Så här uppdaterar du din iPhone till iOS 7.1.2 utan några problem

0 Shares

Det verkar som om många användare stöter på problem när de uppdaterar iOS på sin iPhone, men här är steg för att försäkra att du håller dig borta från uppdateringsproblem så mycket som möjligt.

Den senaste iOS-uppdateringen släpptes förra veckan, och även om det var en ganska liten uppdatering för Apples mobiloperativsystem, kom många användare över problem med att ladda ner och installera uppdateringen på sina iPhones och iPads.

Naturligtvis har vi en guide om hur man åtgärdar dessa problem för dem som har problem med iOS 7.1.2-uppdateringen, vilket helt enkelt kan åstadkommas genom att göra en hård återställning på din iPhone eller iPad genom att hålla ner strömbrytaren och hemknappen på samma tid i några sekunder tills enheten startar om.

Det slutgiltiga målet är dock att inte ha dessa problem i första hand. Lyckligtvis finns det ett sätt att uppdatera iOS på din enhet på ett sätt som minimerar problem från att hända. Du kan inte helt förhindra uppdateringsproblem, men det här är åtminstone det bästa sättet att uppdatera din iPhone eller iPad kommer att ge minimala problem.

iOS 7.1.2-uppdatering på iPhone

Säkerhetskopiera din iPhone

Det första är det första: Säkerhetskopiera din iPhone innan du uppdaterar den. Även om iOS 7.1.2 är en mindre uppdatering och du inte skulle tro att det skulle helt bonk din enhet, ändrar alla uppdateringar programvarans stabilitet på något sätt, och ibland fungerar det inte bäst.

Det är därför det är viktigt att säkerhetskopiera din iPhone innan du uppdaterar programvaran, så att om något dåligt händer under eller efter uppdateringsprocessen kan du gå tillbaka till hur det var tidigare utan problem.

Vi har en praktisk guide om hur du säkerhetskopierar din iPhone med iTunes, men i huvudsak ansluter du din iPhone till din dator och följer dessa steg:

  • I det övre högra hörnet av iTunes-fönstret ser du en knapp som säger iPhone eller iPad, beroende på vad du har.
  • Klicka på den knappen för att öppna ett annat fönster som innehåller information om din enhet.
  • Nedanför huvudinformationen finns avsnittet Backup. Välj om du vill göra en fullständig säkerhetskopia av din iOS-enhet Den här datorn på vänster sida.

Skärmdump-2013-11-06-15.19.29-620x216

  • Alternativt kan du välja Kryptera säkerhetskopiering för att skydda den från andra som får åtkomst till de personuppgifter som säkerhetskopieras.
  • Klicka sedan på Säkerhetskopiera nu för att starta säkerhetskopieringen. Du kan få en popup som talar om appar på din iOS-enhet som för närvarande inte finns i ditt iTunes-bibliotek. Klick Säkerhetskopiera appar för att synkronisera dessa appar med ditt iTunes-bibliotek, på det sättet har du alla dina appar helt säkerhetskopierade.

Skärmdump-2013-11-06-15.22.37

  • iTunes kommer att börja överföra alla appar till ditt iTunes-bibliotek om det finns några, och sedan kommer det att säkerhetskopiera din iOS-enhet. När det är klart klickar du bara på det blå Gjort -knappen i det övre högra hörnet så är du klar!

Uppdatera iOS via iTunes

När du har säkerhetskopierat din iPhone eller iPad med iTunes är du nu redo att uppdatera till iOS 7.1.2 utan risk.

Det finns två sätt att uppdatera iOS-programvaran. Du kan antingen uppdatera luften genom att öppna inställningar app och navigera till Allmänt> Programuppdateringeller så kan du uppdatera via iTunes. Det bästa sättet att uppdatera iOS med minimala problem är att göra det via iTunes, helt enkelt för att luftuppdateringen är mindre tillförlitlig med en trådlös anslutning för att ladda ner och installera uppdateringen.

För att börja, anslut din iPhone till din dator och starta iTunes och följ sedan dessa snabba steg:

  1. I det övre högra hörnet av iTunes-fönstret ser du en knapp som säger iPhone eller iPad, beroende på vad du har.
  2. Klicka på den knappen för att öppna ett annat fönster som innehåller information om din enhet.
  3. Klicka på Uppdatering och följ instruktionerna på skärmen.

Skärmdump 2014-07-10 kl 11.11.37

Uppdateringsprocessen bör bara ta några minuter, eftersom uppdateringen är ganska liten i filstorlek. När det är klart startar din iPhone om och så småningom startar den till låsskärmen där du kan börja använda din iPhone igen.

Om du stöter på några problem under installationsprocessen, som slumpmässig frysning, gör du helt enkelt en hård återställning genom att hålla ner strömbrytaren och hemknappen samtidigt i några sekunder tills enheten startar om. Härifrån kan uppdateringen fortsätta att installeras automatiskt eller kanske behöva starta processen igen.

Läs: iOS 7.1.2 på iPhone 5s Review

Om du har många problem efter att uppdateringen lyckats installera, är det här din säkerhetskopiering är till nytta och du kan återställa den säkerhetskopian i iTunes för att i huvudsak rulla tillbaka din programvara till den tid då den fungerade ordentligt.

Annat än det, det är allt som finns till det, och om du följer dessa steg kommer du förhoppningsvis inte att stöta på några av de problem som många iPhone-användare har stött på, men allt du kan göra är att korsa fingrarna och hoppas för de bästa.

0 Shares