant med dess problem innan du installerar programvaran på din enhet.

Och om du redan kör Android 14 beta på din Galaxy-enhet bör du hålla utkik efter problem. Om du stöter på problem bör du rapportera dem till Samsung så att företaget kan förbättra slutprodukten.

I den här guiden tar vi dig igenom det aktuella läget för Samsung Galaxy Android 14 betaproblem, ger dig ställen att leta efter korrigeringar, visar dig var du kan hitta feedback om Samsung Android 14/One UI 6 beta, och visar dig hur för att rapportera problem med programvaran.

Galaxy Android 14 Beta-problem

Samsungs Android 14 beta kan ha en enorm inverkan på din Galaxy-enhets prestanda. Vissa användare kan se förbättringar, men andra kommer att stöta på buggar och prestandaproblem.

Vissa av dessa problem kan vara mindre buggar, men andra kan ha en negativ effekt på din dag till dag, så tänk på det om du litar på din enhet för att ta dig igenom dagen.

Det är extremt tidigt, men användare av Galaxy S23, Galaxy S23+ och Galaxy S23 Ultra som kör Android 14/One UI 6 rapporterar redan buggar och prestandaproblem. Vi hör om följande problem:

  • Wi-Fi-problem
  • Installationsproblem
  • Bluetooth-problem
  • Onormal batteriurladdning
  • Kraschar
  • UI-fördröjning
  • Problem med förstapartsappar som kameran
  • Problem med olika tredjepartsapplikationer

Den här listan kommer att växa i takt med att fler regioner läggs till i betaversionen och när Samsung skickar programvaran till andra Galaxy-enheter.

Hur man rapporterar Galaxy Android 14 Beta-problem

Om du stöter på buggar eller prestandaproblem när du kör Samsungs Android 14 beta på din enhet, vill du rapportera tillbaka till Samsung.

Din feedback kommer att hjälpa företaget att identifiera och eventuellt åtgärda problem innan den officiella versionen kommer ut för miljontals användare senare i år.

För att kunna ge feedback om buggar eller fel i Android 14/One UI 6 betaprogramvara, måste du använda appen Samsung Members. I appen väljer du Betafeedback och sedan Skicka feedback. Det är så enkelt.

För att säkerställa att relevant logginformation ingår i felrapporten säger Samsung att du vill skicka in rapporten inom 3 minuter efter att du stött på buggen eller felet.

Företaget säger att du inte ska svepa bort från Samsung Members-applikationen förrän du får ett meddelande om att rapporten har skickats. Denna process kan ta upp till 5 minuter.

Hur man åtgärdar Galaxy Android 14 Beta-problem

Om du stöter på ett problem med Samsungs Android 14 beta, se till att du kör den senaste versionen. Samsung kommer att uppdatera programvaran med buggfixar under hela betasessionen.

Om du inte kan vänta på att Samsung ska släppa nästa version av sin Android 14/One UI 6 beta, måste du försöka lösa problemet/problemen själv.

De Samsung Galaxy Reddit är en stor resurs eftersom lösningar för betaproblem kommer att delas där. Detsamma gäller forum som täcker enskilda enheter som Galaxy S23 Reddit. Du vill också checka ut Samsungs gemenskapsforum för potentiella korrigeringar.

Om du har problem med att installera Android 14 beta på din Galaxy-enhet, vill du det kolla in Samsungs Android 14 beta FAQ för råd.

Om problemen blir för frustrerande, du kan flytta av din Galaxy-enhet Android 14 beta. Du måste göra uttag via Samsung Members-appen på din enhet genom att gå till Inställningar, sedan One UI Beta Program status och sedan Dra ut.

Var hittar du Android 14 Beta Feedback

När vi går mot den officiella Galaxy Android 14-uppdateringen under hösten, vill du övervaka feedback från de som testar programvaran.

Vi har sett feedback dyka upp på sociala medier som Twitter och YouTube. Vi har också sett feedback på Samsungs GemenskapsforumXDA-utvecklare, den Samsung Galaxy Redditoch den Galaxy S23 Reddit.

Kortsiktig feedback om programvaran är användbar, men du vill också se till att du gräver i långsiktig feedback från betatestare om du är på stängslet om övergången från Android 13 till Android 14 beta eller från en version av Android 14 beta till en annan.

Vad kommer härnäst

Återigen kommer Samsung att driva nya versioner av Android 14/One UI 6 beta med buggfixar och förbättringar. Om din enhet har svårt, håll ögonen öppna efter ny firmware.

Företaget säger att det planerar att skicka en ny version av Android 14 beta till Galaxy S23, Galaxy S23+, Galaxy S23 Ultra i slutet av augusti eller början av september.

När det gäller den officiella releasen släpper Samsung vanligtvis sina stora Android-uppdateringar mot slutet av året. Förra året började Android 13 och One UI 5 flytta ut i oktober.

Tipsaren som släppte tidig information om Samsungs planer för betan säger företaget planerar att släppa sin första stabila Android 14/One UI 6-uppdatering i oktober.