SĂ„ sĂ€tter du pĂ„ och stĂ€nger av din TV med en Chromecast – anvĂ€nd fĂ€rre fjĂ€rrkontroller

0 Shares

Alternativen som Chromecast erbjuder oss Àr sÄ praktiska och effektiva att du kan dra full nytta av funktioner som att casta din mobilskÀrm till TV:n för att bÀttre uppskatta innehÄllet, eller i det hÀr fallet, slÄ pÄ och av TV:n pÄ nÄgra sekunder pÄ ett mycket trevligt sÀtt. Tack vare detta kommer du att ha större komfort nÀr du gör hushÄllssysslor, förvandla ditt hem till ett smart utan att behöva spendera för mycket pengar pÄ det.

Naturligtvis, för att tillÀmpa det, mÄste du följa nÄgra tips som vi kommer att prata om i den hÀr artikeln. PÄ sÄ sÀtt kommer du inte bara att kunna anvÀnda Google Home Assistant pÄ din Chromecast, utan ocksÄ lÀra dig de bÀsta metoderna för att omsÀtta denna innovativa strategi i praktiken vilket du kan göra sÄ mÄnga gÄnger du behöver. Kom ihÄg att i den tekniska tidsÄldern mÄste du fÄ ut det bÀsta av varje enhet.

Vad behövs för att kunna slÄ pÄ TV:n med Chromecast?

Först och frÀmst Àr det mycket vÀrdefullt att ha en egen Chromecast om du vill slutföra den hÀr proceduren. Du mÄste dock kontrollera om Googles produkter Àr tillgÀngliga i ditt omrÄde. NÀr du har fÄtt din Chromecast, det Àr viktigt att den Àr korrekt installerad och konfigurerad med TV-modellen du har hemma Àr CEC-kompatibel, sÄ inga problem uppstÄr.

Dessutom Àr det vÀldigt viktigt att lÀnka ditt e-postkonto till Chromecast innan du pÄbörjar stegen för att slÄ pÄ TV:n. Den hÀr typen av lÀnkning kan enkelt göras med Google Home pÄ en mobil enhet. Kom ihÄg att med Chromecast kan du ocksÄ anvÀnda Google TV pÄ din dator sÄ mÄnga gÄnger du behöver.

Vad Àr proceduren för att anvÀnda en mobiltelefon för att slÄ pÄ TV:n?

Om du redan har alla krav som vi pratade om i föregÄende avsnitt kan du nu starta proceduren för att slÄ pÄ TV:n med en mobiltelefon. DÀrför Àr det första du bör göra att stÀnga av din TV och sedan anvÀnda din telefon för nÀr kontona Àr anslutna kommer den att börja utföra pÄ och av-kommandot.

Han sa att du mÄste ange applikationen specialiserad pÄ digitalt innehÄll angÄende serier eller filmer. Som Netflix, Amazon Prime eller den populÀraste av alla, YouTube. NÀr du vÀl har valt appen och den Àr kompatibel med Chromecast kan du trycka pÄ knappen Skicka till Chromecast för att fÄ innehÄllet att spela upp pÄ skÀrmen.

Vad kan jag göra om min TV inte svarar pÄ Chromecast?

Under vissa omstÀndigheter kan Chromecast ha problem med att slÄ pÄ TV:n. Och om du har följt alla steg och fortfarande inte ser resultatet, dÄ detta kan bero pÄ att CEC-funktionen Àr inaktiveradeftersom detta Àr vad systemet förinstÀller som standard. SÄ om du vill slÄ pÄ den mÄste du gÄ till avsnittet InstÀllningar och dÀrifrÄn hitta avsnittet Anslutningar för att kunna slÄ pÄ det.

Hur stÀnger jag av TV:n med Chromecast?

Efter att ha slagit pÄ TV:n med mobiltelefonen tack vare CEC-funktionsaktiveringen kan du Àven slÄ pÄ och av den med rösten. Allt detta med kommandot Ok Google du kan se nÀr du anvÀnder google home för att sÀtta pÄ eller stÀnga av tv:n som du föredrar. Om du har mer Àn en TV i ditt hem Àr det viktigt att identifiera dem ordentligt sÄ att programmet fungerar perfekt.

Vilka andra saker kan jag göra med min Chromecast TV?

NÀr du vÀljer att anvÀnda Chromecast pÄ din TV har du ett brett utbud av alternativ för att göra ditt liv enklare. Och Àr att hÀrifrÄn kan du inte bara njuta av dina favoritfilmer och filmer, utan det Àr ocksÄ viktigt spela upp det mest virala innehÄllet frÄn plattformar som Facebook och Instagram. Utan att försumma musikinnehÄllet som kan vara en del av din smarta TV och som du kan njuta av pÄ plattformar som Spotify.

PÄ samma sÀtt kan du med Chromecast fÄ ett videoövervakningssystem via din mobil, genom en applikation som har en specialiserad monitor, sÄ att du blir medveten om dina yngsta barns aktiviteter hemma. Vad mer, om du anvÀnder Google Play-appendu kan sÀtta upp ett gym hemma, ha en köksassistent och till och med rolig karaoke att njuta av i sÀllskap med dina nÀra och kÀra utan att behöva gÄ ut.

0 Shares