Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Samsung 172T Recenserad + Samsungs framtid

Introduktion

Samsung fortsätter bara att imponera på oss. Vi fick först en titt på deras bildskärmar i april och sedan fick vi en titt på deras 191T LCD i juli. Senast såg vi 763MB CDT i november. Varje gång blev vi imponerade. Ur produktionssynpunkt gör de allt rätt. De är den största detaljhandeln och OEM-tillverkaren av LCD-skärmar i världen och deras produktlinjer anses alla vara de bästa tillgängliga. Så vad förväntade vi oss när Samsung skickade oss den 172T LCD vi såg på COMDEX? Inget annat än det bästa.

Att säga att vi såg 172T på COMDEX är verkligen en underdrift. Samsung fyllde bokstavligen COMDEX med 172Ts. Samsung gick så långt som att till och med konstruera en tvåvånings helixskärm av dessa monitorer för sin egen monter. Eftersom Samsung var en stor sponsor av showen såg vi många av deras monitorer i terminaler, demonstrationsbås och nästan var som helst annars. Det behöver inte sägas att vi hade en aning om hur 172T skulle se ut innan vi fick enheten för granskning.

När vi tittade på 191T i juli, angav den andra ‘1:an’ i modellnumret att monitorn var under den första revideringen. När vi börjar analysera 172T måste vi komma ihåg att “2” betecknar den andra revisionen. Den nya designen på 17” LCD-serien har väckt stor uppmärksamhet både i ingenjörs- och designkretsar, och inte bara inom datorhårdvaran. Vi kommer att ta en ordentlig titt på den här designen, såväl som prestanda för 172T i den här recensionen. Dessutom var Samsung vänliga nog att förse oss med lite insiderinformation om framtida produkter och releaser på frågor som vi frågade från våra forum. Läs vidare för att se vad vi tyckte om 172T.