Salesforce – varför vi verkligen arbetar hybrid nu

0 Shares

Den nya chefen för Salesforce i Storbritannien och Irland har lagt fram sin syn pÄ hur företaget har goda förutsÀttningar att hantera den nya vÀrlden av hybridarbete.

I samband med företagets Salesforce Live UK & Ireland-evenemang betonade Zora Bahrololoumi det arbete som gjorts av mjukvarugiganten och dess mÄnga kunder över hela regionen under de svÄra senaste 18 mÄnaderna.

“Medan företag över hela Storbritannien och Irland har fokuserat pĂ„ att överleva, har tekniken utvecklats”, noterade hon, “… om vi fortsĂ€tter att leda genom att ompröva det möjliga kan vi hitta nya sĂ€tt att vĂ€xa som ett samhĂ€lle.”

Hybridmodell

Salesforce har snabbt anpassat sig till den hybridarbetande vÀrlden, och företaget tillkÀnnager att de kommer att tillÄta de flesta av sina anstÀllda att arbeta hemifrÄn permanent, Àven efter att pandemin officiellt har upphört.

”Vi tror verkligen, och vi har bevisat, att vi kan arbeta och lyckas var som helst, konstaterade Bahrololoumi. “Vi arbetar i en hybridmodell (och) vi navigerar oss fortfarande igenom den hĂ€r … vi gĂ„r i en enorm takt, vi anpassar oss och vi lĂ€r oss fortfarande.”

Salesforce har slÀppt flera stora utvidgningar av nÄgra av sina viktigaste produkter, inklusive en betydande nyligen uppdaterad uppdatering av Work.com som stöder medarbetarnas vÀlbefinnande, tillsammans med att förbÀttra och pÄskynda lÀrande och karriÀrtillvÀxt.

Företaget lanserade ocksÄ nyligen sin Salesforce Anywhere-plattform, vilket möjliggör förbÀttrat online-samarbete mellan arbetskrafter som vill anpassa sig till det nya sÀttet att arbeta. Appen Salesforce Anywhere tillÄter anvÀndare att samarbeta med team, hÄlla sig produktiva i sitt arbetsflöde och hÄlla sig uppdaterade om sina kunder var som helst med chatt, varningar, kommentarer och video inbÀddade direkt i Salesforce-upplevelsen.

Bahrololoumi noterade ocksÄ hur Salesforce har gett ut miljoner i bidrag för att hjÀlpa smÄföretag i hela regionen, med 2020 kommer 770.000 nya smÄföretag att starta bara i Storbritannien och Irland.

Hon tillade hur de flesta kunder Salesforce har talat med hade digital transformation som en del av sina planer före pandemin, men dessa planer har nu pÄskyndats eftersom företag i alla storlekar syftar till att utvecklas och hÄlla koll pÄ konkurrensen.

“Vi förvĂ€ntade oss inte att vi skulle röra oss i den takt vi Ă€r, men hĂ€r Ă€r vi,” konstaterade Bahrololoumi.

“De vĂ€rderingar vi leder efter har gjort det möjligt för oss att lyckas”, avslutade hon, “det har gjort det möjligt för oss att vara anpassningsbara och arbeta med (vĂ„ra kunder) … deras framgĂ„ng Ă€r vĂ„r framgĂ„ng.”

0 Shares