Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Så här visar du Google Formulär-svar

Vem som helst kan skapa ett formulär på Google Forms (Google Forms), men det viktigaste är att veta svaren efter att de är ifyllda. Därför uppstår frågan: hur ser man svaren på Google Formulär? Oroa dig inte, det här är ganska lätt att göra. Vi visar dig två sätt att göra detta.

I den här artikeln hittar du:

Kan jag se Google Formulär-svar från Inspect?

Under covid-19-pandemin finns det många elever som letar efter sätt att verifiera testsvar som lämnats in av lärare via Google Formulär.

Fram till för några månader sedan fanns det ett sätt att se dessa google-formulärsvar via Google Chromes tittläge och andra webbläsare, genom att se sidans HTML-kod, men Google har åtgärdat detta fel.

Syftet med vår handledning är inte det, vi ska bara visa dig hur du ser de formulärsvar som redan har skickats in. Om du letar efter sätt att fuska är detta inte din lyckodag unga Padawan.

Visa Google Formulär-svar med hjälp av sig själv

Ett av de enklaste sätten att se de svar du har fått på dina Google Formulär är att använda formuläret du har skapat. Stegen att följa är desamma på mobil och PC.

  1. Öppna formuläret du vill ha svar på i din Google Drive (måste vara inloggad på ditt konto);
  2. Klicka / tryck på fliken Svar längst upp;se svar google formulär 1
  3. Här hittar du ytterligare tre flikar – Sammanfattning, Fråga, Individuell.

Fliken Sammanfattning, som är öppen som standard, visar en sammanfattning av svaren med hjälp av grafer och tabeller. Det är mycket användbart att snabbt se dina svar.

Visa svar på ett Google-formulär med hjälp av Kalkylark

Om du inte gillar hur svaren ser ut med metod 1, finns det ett bättre och enklare sätt att se på dem.

När du skapar ett formulär skickas uppgifterna automatiskt till ett Google-kalkylark. Kalkylarket skapas automatiskt. I detta kalkylblad hittar du alla svar som skickats via ditt formulär.

  1. För att se det här kalkylarket öppnar du formuläret igen och klickar på fliken “Svar”.
  2. I det övre högra hörnet av skärmen ser du en liten grön Google Sheets-ikon, klicka på denSå här visar du Google Forms 2-svar
  3. När detta är gjort öppnar du automatiskt ett kalkylblad med alla svar från formuläret som anges.se google formulär svar

Få e-postmeddelanden varje gång någon svarar på ditt formulär

För att påskynda saker och ting, om du är för orolig, kan du också ställa in ditt formulär för att skicka ett e-postmeddelande varje gång någon svarar på ditt formulär.

Gör följande:

  1. Öppna formuläret igen och klicka på fliken Svar.
  2. Nu, bredvid ikonen Kalkylark, klicka på de tre prickarna.se google formulär svar
  3. Välj nu alternativet “Ta emot e-postaviseringar för nya svar”

Slutsats

Även om vi inte har lärt dig det knepiga sättet att hitta svar på ett oifyllt formulär, har vi visat dig här sätt att visa Google Formulär-svar efter att de har skickats.