Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Så läser du QR-koden på din mobil på 4 olika sätt

Hur läser man QR-koden? Många undrar detta, trots allt blev det den nya streckkoden. Med den gör du betalningar, omdirigeras till sidor och kan dela saker med andra. Men för att använda den behöver du läsa med din iPhone eller Android-telefon och många vet inte hur man gör detta. Så låt oss lära oss hur du kan göra detta.

I den här artikeln hittar du:

Hur man läser QR-kod på iPhone och Android

Idag har vissa mobiltelefoner läsfunktionen inbyggd i mobilens kamera. Men om det inte är ditt fall finns det några sätt du kan läsa QR-koden på. De flesta av dem kräver att du installerar ett program som gör detta. Låt oss börja titta på detta i detalj med den första appen.

1. Google Lens

google lens hjälper dig att veta hur man läser qr-kod

Många företag har lagt till Google Lens som en funktion på mobilkameror, så att folk kan läsa QR-koden. Men om du redan har testat det på din mobil och inte fått det, gå till Play Butik och ladda ner Google Lens-appen. Den har flera funktioner och en av dem är kodläsning. Låt oss se hur du använder den här funktionen nedan.

 1. Installera Google Lens-appen.
 2. Öppna appen och se sedan om den sektion som är vald i appen är sektionen Sök.
 3. För att hitta detta titta i det övre hörnet av skärmen.
 4. Med sökläget valt, peka bara på en QR-kod och det som finns i den koden kommer att översättas.

Om det är en länk behöver du bara trycka på den och sedan omdirigeras du till sidan. Ganska enkelt är det inte? Om, på grund av kompatibilitetsproblem, applikationen inte fungerar på din mobiltelefon, prova nästa metod.

2. Google Chrome

google chrome har också qr-kodavläsningsfunktion

Om du har Chrome-webbläsaren installerad på din telefon, tänk på att den även läser QR-koder. Om du inte visste detta, lär dig hur du använder den här funktionen nedan.

 1. Öppna Google Chrome och gå till vilken webbplats du vill.
 2. Efter att ha kommit in på webbplatsen klicka på adressfältet
 3. DE dela ikon kommer att visas, klicka på den
 4. Du hittar alternativet QR-kod röra vid henne
 5. Då kommer du att omdirigeras till en sida med två alternativ, välj alternativet Att kolla.
 6. Du kan bli tillfrågad om vissa behörigheter. Efter att du beviljat den kommer det att vara möjligt att läsa din QR-kod och om det är en länk kommer du att omdirigeras till webbplatsen.

Nu när du har använt QR-kodskanningsläget kommer det alltid att visas för dig som en genväg när du trycker på adressfältet. Använd den här metoden och lär dig hur du läser QR-kod.

3. Paytm

paytm-betalningsapplikationen utför också qr-kodavläsning

Vissa digitala betalningsappar som Paytm erbjuder möjligheten att skanna QR-kod. Utöver det kan du också använda Google Pay. Det är dock viktigt att betona en sak, dessa betalningsappar kommer att läsa QR:en men det fungerar bara effektivt när det är något relaterat till betalning.

För att använda det är inte särskilt svårt, bara gå in i appen. välj alternativ Betala och sedan alternativet Skanna QR kod. Rikta din mobiltelefon mot koden och bekräfta betalningen. Efter det kommer processen att ha slutförts. Och så kommer du att veta hur man läser QR-kod.

4. QR & streckkodsläsare

att använda en app kan vara vad du behöver för att läsa qr-koden

Att använda en dedikerad app kan vara den mest uppenbara lösningen. QR & streckkodsläsare har flera funktioner förutom att läsa QR-koder, den skapar bilder och URL-koder och tillåter delning med människor via e-post, SMS och WiFi. Låt oss se nedan hur du använder den här appen.

 1. Installera appen och öppna den.
 2. Ge sedan nödvändiga behörigheter.
 3. Peka på QR-koden så kommer resultatet att visas.
 4. Du måste trycka på URL:en för att öppna den.

Förutom att läsa kan du skapa din egen QR-kod med appen. Säkert med denna app kommer du att veta hur du läser QR-kod, samt skapar den och har kul.

avslutande

Vi hoppas att du nu med denna kompletta guide vet hur du läser QR-koden enkelt och snabbt. Vilket av alternativen vi har visat här, vilket kommer du att använda först? Vad blir ditt första alternativ? Berätta för oss i kommentarerna under din favoritapp.