SaaS-tillväxt 2022: tillväxt, utmaningar och strategier

SaaS-tillväxt 2022: tillväxt, utmaningar och strategier

Software-as-a-Service (SaaS) expanderar mycket snabbt i hela IT-verksamheten. SaaS-modeller är de första preferenserna för många företag på grund av deras flexibilitet, kostnadseffektivitet och abonnemangsbaserade modell.

I pandemin krävde företag molnnätverket; alltså har SaaS bara fått tillväxt och kommer att växa.

Gartner och BMC har gett mycket optimerade rapporter, enligt vilka SaaS kommer att få några betydande utvecklingar.

En sak är glasklar; Analytiker sa: “SaaS kommer att växa med 12% varje år.”

Det uppskattas av framstående analytiker att SaaS kommer att uppnå en genomsnittlig tillväxt på 12 % varje kommande år. Investerare är också redo att ge denna bransch ett uppsving genom investeringar på ca 141 miljarder dollar. SaaS sägs också ha den mest förväntade potentialen och tillväxten “som en tjänst”.

Vad är SaaS (Software-as-a-Service)?

Software-as-a-Service (SaaS) är en molnbaserad metod där leverantörer är värd för programvaran på molnservrarna och användare tar prenumerationen för att få tillgång till programvaran på sina datorer.

Du behöver inte ens några specifika specifikationer i din enhet, eftersom en anständig enhet kan fungera bäst för dig. Och den nås huvudsakligen via en webbläsare som inte har någon direkt koppling till enhetens funktioner.

Du behöver inte ens vara inom området för dessa molnservrar, och du kan enkelt komma åt vilken del av världen som helst genom ditt angivna inloggnings-ID och lösenord.

Hur fungerar SaaS (Software-as-a-Service)?

Leverantörerna är värd för SaaS (Software-as-a-Service) på sina molnservrar, och de är ansvariga för att ta med alla uppdateringar och göra allt underhåll.

Det är mycket lättare att uppdatera sådan SaaS-baserad programvara eftersom den inte har en koppling till specifikationerna för användarens enhet. Leverantörer behöver bara uppdatera programvaran på sina servrar. Och alla användare kommer att få sin uppdaterade version på egen hand på sina respektive enheter.

För att få åtkomst till programvaran behöver användarna inte installera eller ladda ner något i sina lokaler, och de kan enkelt komma åt hela programvaran via sin webbläsare.

Låt oss lära oss en sak, varför får denna moderna lösning så mycket hype?

Varför är SaaS (Software-as-a-Service) så populärt?

Jätteföretag använder saaS i stor utsträckning, och de gillar det eftersom det är en mycket mer flexibel och modern lösning.

De flesta tidiga startups och småföretag väljer SaaS eftersom det har en prenumerationsbaserad prismodell, som hjälper dessa startups och företag att optimera sina kostnadseffektivt.

Under 2012 fanns det ingen sådan konkurrens i SaaS-branschen. Och sedan, 2017, stod varje SaaS-företag inför en omgång av 9 betydande företag mot dem.

Denna vurm för SaaS har börjat expandera mellan 2018-2020, eftersom 20 % av den nya konkurrensen kom in. Det uppskattas också att i slutet av 2023 kommer vi att se denna procentuella ökning till 30 %.

SaaS-tillväxtprognosen 2022

SaaS-branschen har vuxit avsevärt under de senaste åren. Om du observerar djupt kommer du att få veta några av de markerade punkterna hur mycket tillväxt SaaS har fått:

 • Gartner-rapporten har visat att SaaS-industrin är värd 145 miljarder dollar.
 • I slutet av 2022 beräknas SaaS Industry vara nådd till 171,9 USD
 • I genomsnitt kommer SaaS att göra det växa med 17 % år 2022.
 • Från 2015 till 2021 har SaaS-branschen sett 5X tillväxt.
 • I år beräknas det att av slutet av 2026mer än 50 % av organisationen kommer att centralisera SaaS-hanteringen.
 • USA har 8 gånger fler SaaS-företag jämfört med andra länder.

Det är bara en initiering, och SaaS kommer att växa i den utsträckning som ingen kan ha en tanke på.

Topp-6 SaaS-trender 2022

#1: Artificiell intelligens

Artificiell intelligens (AI) sår i affärsvärldens rötter för att göra den mer autonom, växande och lönsam.

Artificiell intelligens (AI) formar SaaS till något extraordinärt genom att implementera några av de bästa och on-demand-kvaliteterna, som att göra fantastiska produkter/tjänster, främja personalisering och djupt lyssna på publikens behov och feedback.

AI arbetar specifikt i SaaS-företagen för att få ut så mycket som möjligt med minimala ansträngningar. Det betyder att det ökar effektiviteten för SaaS-företag. AI hjälper uttryckligen företag att skapa bättre och snabbare kontakter med kunderna så att relationen mellan företag och kund blir bättre och företag så småningom får mer tillväxt.

Hur kommer AI att hjälpa SaaS?

 • Personalisering: AI-tekniken har så många komponenter som fokuserar på att skapa den personliga kontakten med kunderna, vilket hjälper företagen att bättre förstå kundens behov.
 • Fart: Från början var AI enbart fokuserad på att påskynda interna processer. Detta berättar för kunderna att företaget är snabbt, lyhört och förstår vikten av tid.
 • Säkerhet: AI har utvecklat så många integritetsfunktioner som upprätthåller säkerheten för kunder och företag.
 • Dataintelligens: AI hjälper företag och nystartade företag att läsa kundernas intresse, avsikter och beteende.
 • Integration: AI-teknik kommer att integreras brett med SaaS-företagen år 2022, och tjänstekvaliteterna kommer också att förbättras.

#2 Maskininlärning

Machine Learning (ML) är en delmängd av artificiell intelligens (AI) och hjälper SaaS att öka automatiseringen av respons. Live chatbots är ett av de bästa exemplen på ML i företag, och ML handlar om att automatisera svaren till kunder och SaaS-företagens interna verksamhet.

Huvudmotivet för ML i SaaS-företagen är att göra SaaS självförbättrande, vilket innebär att ML kommer att implementera den intelligensnivå i SaaS som skulle korrigera alla nödvändiga förbättringar på egen hand och skjuta i höjden för tillväxten.

ML växer snabbt, täcker många faktorer och hjälper hela systemet att göra många saker.

 • ML är tillräckligt avancerad för att få systemet att lära sig varje misstag från varje uppgift och interaktion för att förbättra de äldre felen på egen hand.
 • ML hjälper systemet att på djupet observera alla insikter och göra nödvändiga förbättringar med tiden.
 • ML gör kommunikationsmodellen mer och mer sofistikerad för varje ögonblick som går för att förbättra internt samarbete.
 • ML observerar alla samtal med kunderna och gör justeringar i språk, tonfall och väsentliga saker.

Du kanske har sett förslagsfunktionerna hos SaaS-företagen; det är det absoluta resultatet av Machine Learning.

#3 Vertikal SaaS

Vi har listat denna prognos (Vertical SaaS) som den tredje bland SaaS-trenderna 2022.

Det finns två termer – Horisontell SaaS och Vertikal SaaS. Å ena sidan har Horizontal SaaS ett fullständigt fokus på kunderna eller kunderna inom alla möjliga sektorer. Å andra sidan är Vertical SaaS specifik och hjälper kunder att rikta sig inom den specifika nischen.

Några av nischens finaste exempel som följer Vertical SaaS är programvara för hälsovårdsanalys, detaljhandelsanalys eller modern logistikanalys eftersom dessa branscher är speciella.

Varför kommer vertikala SaaS-trender att få sådan inverkan 2022?

Vertical SaaS är mycket bättre eftersom, under denna trend, företag lyssnar helt och hållet på sina kunder och ger uppdateringar efter deras behov och efterfrågan.

Några av fördelarna med vertikal SaaS:

 • Customer Intelligence: Enligt Vertical SaaS kommer du att få mer relevant data från kunderna, vilket gör att du får en djupare förståelse för kundernas beteende.
 • Fördefinierade mätvärden och nyckeltal: Vertical SaaS har ett betydande bidrag till att bedöma och hantera de dagliga och långsiktiga prestationerna och processerna.
 • Nya nischer: Vertical SaaS kommer alltid att ha det centrala fokuset på de specifika nischerna, och därmed kommer det att uppmuntra marknaden att producera mer specificerade produkter.

#4 Centraliserad analys

Alla företag är medvetna om att de behöver ha en djupare och bättre förståelse för sina kunder. Och för det investerar alla dessa branscher hårt i innovationer av mjukvara som en tjänst eftersom de ger mycket bättre analyser av företagen.

Till och med SaaS-analytiker har uppskattat att räntan kommer att höjas med 23,3 % under det senaste året 2022. I framtiden kommer analyser att bli kärnan i allt, eftersom bara dessa insikter kan slå konkurrenterna och vinna över loppet.

Efter att ha tillämpat denna trend kommer varje teammedlem i verksamheten att kunna bidra till företagets betydande tillväxt och kommer att vara tillräckligt ansvariga för att presentera sin synpunkt.

#5 Vit märkning i SaaS

White Labeling växer snabbt inom cloud computing, särskilt på SaaS-marknaden. För alla företag och särskilt startups är White-märkt SaaS en av de mest fördelaktiga trenderna.

Som chef för ett litet företag måste du upprätthålla relationen med så många mjukvaruleverantörer, vilket kommer att kosta dig mer när det gäller programvaran och dess hantering.

Detta är anledningen till att företag snabbt går mot vitmärkta SaaS-lösningar.

Det finns så många SaaS-företag som växer fram, och vit märkning är ett utmärkt alternativ för dem alla att komma in på marknaden. Det är så det sparar tid för startupen att bygga allt från grunden och börja leverera tjänsterna samtidigt som varumärkets identitet bibehålls.

#6 Blockchain och SaaS

Blockchain och SaaS är båda helt olika saker. Om du diskuterar något angående bitcoin, kommer du att se den här tekniken stå i centrum. Så ingen har någonsin försökt koppla ihop båda dessa termer.

Du kan dock inte vägra att transparens enkelt kan uppnås med Blockchain-teknik.

SaaS-företag kan nå tillväxt i vilken utsträckning som helst om människor finner förtroende och trovärdighet i sina handlingar. Och här kan Blockchain-teknik bli det bästa möjliga mediet för att lägga till transparens och erbjuda SaaS.

Blockchain-teknik kan tas i bruk så att SaaS-företag snabbt kan bygga felsäkra system som ökar tillförlitligheten i verksamheten, vilket gör kunderna lojala.

Det finns så många fördelar med att lära ut blockchain-teknik i SaaS-branschen för att stärka Vertical SaaS.

Övergripande SaaS-trender

År 2022 kommer övergripande SaaS-trender att blomstra, och hela SaaS-branschen kommer att ha en enorm tillväxt.

I denna pandemi har hela världen helt övergått till den virtuella världen, och nästan alla företag är nu medvetna om vikten och fördelarna med molntjänster.

Och alla chefer i toppen av branscherna arbetar för att anta SaaS-baserade tjänster.

Alla toppanalytiker har förutspått att många företag kommer att börja arbeta med SaaS-industrierna.

Således, om du också har någon sådan plan för ditt företag, bör du använda SaaS för att göra ditt företag växande.

Jag hoppas att den här artikeln har haft tillräckligt med information för att låta dig veta SaaS-trenderna 2022

Relaterade Artiklar

Back to top button