Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Så här tvingar du omstart eller hårdåterställning av iPhone SE 3

Om din iPhone SE 3 plötsligt slutar svara, du vill tvinga den att starta om, vilket också kallas en hård återställning.

Om din iPhone SE 3 slutar svara på gester på skärmen behöver du förmodligen inte ta med den till en Apple Store eller ta kontakt med kundtjänst. Faktum är att du borde kunna åtgärda problemet på bara några minuter.

För att få loss din enhet måste du utföra en hård återställning. Processen tar mindre än en minut att slutföra och den bör återställa din enhet till ett normalt tillstånd.

Hård återställning av en iPhone är säker och den kommer inte att torka någon av data som lagras ombord. Det tvingar helt enkelt enheten att starta om och återgå till låsskärmen.

Om din iPhone SE 3 låser sig ganska regelbundet kan du ha ett större problem. Om så är fallet bör du prova att uppdatera dina applikationer och/eller installera den senaste versionen av iOS 17. Om du fortfarande stöter på problemet kan det vara dags att kontakta Apple.

I den här guiden visar vi dig hur du hårdåterställer din iPhone SE 3. När du väl har fattat knappkombinationen bör du kunna åtgärda problemet utan hjälp i framtiden.

Hur man hårdåterställer iPhone SE 3

Hård återställning av en iPhone SE 3 kräver att du trycker på knappar i en viss ordning. Om du inte gör det helt rätt kommer det inte att fungera och du måste försöka igen.

Om skärmen på din iPhone SE 3 inte svarar på beröringar och svepningar, så här tvingar du omstart av den:

  1. Tryck på Volym upp-knapp placerad på telefonens vänstra sida och släpp.
  2. Tryck på Volym ned-knapp och släpp.
  3. Tryck och håll in sidoknappen tills Apple-logotypen visas på skärmen.

Tänk på att du måste trycka på volym upp och volym ner knapparna snabbt, men du vill inte trycka på dem samtidigt. Sidoknappen är vad Apple kallar strömknappen på nyare iPhone-modeller som iPhone SE 3.

Efter några sekunder av att hålla ned sidoknappen bör din telefon starta om. Du kan släppa fingret när du ser Apple-logotypen på skärmen.

Om den här processen inte löser problemet rekommenderar Apple att du ansluter telefonen till en laddare för att låta den laddas i upp till en timme. Vi rekommenderar också att du återställer alla inställningar på din iPhone SE 3 i appen Inställningar.

Om du fortfarande ser en svart skärm eller om du fortfarande har problem vill du komma i kontakt med Apples kundsupport och se om de inte kan hjälpa dig att lösa problemet.

4 skäl att inte installera iOS 17.1.2 och 11 skäl till att du borde