Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Så här tvingar du omstart eller hårdåterställning av iPhone 14

Om din iPhone 14, iPhone 14 Plus, iPhone 14 Pro eller iPhone 14 Pro Max plötsligt fryser, vill du utföra en tvångsomstart eller hård återställning.

iPhone 14-användare klagar över en mängd olika problem när vi går djupare in i 2023. Listan över problem inkluderar vanliga problem som slumpmässiga låsningar och frysningar. Även om dessa är vanligare på äldre iPhone-modeller, är Apples nuvarande flaggskepp inte immuna.

Om din iPhone 14 låser sig och du inte kan rulla eller svepa, försök att återställa enheten. Denna process tar bara några sekunder och den bör återställa din enhet till ett normalt tillstånd. Den raderar ingen data från din telefon, den tvingar helt enkelt din telefon att starta om.

Om din iPhone 14, iPhone 14 Plus, iPhone 14 Proeller iPhone 14 Pro Max fryser ofta kan du behöva uppdatera dina applikationer via App Store, uppdatera telefonens programvara eller undersöka andra möjliga lösningar. Du vill kolla in vår guide för att åtgärda vanliga iPhone 14-problem.

Här är vad du behöver göra för att fixa din frusna iPhone 14, iPhone 14 Plus, iPhone 14 Pro eller iPhone 14 Pro Max.

Hur man hårdåterställer iPhone 14

Om du uppgraderat till en iPhone 14 från en iPhone-modell som är äldre än iPhone X, kanske du inte vet hur du hårdåterställer din telefon eftersom du behöver använda en ny knappkombination.

Istället för att använda den gamla processen, som krävde att du höll ned två knappar för att tvinga omstart av iPhone, måste du trycka på två knappar snabbt och sedan trycka och hålla ned en tredje knapp.

Den nya processen kan ta dig några försök att bemästra, men när du har gjort det några gånger bör du kunna lägga den i minnet.

Om din iPhone 14 inte svarar på gester, här är vad du behöver göra för att hårdåterställa enheten:

  1. Tryck på Volym upp-knapp placerad på telefonens vänstra sida och släpp.
  2. Tryck på Volym ned-knapp och släpp.
  3. Tryck och håll in sidoknappen tills Apple-logotypen visas på skärmen.

Du måste trycka på volym upp och volym ner knapparna väldigt snabbt, men inte samtidigt. Sidoknappen är vad Apple kallar strömknappen på nyare iPhone-modeller.

Efter några sekunder av att hålla ned sidoknappen bör din iPhone 14, iPhone 14 Plus, iPhone 14 Pro eller iPhone 14 Pro Max starta om sig själv.

Om du börjar behöva göra detta ofta bör du försöka återställa alla enhetens inställningar i appen Inställningar. I svårare fall kan du behöva prata med Apples kundtjänst och se om de har en lösning på dina problem. Kom ihåg att din iPhone 14 fortfarande täcks av en garanti och det finns en chans att du måste skicka in den för reparation eller byte.

Om din iPhone 14 inte startar eller slås på normalt rekommenderar Apple att du ansluter telefonen till en laddare för att låta den laddas i upp till en timme.

Om du fortfarande ser en svart skärm eller om du fortfarande har problem med pekskärmen efter att ha följt det steget, vill du komma i kontakt med Apples kundsupport.

4 skäl att inte installera iOS 17.1.2 och 11 skäl till att du borde