Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Sagan om ringen: vad är ordningen för att se filmerna?

Sagan om ringen är en enorm franchise som inte bara inkluderar filmerna med sitt eget namn, utan också inkluderar ett mycket bredare universum.

När du är bekant med stora biografserier måste du redan ha tittat på filmerna och nu måste du vara intresserad av att se dem. För att hjälpa dig starta din resa in i detta nya universum, låt oss se om det finns en korrekt ordning att titta på.

Rätt ordning för franchise

1. (2012) – Tillgänglig på Telecine Play/GloboPlay

FORTSÄTTER EFTER ANNONSERING

följer Bilbo Baggins (Martin Freeman) som lever ett lugnt liv i länet, som de flesta hobbiter.

En dag dyker trollkarlen Gandalf den grå (Ian McKellen) upp på hans tröskel och lovar honom ett äventyr som aldrig förr.

I sällskap med flera dvärgar börjar Bilbo och Gandalf sin oväntade resa genom Middle Earth. De siktar på att befria riket Erebor, som för länge sedan erövrats av draken Smaug och som tidigare tillhört dvärgarna.

Längs vägen möter de tomtar, troll och förstås varelsen Gollum (Andy Serkis) och hans dyrbara ring.

2. (2013) – Tillgänglig på Telecine Play/GloboPlay

FORTSÄTTER EFTER ANNONSERING – OTZ

I The Hobbit: The Desolation of Smaug, efter att ha börjat sin resa tillsammans med en grupp dvärgar och Gandalf (Ian McKellen), beger sig Bilbo Baggins (Martin Freeman) mot Lonely Mountain

Där du måste hjälpa dina uppdragskamrater att återta Arkens sten, vilket kommer att få Thorin (Richard Armitage) att få respekt från alla dvärgar och stöd i kampen för att återta hans kungarike.

FORTSÄTTER EFTER ANNONSERING

Problemet är att artefakten går förlorad bland en skatt som skyddas av den fruktade draken Smaug (röst av Benedict Cumberbatch). Samtidigt undersöker Gandalf en mörk ny kraft som växer fram i Middle Earth.

3. The Hobbit: The Battle of the Five Armies (2014) – Tillgänglig på Telecine Play/GloboPlay

I The Hobbit: The Battle of the Five Armies, efter att ha drivits bort från berget Erebor, attackerar draken Smaug rasande den närliggande staden av män.

Efter mycket förstörelse lyckas Bard (Luke Evans) besegra honom. Det tar inte lång tid innan Smaugs fall sprider sig och lockar till sig de mest varierande intressen för de rikedomar som finns inom Erebor.

FORTSÄTTER EFTER ANNONSERING

Samtidigt är Thorin (Richard Armitage) villig att göra vad som helst för att förhindra att alver, dvärgar och orcher kommer in, i ännu högre grad när han övertas av en växande besatthet av rikedomen runt honom.

Parallellt med dessa händelser försöker Bilbo Baggins (Martin Freeman) och Gandalf (Ian McKellen) förhindra kriget.

4. (2001) – Tillgänglig på HBO Max

I ett fantastiskt och unikt land, kallat Middle-Earth, får en hobbit (som är mellan 80 cm och 1,20 m lång, med håriga fötter och lätt rödaktiga kinder) Ena ringen, en magisk och ond ring, som gåva av sin farbror. som måste förstöras innan det faller i ondskans händer.

För att uppnå detta kommer hobbiten Frodo (Elijah Woods) att ha en mödosam väg framför sig, där han kommer att möta fara, rädsla och bisarra karaktärer. Vid sin sida för att gradvis slutföra denna resa kommer han att kunna räkna med andra hobbiter, en tomte, en dvärg, två människor och en trollkarl, totalt 9 personer som kommer att bilda Ringens Fellowship.

5. (2002) – Tillgänglig på HBO Max

Efter tillfångatagandet av Merry (Dominic Monaghan) och Pippy (Billy Boyd) av orcherna, upplöses Ringens Fellowship. Medan Frodo (Elijah Wood) och Sam (Sean Astin) fortsätter sin resa mot Mount Doom för att förstöra One Ring, ger sig Aragorn (Viggo Mortensen), Legolas (Orlando Bloom) och Gimli (John Rhys-Davies) ut för att rädda de kidnappade hobitterna .

6. (2003) – Tillgänglig på HBO Max

Sauron planerar en stor attack mot Minas Tirith, Gondors huvudstad, vilket får Gandalf (Ian McKellen) och Pippin (Billy Boyd) att lämna till platsen i avsikt att hjälpa motståndet.

FORTSÄTTER EFTER ANNONSERING – ADSENSE

En armé samlas av Theoden (Bernard Hill) i Rohan, i ännu ett försök att stoppa Saurons styrkor. Under tiden fortsätter Frodo (Elijah Wood), Sam (Sean Astin) och Gollum (Andy Serkins) sin resa mot Mount Doom, för att förstöra One Ring.

Nu när du vet rätt ordning för att se filmerna i Sagan om ringen-serien är det bara att sätta igång. Berätta för oss, har du sett filmserien? Vad är din favorit? Berätta för oss i kommentarerna.