Så länge 2020, och tack för alla kaffe

0 Shares

Dong Ngos Coffee 8

Hej allihopa! Jag hoppas att du blir frisk och på gott humör. Var säker som alltid!

Jag är exalterad över att börja vår helt nya resa runt solen, och det är du förmodligen också! År 2020 har varit nött, milt uttryckt. Till exempel har jag varit i min sköna pyjamas under det senaste halvåret eller så. (Inte samma uppsättning, märk väl!)

Men det här inlägget handlar inte om alla galna saker som hänt. Det handlar snarare om en av få som har förblivit oförändrad för oss att uppskatta.

Kaffe.

Det är rätt. Varför kaffe? Eller kanske den verkliga frågan är, vad gör vi utan det?

Dong Ngos kaffe 4

Dong och kaffe

Tja, jag skulle nog inte överleva alls. Allvarligt.

Det beror på att jag vanligtvis inte äter frukost eller lunch. Istället dricker jag en kopp kaffe i stället för varje. De flesta dagar hoppar jag till och med över “lunch”. Jag har gjort det i mer än 10 år nu. Långt innan idén om “intermittent fasta” blev en trend.

Nej, jag är inte galen eller något sånt. Och jag lägger mjölk i mitt kaffe, så det är nog ett hyfsat antal kalorier i koppen.

En sak, dock, jag gör inte det här på grund av viktproblemet eller kroppsuppfattningen. Saker har varit i utmärkta former och storlekar. (Eller – på det språk de moderna eliterna använt under de senaste fyra åren – mina händer är stora. Och det är de verkligen!)

Så för mig är kaffe en fråga om effektivitet. Frukost och lunch tar för mycket tid! En kopp Joe väcker mig, gör mig skarp och tar inte lång tid att göra.

Dong Knows Tech Coffee

Dessutom, att bara ta en kaffe eller två om dagen, sedan ett bra träningspass på sen eftermiddag gör middagen extremt givande. Jag talar av erfarenhet.

Min rutin syftar faktiskt till att avsluta min dag med genuin uppskattning och till och med firande av mat. Och det har alltid fungerat. Min middag, hur enkel som helst, är den lyckliga tid jag ser fram emot. Och jag ger mig själv varje dag.

Förresten, min middag brukar vara lite mer än enkel. Jag älskar att laga mat och är ganska bra på det. Och det enda bättre än att äta när du svälter är att se dina nära och kära också njuta av samma mat som du lagar.

Men återigen, jag kan inte göra allt det där ur tomma luften. Poängen är att kaffe förmodligen är mer nära och kärt för mig än hur det är allmänt populärt för alla andra, vilket för oss till huvudorsaken till att jag överhuvudtaget skriver det här inlägget: Min Ko-fi-sida.

Dongs Moka Pot

Dong Knows Techs Ko-fi-sida

Jag startade Ko-fi-sidan den 15 september 2018, exakt sju månader efter att jag hade lanserat Dong Knows Tech. Ända sedan dess har jag, tack vare din generositet, kunnat behålla min kaffebaserade livsstil med lätthet. Och lite till.

Specifikt i år uppgraderade jag från att dricka Costcos varumärke Kirkland, vilket inte är så illa, till en borgerlig sort från Whole Foods, min frus favorit. (Pojkar, vilken skillnad det gör!)

Och det gjorde jag utan att känna skuld för den rejäla extra kostnaden. (I rättvisans namn är det fortfarande billigare än att gå till Starbucks dagligen.)

Vi har också lagt till mer tjusiga sätt att göra kaffe, inklusive att använda italienska Moka-grytor, komplett med chokladkälla och allt. De hemgjorda cappuccino har aldrig smakat bättre! (Så, återigen, oroa dig inte för att jag inte äter något på hela dagen!)

Ibland gör jag dock fortfarande min på det vietnamesiska sättet. Det var hur jag började med kaffe för flera år sedan. Det är lite långsamt, men det är värt att vänta.

Dong Ngos Coffee 9

Det är “Cà phê sữa” eller “Cà phê nâu” med ett traditionellt filterset och kondenserad mjölk.

Förresten, jag gillar det varmt, men ibland lägger jag is i och förvandlar den till en “Cà phê nâu đá.” Det är en utmärkt drink en varm sommardag. Prova själv någon gång.

Kort sagt, hittills har jag varit bortskämd på kaffefronten.

Tack!

Min Ko-fi-sida var aldrig tänkt att vara en riktig inkomstkälla, och det är den fortfarande inte idag. Istället har det varit mycket mer meningsfullt än bara lite extra deg.

Varje gång jag får en Ko-fi-avisering vet jag att det finns minst en person där ute som uppskattar mitt hårda arbete och ärliga avsikt bakom den här bloggen. Det är den bästa feedback en teknisk författare kan begära.

Och det finns inget bättre sätt att uppskatta den där känslan av att vara uppskattad än att förvandla den aviseringen till en favoritdrink som håller mig igång.

På mer än ett sätt hjälpte detta mig (och min familj) genom 2020. Känslomässigt intakt och fysiskt stark. En morgon, om inte en klunk, i taget.

Så tack för att du fick det att hända. Upprepade och regelbundet. Jag har ditt kaffe – och allt vad det innebär – hos mig under 2021 och framåt.

Med det, Gott Nytt År, alla!

Tack för ditt stöd, via en Ko-fi eller inte. Här är ett nytt och mycket bättre decennium!

Dong Ngos kaffe varmvatten

0 Shares