Så här tar du bort en skrivbordsapp i Windows 8.1 med tangentbord och mus

0 Shares

Microsofts Windows 8.1 -operativsystem introducerade många nya funktioner som är utformade för att göra livet enklare med appar.

Windows Store till exempel tillåter användare att snabbt köpa och ladda ner gratis program som integreras i Windows -upplevelsen utan att behöva våga sig in i en webbläsare eller ladda ner saker från webbplatser som kanske inte är säkra.

Tyvärr är Windows Store inte så robust som det borde vara och idag kommer användare som behöver göra jobbet eller föredrar skrivbordsmiljön fortfarande att hitta det nödvändigt att installera skrivbordsprogram. När allt kommer omkring är skrivbordsappar det enda sättet för användare att få inbyggda versioner av appar som Chrome -webbläsaren eller Apples iTunes -medieprogramvara.

Att installera dessa appar är fortfarande relativt enkelt. Det blir av med dem som kan förvirra vissa första gången Windows 8.1 -användare. Så här tar du bort skrivbordsappar i Windows 8.1.

Innan vi börjar är det viktigt att notera att denna process kommer att vara något annorlunda beroende på om du använder Windows 8.1, vilket är en gratis uppdatering som görs tillgänglig för användare via Windows Store eller Windows 8, versionen av Windows 8 som Microsoft släpptes 2012.

Vi kommer att gå igenom hur du tar bort appar i Windows 8.1, inte Windows 8. Eftersom Windows 8.1 är tillgängligt för alla Windows 8 -användare gratis, gör dig själv en tjänst och ladda ner Windows 8.1 -uppdateringen från Windows Store. För att göra det, öppna Windows Store genom att trycka på eller klicka på Store -ikonen på startskärmen och leta efter bannern som säger att du ska installera uppdateringen. Normalt tar processen cirka en timme. Observera att du måste ha datorn ansluten till en internetanslutning och installera uppdateringar automatiskt. Windows 8.1 innehåller massor av funktioner som kommer att göra att ha en Windows -stationär, bärbar dator eller surfplatta mer intressant.

Gå till Startskärm genom att trycka på Windows -knappen på enhetens tangentbord. Du kan också placera musen i det övre högra hörnet på skärmen för att öppna Charms Bar och klicka sedan på Start -knappen där.

Så här tar du bort en skrivbordsapp i Windows 8.1 med tangentbord och mus (1)

Tryck nu eller klicka på pil med en cirkel runt den längst ner till vänster på skärmen. Det vetter nedåt och klickar på det kommer att avslöja en enorm lista över alla appar du har installerat på din enhet.

Så här tar du bort en skrivbordsapp i Windows 8.1 med tangentbord och mus (2)

Nu i applistan, hitta appen som du vill avinstallera och högerklicka på den med musen. I det här fallet avinstallerar vi bara en Desktop-app men installation av Windows Store-appar fungerar exakt på samma sätt.

Så här tar du bort en skrivbordsapp i Windows 8.1 med tangentbord och mus (3)

Med popup-menyn som visar fler alternativ för just den appen fortfarande, klicka på Avinstallera app alternativ. Du kommer att slängas ut från startskärmen och in på skrivbordet om du har gjort detta korrekt. Var inte orolig.

När fönstret Lägg till eller ta bort appar är öppet hittar du samma skrivbordsapp som du vill ta bort eller avinstallera i Windows 8.1. Klicka på den och klicka sedan på Avinstallera i det övre verktygsfältet i fönstret.

Så här tar du bort en skrivbordsapp i Windows 8.1 med tangentbord och mus (4)

Nu är det bara ett väntande spel. Avinstallationssystemet för just den appen öppnas nu och ställer en rad frågor om avinstallering av appen. De flesta appar gör att du kan ändra dig någon gång i den här processen, men när de har börjat avinstallera finns det inget sätt att stoppa dem.

Att avinstallera skrivbordsappar kan spara utrymme på dina enheter eller få oavsiktliga konsekvenser om du inte vet vad just den appen gjorde på din maskin. Även i Windows 8.1 är skrivbordsprogram hur de flesta hårdvarutillverkare som Dell och HP levererar exklusiva upplevelser för sina enheter. Ibland är dessa appar triviala som basförstärkare för ljud. Andra gånger kan de vara viktiga för hur din enhet fungerar. Som sådan är det verkligen en bra idé att inte gå runt och avinstallera skrivbordsprogram om du inte vet vad deras funktioner är.

Läs: Windows 8.1: Hur du behöver läsa

För att vara tydlig är avinstallation av en skrivbordsapp på en Windows 8.1-surfplatta eller en enhet med pekskärm nästan exakt identisk med vad som visas här förutom att användare inte högerklickar på appen. Istället trycker och håller de på den. Med surfplattor finns det appfält som flyter ut och innehåller menyerna för att installera appar istället. Windows 8.1 har uppdaterats så att det kan använda de bästa elementen på skärmen för uppgiften. Huruvida högerklickmenyn eller appfältet visas för dig beror helt på din individuella enhet och den inmatningsmetod du använder. Till exempel kommer enheter som Microsofts egna Surface -surfplattor att visa appfältet när en användare försöker avinstallera en app med touch.

0 Shares