Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Salehoo vs Doba – Hur man hittar de bästa dropshipping-leverantörerna

Genom att använda dropshipping-affärsmodellen kan du skapa en e-handelsbutik hemifrån utan att behöva lagra och lagra något lager.

Du tar bara hand om den säljande delen och vidarebefordrar sedan beställningar till din leverantör, som tar hand om hantering, hantering och frakt av beställningar.

En av nackdelarna med att använda dropshipping-affärsmodellen är att du inte har någon kontroll över frakten och hanteringen av de varor du säljer.

Om leverantören du arbetar med är oaktsam får du ta på dig skulden.

När allt kommer omkring, ur kundens perspektiv, köper de av dig. De bryr sig inte om var eller hur du köper produkten, så länge de får den.

Det är därför hitta leverantörer av hög kvalitet vem du kan lita på är avgörande om du vill hålla dina kunder nöjda och lyckas med din dropshipping-satsning.

Som tur är behöver du inte åka till mässor i Kina för att hitta leverantörer.

Du behöver inte söka på internet för att hitta leverantörer som både är villiga att arbeta med dropshippers som driver en verksamhet i mindre skala och som man kan lita på.

Det finns många webbplatser som samlar dessa leverantörer åt dig.

Två sådana sajter är Doba och Salehoo. Idag ska vi jämföra de två och se hur de står sig mot varandra. Vi kommer också kort att utforska ett tredje alternativ, Worldwide Brands.

Läs också : Bästa dropshipping-företag och webbplatser

Salehoo: En kort översikt

Innan vi går in på detaljerna om hur Doba står sig mot Salehoo, här är en kort översikt över vad Salehoo är och hur det fungerar.

Salehoo är, precis som Doba, en marknadsplats för dropshippers. De har över 2,5 miljoner produkter från över 8 000 leverantörer.

Precis som Doba kan du använda den för att hitta produkter du vill sälja på Amazon, eBay eller din egen webbplats.

Salehoo - det mest kraftfulla forskningsverktyget för dropshippers och grossisterSalehoo - det mest kraftfulla forskningsverktyget för dropshippers och grossister

Vi tjänar en provision om du klickar på den här länken och gör ett köp utan extra kostnad för dig.

Salehoo grundades av Mark Ling och Simon Slade, som också är grundarna av Affilorama, en populär affiliate-marknadsföringskurs. Mark Ling är också grundare och medgrundare av produkter som Rocket Languages ​​och Traffic Travis.

Låt oss nu gå in på en direkt jämförelse mellan Doba och Salehoo.

Doba: Hur man använder det för dropshipping

Doba har över två miljoner produkter i sin katalog som du kan välja mellan och sälja.

Det finns ett stort utbud av produkter, inklusive elektronik och hemprodukter. Du kan söka efter produkter baserat på sökord eller kategori.

Du har också möjlighet att skapa en anpassad katalog. Detta gör att du enkelt kan hitta produkter som du har använt tidigare eller spara produkter till senare.

När du väl har bestämt dig för en produkt att sälja kan du enkelt publicera den på din webbplats. Doba integreras med över 100 kundvagnar, och de har även säljmallar för sajter som Amazon och eBay.

Doba har också några free utbildningsresurser som hjälper dig att lära dig hur du skapar ett framgångsrikt dropshipping-företag.

Salehoo vs Doba: Priser för medlemsprenumerationer

Salehoo kostar $67/år för full åtkomst. Detta inkluderar allt, plus utbildningsresurser. Om du vill komma åt fristående djupgående kurser om dropshipping kan du också köpa dem från Salehoo.

Doba börjar på $29/månad, men den planen ger dig bara grundläggande privilegier, som tillgång till produkter. Dessutom finns det en avgift på 0,99 USD för varje beställning du gör med grundplanen, vilket kan läggas ihop och minska din vinst.

Salehoo - det mest kraftfulla forskningsverktyget för dropshippers och grossisterSalehoo - det mest kraftfulla forskningsverktyget för dropshippers och grossister

Vi tjänar en provision om du klickar på den här länken och gör ett köp utan extra kostnad för dig.

Om du vill ha fler alternativ, till exempel möjligheten att exportera produktdata till Amazon eller eBay eller bättre alternativ för kundsupport, måste du uppgradera till antingen $69/månad plan eller $249/månad plan.

Detta gör Doba till ett av de dyraste alternativen för dropshippers som letar efter leverantörer. Salehoo, med sin årliga plan på $67, är bara en bråkdel av kostnaden och erbjuder liknande tjänster.

Salehoo vs Doba: Tillgång till leverantörer

Ett av de stora problemen med Doba affärsmodell är att den faktiskt inte ger dig direkt tillgång till leverantörer. Istället fungerar den som en mellanhand mellan dig och leverantören, ungefär vad du i första hand skulle göra själv som dropshipper.

När en av dina kunder gör en beställning hos dig går du till Doba och beställer produkten från dem. Doba lägger sedan beställningen hos leverantören, som skickar den till din kund.

Du har ingen direkt kommunikation med leverantörerna och får inte deras kontaktuppgifter. Detta har flera nackdelar.

För det första kan du inte bygga kontakter och relationer med leverantörer.

Att kunna bygga relationer med leverantörer som du kan lita på är viktigt för dropshippers, eftersom det låter dig kommunicera med leverantörer och jämna ut saker och ting om det går snett. Det låter dig också så småningom arbeta med betrodda leverantörer direkt, utan att behöva vara medlem i en leverantörskatalog.

Dessutom, eftersom du inte har någon direkt kontakt med leverantörerna, kan du inte köpa varor i lösvikt till ett rabatterat pris. Även om du är en dropshipper, finns det tillfällen då du kanske vill köpa 10 eller fler av en enskild produkt med rabatt, till exempel om en produkt är populär och säljer på en konsekvent basis.

Doba, att vara en mellanhand mellan dig och leverantörerna samtidigt som han hjälper dig hoppa över den tid och ansträngning som krävs för att kommunicera med säljare, kan också vara anledningen till att deras produkter ofta anses vara för dyra, vilket vi kommer att se i nästa avsnitt.

Salehoo, å andra sidan, är en katalog över leverantörer. Du kan kommunicera med leverantörerna direkt och bygga relationer med dem.

Den årliga avgiften du betalar till Salehoo är för förmånen att veta att leverantörerna som är listade i deras katalog har granskats och kvalificerats. Att ha tillgång till verifierade säljare betyder att du inte behöver oroa dig för att arbeta med leverantörer som inte är pålitliga eller som kommer att skicka falska produkter till dina kunder.

Användbart inlägg : Bästa WooCommerce Dropshipping-plugin

Doba vs Salehoo: Kundsupport

Salehoo är stolt över att finnas där för sina kunder. De erbjuder e-postsupport, livechatt, Twitter-support och viktigast av allt, telefonsupport.

Doba, å andra sidan, erbjuder endast e-postsupport på sin lägsta nivåplan. För livechatt måste du uppgradera till planen $69/månad, och för telefonsupport måste du uppgradera till planen $249/månad.

Salehoo - det mest kraftfulla forskningsverktyget för dropshippers och grossisterSalehoo - det mest kraftfulla forskningsverktyget för dropshippers och grossister

Vi tjänar en provision om du klickar på den här länken och gör ett köp utan extra kostnad för dig.

Telefonsupport eller livechatt är viktigt om du äger ett dropshipping-företag, eftersom du måste kunna prata med en levande människa och åtgärda problem (som att en produkt inte levereras) när de uppstår.

Dessutom är ett vanligt klagomål på SiteJabber om Doba bristen på tillfredsställande och hjälpsam kundsupport.

Doba vs Salehoo: Kundrecensioner

Doba har i genomsnitt 1,2 stjärnor på Sitejabber. På TrustPilotSalehoo har ett genomsnittligt betyg på 9,6 av 10.

Är Dobas produkter för dyra?

När man tittar igenom recensioner av Doba på sajter som SiteJabber, Google, Warrior Forum och eBays säljarforum är ett vanligt klagomål att priserna som anges för Doba-produkter helt enkelt är för höga för att göra en rimlig vinst.

Som dropshipper MÅSTE du kunna få tillgång till produkter till ett pris som är mycket lägre än detaljhandeln. Det enda sättet du kan tjäna en konsekvent och rimlig vinst som dropshipper är genom att sälja produkter till kunder med en betydande markering.

Låt oss ta en titt på några produkter som Doba erbjuder.

En Zuo Plump Brown Ottoman är $184 på Doba-grossist; deras angivna “återförsäljningspris” är $195. Men den säljs för närvarande (ny) för endast $80,99 på Amazon.

“grossist” Doba-priset för en Los Angeles Lakers NBA Trippelvävd Jacquard Throw är 29 USD med ett rekommenderat pris på 45 USD. På eBay säljs den (ny och med free frakt) för 18,85 USD

För en Wilson i-COR Power Touch volleyboll på Doba måste du lämna över $29,31. Men den säljs för närvarande på Epic Sports för $27,19.

Salehoo - det mest kraftfulla forskningsverktyget för dropshippers och grossisterSalehoo - det mest kraftfulla forskningsverktyget för dropshippers och grossister

Vi tjänar en provision om du klickar på den här länken och gör ett köp utan extra kostnad för dig.

Visst finns det produkter som du kan tjäna pengar på som är listade på Doba. Du kan bläddra i deras “heta produkter” på deras hemsida utan att registrera dig för en free prova och se själv.

Du måste dock ha konsekvent tillgång till ett stort utbud av lågprisprodukter till verkliga återförsäljarpriser, annars kommer du helt enkelt inte att kunna konkurrera med andra säljare på Amazon, eBay eller andra onlineförsäljare och göra vinst på samtidigt.

Doba vs Salehoo vs Worldwide Brands Slutsats: Vilket ska du välja?

Även om Doba kan hjälpa dig att spara tid med deras enkla exportalternativ, personliga kataloger och ingen nödvändig kontakt med leverantörer, verkar det inte som om det motiverar deras höga priser.

Att inte kunna kontakta leverantörer kommer dessutom vanligtvis att vara en nackdel, inte ett proffs, som nämnts ovan.

Salehoo, å andra sidan, är prisvärd, erbjuder bra kundsupport, har bra recensioner och ger dig direkt tillgång till verifierade leverantörer. Den har också en Market Lab-funktion för detaljerad marknadsanalys av varje produkt.

Läs också : Modalyst vs Oberlo – Vilken är bättre Dropshipping-app

Slutligen är det värt att nämna Världsomspännande varumärken som ett alternativ, som har funnits sedan 1999 och fortfarande är en av de mest populära leverantörskatalogerna.

De certifierar alla säljare genom att gå på mässor och kolla in lager.

De listar inte bara dropshipping-leverantörer, utan även lättbulkgrossister. De tar ut en engångsavgift på $299 för livstidsåtkomst.