Säljer du din bil? Var försiktig med Android Auto

Säljer du din bil? Var försiktig med Android Auto

Som med alla andra program, Android Auto samlar in all slags information inklusive personuppgifter. Detta beror på att när vi använder systemet ansluter vi vår smartphone eller en annan passagerare i bilen. Detta är den främsta anledningen till varför du borde vara det försiktig om du säljer din bil, då den kan generera olika problem som inte är relaterade till dess drift.

Vilken typ av information

Integritet är ett grundläggande inslag i den högt digitaliserade värld vi lever i. Det är därför ingen vill göra ett allvarligt misstag genom att läcker deras data till ett visst antal personer.

Problem och lösningar för Android Auto

Googles navigationsprogram är inget undantag, för om du inte är försiktig när du säljer din bil kan du avslöja personlig information såsom som: ditt namn, adress, platshistorik, telefonnummer … Mycket känsliga uppgifter som ingen bör känna till. medveten om du inte är en betrodd person.

Beroende på fordonets märke, information som dina kontakter eller kalendern kan också avslöjas. Den senare, om den fortfarande är synkroniserad med andra enheter, kan innehålla de aktiviteter som du har angett.

Hur kan det lösas

När du säljer vilken enhet du måste formatera den så att den inte innehåller personliga filer som den andra personen kan komma åt, a bil är inte fallet som bryter mot regeln. Därför har detta problem flera riktigt enkla lösningar. En försäkringsexpert har offentliggjort de steg du måste följa för att eliminera informationsluckor i ditt fordon.

  • Ta bort alla Bluetooth-parade enheter.
  • Logga ut från alla applikationer. Kontrollera i förväg att dina uppgifter inte fylls i automatiskt när du går in.
  • Radera kontakter och samtalshistorik.
  • Radera sparade adresser.
  • Kontrollera din bils manual för mer information om ditt specifika fordon eller för att formatera fabrikssystemet.

android auto coche

Ett mer direkt alternativ är att gå till -handlare var du köpte bilen och be dem göra det återställa Android Auto till fabriksinställningarna. Detta kommer att undvika problem eller fel som du kan ha förbisett. Med allt detta bör du redan nu kunna sälja din bil utan några konsekvenser i framtiden.

Relaterade Artiklar

Back to top button