Samsung fortsätter att leda den globala smarttelefonmarknaden trots kvartalsminskning

0 Shares

Vad hände nyss? Counterpoint Research i sin senaste branschrapport visade att globala smarttelefonförsändelser ökade 19 procent från år till år under det senaste kvartalet till 329 miljoner enheter. Samsung ledde fram med 57,9 miljoner enheter levererade under tremånadersperioden som slutade den 30 juni, följt noga av Xiaomi med 53 miljoner enheter levererade.

Apple hamnade på tredje plats med 48,9 miljoner iPhones levererade, följt av Oppo med 34 miljoner enheter levererade och Vivo med 33 miljoner.

Det var dock inte allt solsken och enhörningar, eftersom globala smarttelefonförsändelser kollektivt sjönk med sju procent kvartal över kvartal. Enligt Counterpoint är pågående komponentbrist och fortsatta Covid-19-restriktioner i Asien och Europa till stor del ansvariga för nedgången.

Apples iPhone -leveranser sjönk med 18 procent QoQ men upp 30 procent jämfört med föregående år eftersom efterfrågan på iPhone 12 -serien fortfarande är hög. Företagets noggranna hantering och starka relationer med leverantörer har till stor del hållit det immunt från den pågående chipbristen, men det kommer att bli intressant att se hur Apple hanterar situationen framåt, särskilt om saken inte blir lättare snart.

Counterpoints rapport, åtminstone vad det gäller Apple, är i stort sett i linje med företagets nyligen publicerade resultatrapport. Det jives också med en annan ny rapport från Counterpoint som fokuserar på den amerikanska marknaden och OnePlus framgång i staterna.

0 Shares