Samsung avslöjar iTunes-kompatibla TV-apparater på CES 2019

CES 2019, den största konsumentelektronikshowen på planeten, har släppt en bomb tidigt, med uppenbarelsen att Samsung arbetar nära sin långvariga rival, Apple, för att få iTunes till nya Samsung-TV-apparater.

Ja, det är dags för masshysteri, katter och hundar som bor tillsammans …. Apple och Samsung är i cahoots. Flyttet är oväntat, men det är goda nyheter för alla med ett omfattande iTunes-bibliotek som vill ha ett enkelt sätt att komma åt dem på sin TV (utan att behöva köpa en Apple TV-enhet).

Funktionen förväntas lanseras senare på året, och Samsung har också avslöjat att den kommer att göra funktionen tillgänglig på vissa äldre modeller också.

Samsung Smart TV iTunes App tillkännagavs

Vid CES 2019-evenemanget igår (6 januari) tillkännagav Samsung att dess 2019-serie av TV-apparater skulle ha iTunes-kompatibilitet, vilket gör att vyer får tillgång till sina befintliga bibliotek på en integrerad Smart TV-app för första gången.

Inte bara det, men nya Samsung-TV-apparater kommer också att vara kompatibla med AirPlay 2 – det betyder att det blir enkelt att strömma video, bilder eller filer från en Apple-enhet, som en iPad eller iPhone, direkt till TV: n.

2019 och 2018 Samsung TV-kompatibilitet

Appen kommer att finnas tillgänglig på Samsung TV-modeller från 2019. Men i en generös twist meddelade Samsung också att dess 2018-modeller kommer att få en firmwareuppdatering i framtiden så att de kan dra nytta av funktionen.

Det har inte kommit något meddelande om vilka specifika modeller som kommer att få appen, men vi måste föreställa oss att Samsung kommer att inkludera den på alla sina smarta TV-apparater framöver.

Samsung-ägare kommer att kunna kontrollera innehåll med sina Apple-enheter

Är iTunes-appen en Samsung exklusiv?

Som förväntat är Samsung ganska vagt med detaljerna i detta partnerskap. I sitt pressmeddelande står det att ”en ny iTunes- och TV-program kommer att debutera endast på Samsung Smart TV-apparater ”. Detta är inte exakt bevis för att det inte kommer att visas någon annanstans – i själva verket nämner inte pressmeddelandet någon långsiktig exklusivitet alls.

Även om det finns all anledning för båda parter att skrika till hustaken om att trivas med varandra, kommer ägare av alla andra TV-märken att undra när de får chansen att få tag på iTunes-appen.

Den goda nyheten är att språket på Apples egen webbplats är lite mindre tvetydigt. I blurb på sin webbplats för AirPlay 2 står det ‘Ledande TV-tillverkare integrerar AirPlay 2 direkt i sina TV-apparater. Så det finns alla chanser att även dessa tillverkare kan använda en iTunes-app …

För tillfället handlar det om att titta på det här utrymmet … eller köp dig en Apple TV om du verkligen inte kan vänta.

“Vi ser fram emot att ge iTunes och AirPlay 2-upplevelsen till ännu fler kunder runt om i världen via Samsung Smart TV-apparater, så iPhone-, iPad- och Mac-användare har ännu ett sätt att njuta av allt deras favoritinnehåll på den största skärmen i sitt hem,” Eddy Cue, senior vice president för Internet Software and Services på Apple.

En mindre anledning att köpa en Apple TV

Vad säger detta om Apple?

Det råder ingen tvekan om att detta är ett vänsterfält från Apples sida. Om en kompis till dig säger att de visste att detta skulle hända, få dem att köpa en lottobiljett.

Det visar att Samsung och Apple kanske bara mjukar upp sin rivalitet lite – för ekonomisk vinst, om inget annat. Med de senaste nyheterna att det senaste partiet av iPhones inte har uppfyllt förväntningarna internt, vilket föranleder ett ursäktande brev till aktieägarna, verkar Apple vilja diversifiera och utforska andra potentiella intäktsströmmar. Att få iTunes till fler hem kan vara just det.

Det betyder också att rykten om att Apple skapar sitt eget TV-märke äntligen kan läggas i sängen. Dessa har cirkulerat i flera år, men om Tim Cook och co ville meddela sina egna uppsättningar, skulle de verkligen ha hållit fast i en inbyggd iTunes-app som en exklusiv.

Det visar oss också att Apple tycker att det är mer värdefullt att integrera iTunes i Samsung TV: n än att försöka sälja användare en Apple TV-enhet. Visst, den här låduppsättningen gör allt som Samsung-appen kommer att göra och mer. Men för $ 180 är det mycket svårare att sälja än en gratis app som medföljer din TV.

Relaterade Artiklar

Back to top button