Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Så här verifierar du root-åtkomst på telefoner och surfplattor med Root Checker

Den här guiden hjälper dig att verifiera root-åtkomst på din Android-telefon med en app som heter Root Checker. Under åren har vi publicerat tusentals tutorials om att rota Android-telefoner och surfplattor. Det här verktyget verifierar om du lyckades utföra handledningen eller gjorde ett misstag. Den här appen ger ett snabbt sätt att kontrollera och verifiera om du följt alla instruktionerna korrekt. Och den kontrollerar också om BusyBox är installerad eller inte på din telefon.

Root Checker låter dig verifiera root-åtkomst (supersu eller su) behörigheter är korrekt konfigurerade eller inte. Det här är en free app som gör vad det står vid namnet. Och du vet att det är helt säkert eftersom det har använts av över 50 miljoner Android-enheter. Om du någonsin är orolig för att någon annan kan ha installerat root-åtkomst på din Android-telefon kan den här appen kontrollera och bekräfta detta åt dig. Inte bara detta, det gör också en snabb kontroll av att Superuser eller SuperSU-appen fungerar utan problem eller inte.

Ladda ner Root Checker

Metoden för att få full root-åtkomst på Android-enheter har förändrats under åren. Tidigare brukade det vara så enkelt som att kolla applistan för Superuser- eller SuperSU-apparna. Nu har du också Magisk, ett annat root-åtkomstverktyg som du installerar på rotade telefoner nu. Magisk kommer med massor av nya funktioner för att njuta av mods och alternativ som inte var tillgängliga tidigare.

Det finns också scenarier där du försöker avinstallera eller fjärråtkomst till root från din telefon. Rothanterarens app avinstallerades framgångsrikt, men den faktiska rotbehörigheten förblir fortfarande vilket gör din telefon sårbar för hacks och attacker från osäkra Android-appar.

Ladda ner Root Checker APK

Du kan ladda ner den senaste Root Checker APK från nedladdningslänken nedan. Denna app är även tillgänglig för free från Google Play Butik. Men om du inte har Google Play-tjänster på din telefon kan du kolla direkt med APK.

NOTERA: Den här appen fungerar på telefoner och surfplattor med minst Android 4.1 och senare. Det betyder att det fungerar utmärkt med nyare Android-enheter med Android 10, Android 9.0 Pie eller till och med Android 8.0 Oreo.

Vet du hur man installerar APK-filer manuellt på Android-enheter? Om inte, har vi en guide för dig: Hur man installerar Android APK-filer på Android-enheter.

Hur du verifierar root-åtkomst och använder Root Checker-appen

Som nämnts tidigare kan du enkelt ladda ner Root Checker-appen från Google Play Store eller installera den direkt med APK-filen. Denna app är mycket enkel att använda, utan komplicerat användargränssnitt, navigering eller knappar.

Vi har förklarat i några enkla steg hur du använder och verifierar root-åtkomst på din telefon eller surfplatta med Root Checker:

Steg 1 – Ladda ner och installera Root Checker på din telefon/surfplatta.

Steg 2 – Öppna Root Checker-appen och “Godkänn” till ansvarsfriskrivningen.

Root Checker

Steg 3 – Tryck på länken “Verifiera rot” för appen för att kontrollera root-åtkomst på din enhet.

Root Checker

Steg 4 – Vänta medan appen söker efter root-åtkomst. Om du uppmanas med följande skärm, tryck på knappen “Bevilja”. Detta kommer bara att visas i de fall du har rätt root-åtkomst på din enhet.

Så här verifierar du root-åtkomst på telefoner och surfplattor med Root Checker 1

Steg 5 – Det är allt. Resultaten kommer att visas på din skärm nu.

Root Checker

Om du får ett meddelande som liknar skärmdumpen ovan betyder det att din Android-telefon eller surfplatta har rotats framgångsrikt och nu kan du installera och använda vilken Android-app som helst som kräver root-åtkomst.