Så här tar du bort din rösthistorik från Google Assistant och Alexa

0 Shares

När du säger wake -ordet för antingen Alexa eller Google Home lyssnar enheterna inte bara på vad du säger efter, de spelar in det och laddar upp det till molnet för att göra sin magi. Personligen har jag inte för mycket problem med det här själv, men jag får oro från människor om att all denna data lagras och på något sätt används mot dem i framtiden.

Så, om du råkar vara en av dem med den udda besvären att vara orolig för detta men också villig att använda Alexa och Home, här är ett snabbt tips om hur du rensar bort alla inspelningar när du vill så att de inte är det förvaras på obestämd tid.

Rensa rösthistorik från Alexa

För Alexa, gå till amazon.com/mycd i valfri webbläsare och logga in på ditt Amazon -konto som ditt eko (er) är anslutet till.

Logga in på Amazon

Klicka på dina enheter.

Klicka på Mina enheter

Klicka på ikonen med tre punkter till vänster om enheten du vill rensa inspelningarna för och klicka på Hantera röstinspelningar.

Tryck på Tre prickar bredvid enheten

Läs och se till att du är okej med ansvarsfriskrivningen som dyker upp och klicka på Ta bort.

Upprepa för andra Alexa -aktiverade enheter som du vill torka rent.

Rensa rösthistorik från Google Assistant

För Google, gå till myactivity.google.com i valfri webbläsare och logga in med ditt Google -konto.

Gå till Google Activity

Klicka på Ta bort aktivitet efter.

Klicka på Historik

Välj sedan en tidsram du vill ta bort från eller välj All Time för att radera allt, välj Röst och ljud från nästa rullgardinsmeny och klicka på Ta bort.

Välj tidsram för att rensa

Bekräfta sedan att du vill radera allt.

Ta bort ljuddata

Boom, rena plattor och Google och Amazons servrar har inte längre dina röstinspelningar. Låt mig veta om det här var till hjälp eller om det finns andra självstudier som du vill se mig göra och följa mig på sociala för mer tekniska saker och säga hej. Tack för att du läser.

Om du tyckte om detta kan du överväga att dela det

0 Shares