Sällsynta telefoner, de företag som har tagit störst risk

0 Shares

Sällsynta telefoner

Inom mobiltelefonmarknaden hittar vi ett överväldigande antal modeller, bland vilka det bara finns små nyanser som gör dem olika, men inte i alla fall. Det har funnits många skapelser som vissa tillverkare har försökt utveckla med avsikt att göra skillnad och sanningen är att de estetiskt har lyckats, eftersom de har fått smeknamnet de mest sällsynta mobilerna och allt skulle inte vara sagt ännu.

I vissa fall har smartphones som kallas “sällsynta” slutat som en standard och deras idéer har extrapolerats till andra terminaler för att sluta bli en allmän regel. Det är vad som kan hända med de bakre skärmarna på smartphones, som är en minoritet, men genom bra applikationer och extra fördelar kan det inom några år bli något vanligt.

Nokia 7600, mobilen med galna nycklar

När smartphones ännu inte hade sin stora expansion försökte Nokia göra skillnad med designen av en mobil som överraskade alla . Med den här Nokia 7600 såg vi en konstig mobil, som lämnar skärmen i mitten av den och hade nycklarna runt sig i ett fyrkantigt format, vilket tvingade oss att behöva vända den för att använda den.

Nokia 7600 movil raro

LG G Flex, mobilen som får plats i fickan

I början av flexibla mobiler stötte vi på LG G Flex, en terminal som försökte demonstrera vad LG var kapabel till redan 2013, när vi kunde se i aktion denna smartphone som försökte erbjuda större motstånd mot den hos traditionella mobiltelefoner. en skärm som hade en liten krökning och förmågan att anpassa sig minimalt. Ett koncept som till och med hade en version 2, men där fastnade det.

G flex

Motorola Flipout, den fyrkantiga och hopfällbara mobilen

Även om det inte var någon stor framgång, en av de sällsynta Motorola-telefoner lät oss se ett koncept som också var på väg mot mångsidighet och försökte minska storleken på mobiltelefoner. I det här fallet gömdes tangentbordet bakom skärmen, extraherade det med en enkel vridning och gjorde det möjligt för oss att komma åt det kompakta tangentbordet med vilket de försökte stå emot den tidens populära BlackBerry.

Motorola Flipout

Project Ara, den modulära mobilen som inte hängde med

En av Googles vildaste idéer var att skapa sina egna modulära smartphones som gjorde det möjligt för användare att välja kameran, batteriet eller till och med batteriet, för att kunna designa vår smartphone på ett visst sätt. Denna idé som kom att hyllas av många, slutade dock inte att fungera efter att de första riktiga enheterna var kända och den förblev i en dröm som många idag fortfarande vill se trots dess rariteter.

proyecto ara de motorola

Oppo X 2021, den senaste rullande mobilen

Även om det har presenterats för en kort tid sedan märklig design och funktion av denna mobil gör att den identifieras som en av de mest sällsynta mobilerna och även som väcker mest intresse. Det är en terminal som låter oss gå från en liten skärm till en större på några sekunder med bara en svep med fingret, vilket ger telefonen olika möjligheter. Nya möjligheter mot hopfällbara mobiler, vi får se med tiden vilken som blir den sällsynta.

oppo x 2021

LG Wing, en dubbelroterande skärm

Det råder ingen tvekan om att LG alltid har försökt följa en annan väg inom mobiltelefoni och det kanske har lett till att den hamnat i en svår situation, men det har lämnat oss idéer som har gjort oss tänka om möjligheterna med mobilanvändning . Bland dem är LG Wing-smarttelefonen en av dem som vi kommer att minnas och som trots sin sällsynthet har haft sin försäljningsvolym, vilket gör att skärmen kan anpassa sig för att se multimediainnehåll eller skriva mer bekvämt.

0 Shares